• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 21. decembra noteikumi Nr. 1159 "Kārtība, kādā piešķir un izmaksā izdienas pensijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonām". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.12.2010., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223337-kartiba-kada-pieskir-un-izmaksa-izdienas-pensijas-korupcijas-noversanas-un-apkarosanas-biroja-amatpersonam

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1162

Noteikumi par speciālo piemaksu valsts vecuma pensijai Latvijas policijā un Latvijas Robežsargu brigādē dienējušām personām

Vēl šajā numurā

28.12.2010., Nr. 204

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1159

Pieņemts: 21.12.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1159

Rīgā 2010.gada 21.decembrī (prot. Nr.74 25.§)

Kārtība, kādā piešķir un izmaksā izdienas pensijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonām

Izdoti saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja
 amatpersonu izdienas pensiju likuma 8.panta sesto daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir un izmaksā izdienas pensijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (turpmāk – birojs) amatpersonām, kurām saskaņā ar likumu ir tiesības saņemt izdienas pensiju.

2. Lai saņemtu izdienas pensiju, izdienas pensijas pieprasītājs jebkurā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (turpmāk – aģentūra) nodaļā iesniedz izdienas pensijas pieprasījumu un tam pievieno:

2.1. dokumentus, kas apliecina izdienas stāžu, kurš dod tiesības uz izdienas pensiju;

2.2. izziņu par izdienas pensijas pieprasītāja nostrādātajiem izdienas periodiem birojā, kas dod tiesības uz izdienas pensiju (1.pielikums);

2.3. izziņu par izdienas pensijas pieprasītāja atbrīvošanu no amata un darba samaksu birojā (2.pielikums);

2.4. algas nodokļa grāmatiņu.

3. Ja izdienas pensijas pieprasītājs nav iesniedzis šo noteikumu 2.2. un 2.3.apakšpunktā minētos dokumentus, aģentūra nepieciešamo informāciju pieprasa no biroja.

4. Birojs 10 darbdienu laikā pēc informācijas pieprasījuma saņemšanas sagatavo un nosūta aģentūrai:

4.1. izziņu par izdienas pensijas pieprasītāja nostrādātajiem izdienas periodiem birojā, kas dod tiesības uz izdienas pensiju (1.pielikums);

4.2. izziņu par izdienas pensijas pieprasītāja atbrīvošanu no amata un darba samaksu birojā (2.pielikums).

5. Ja izdienas pensijas pieprasītājs iesniegumam par izdienas pensijas pieprasījumu nav pievienojis dokumentus, kas atbilstoši Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likuma 3.panta 2., 3., 4. un 6.punktam apliecina nodienēto un nostrādāto laiku, aģentūra nepieciešamo informāciju iegūst no attiecīgajām institūcijām.

6. Kopējo izdienas pensijas pieprasītāja izdienas stāžu izsaka gados, mēnešos un dienās. Ja izdienas pensijas pieprasītāja izdienas stāžā ieskaitāmie periodi pārklājas, izdienas stāžā ieskaita tikai vienu periodu, kurš izdienas pensijas pieprasītājam ir izdevīgāks.

7. Nosakot tiesības uz izdienas pensiju, ņem vērā izdienas stāža pilno gadu skaitu, neskaitot mēnešus un dienas. Nosakot darba samaksu, no kuras aprēķina izdienas pensiju, ņem vērā gadu, mēnešu un dienu skaitu.

8. Lēmumu par izdienas pensijas piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt izdienas pensiju, ja nav ievērotas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā un šajos noteikumos minētās prasības, aģentūra pieņem un paziņo izdienas pensijas pieprasītājam Administratīvā procesa likumā noteiktajā termiņā un kārtībā.

9. Par izdienas pensijas saņēmējam piešķirto izdienas pensiju aģentūra izdara atzīmi algas nodokļa grāmatiņā.

10. Lai aģentūra izdienas pensijas saņēmējam izmaksājamajai izdienas pensijai varētu piemērot likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" noteiktos iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumus, izdienas pensijas saņēmējs iesniedz aģentūrā algas nodokļa grāmatiņu, kurā izdarīts ieraksts par iedzīvotāju ienākuma nodokļa papildu atvieglojumiem.

11. Aģentūra izdienas pensiju izmaksā katru mēnesi no piektā līdz divdesmit ceturtajam datumam. Izdienas pensiju pēc izdienas pensijas saņēmēja pieprasījuma pārskaita uz Latvijas Republikas kredītiestādes vai pasta norēķinu sistēmas kontu vai piegādā izdienas pensijas saņēmēja dzīvesvietā par maksu, ieturot no izdienas pensijas tās piegādes izdevumus saskaņā ar gadskārtējā valsts budžeta likumā noteikto maksu par pensijas, pabalsta vai atlīdzības piegādi.

12. Izdienas pensijas saņēmējam, kuram izdienas pensijas apmērs samazināts par piešķirtās vecuma pensijas apmēru, starpību starp izdienas pensijas apmēru un vecuma pensijas apmēru izmaksā vienlaikus ar vecuma pensiju.

13. Piegādājot izdienas pensijas daļu un vecuma pensiju izdienas pensijas saņēmēja dzīvesvietā, pensijas piegādes izdevumus aģentūra ietur no pensijas saņēmēja kā maksu par viena maksājuma piegādi.

14. Izdienas pensijas izmaksu pārtrauc ar nākamo mēnesi, kad aģentūrai ir kļuvusi zināma informācija par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likuma 2.panta otrajā daļā minētajiem gadījumiem.

15. Izdienas pensijas izmaksu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likuma 9.panta otrajā daļā noteiktajos gadījumos pārtrauc ar dienu, kad iestājušies minētie apstākļi.

16. Ja izdienas pensijas izmaksa Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likuma 9.panta otrās daļas 1.punktā noteiktajā gadījumā pārtraukta, to, pamatojoties uz izdienas pensijas saņēmēja iesniegumu par izdienas pensijas atjaunošanu, atjauno ar dienu, kad no jauna radušās tiesības uz šīs pensijas izmaksu.

17. Ja izdienas pensijas izmaksa pārtraukta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likuma 9.panta otrās daļas 2.punktā noteiktajā gadījumā, aģentūra izdienas pensiju atjauno ar nākamo dienu pēc bezdarbnieka pabalsta izmaksas pārtraukšanas.

18. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2009.gada 19.maija noteikumus Nr.442 "Kārtība, kādā piešķirama un izmaksājama izdienas pensija Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonām" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 81.nr.).

19. Noteikumi stājas spēkā 2011.gada 1.janvārī.

Ministru prezidents,
reģionālās attīstības un
pašvaldību lietu ministrs V.Dombrovskis

Labklājības ministre I.Jurševska



 

1.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 21.decembra
noteikumiem Nr.1159

Labklājības ministre I.Jurševska



 

2.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 21.decembra
noteikumiem Nr.1159

Labklājības ministre I.Jurševska

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!