• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par latvieti starptautiskas organizācijas vadītāja amatā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2010., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223262

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par sociālās drošības atbalstu Latvijas iedzīvotājiem

Vēl šajā numurā

23.12.2010., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par latvieti starptautiskas organizācijas vadītāja amatā

Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) direktors Ringolds Arnītis ir uzvarējis konkursā un ievēlēts Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas (EPPO) ģenerāldirektora amatā. Jaunajā amatā R.Arnītis stāsies 2011.gada 1.janvārī un to pildīs piecus gadus.

EPPO ir starptautiska organizācija, kas apvieno 50 valstis, un tā ietekmē augu un augu produktu tirdzniecību visā pasaulē, izstrādā starptautiskos standartus un iesaistās globālās aktivitātēs, lai novērstu augu kaitēkļu un slimību izplatīšanos.

Šajā postenī R.Arnītis pārstāvēs valsts intereses, jo, pildot šos pienākumus, Latvijai būs iespējas vēl vairāk ietekmēt augu un augu produktu starptautisko tirdzniecību.

“Mūsu pārstāvja ievēlēšana tik augstā amatā ir ļoti nozīmīgs un unikāls sasniegums Latvijai un tās lauksaimniecībai. Tas pierāda, ka Latvijas izpratne un paveiktais augu veselības jomā ir novērtēts un atzīts,” norāda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

R.Arnītis VAAD vadīja kopš 2000.gada, izveidojot Latvijā jaunu augu aizsardzības sistēmu un nodrošinot tās atbilstību starptautiskajiem un ES standartiem.

Turpmāk Valsts augu aizsardzības dienestu vadīs Kristīne Kjago, kura līdz šim pildīja VAAD Stratēģijas un metodoloģijas departamenta direktores pienākumus.

Ministrijas Preses un
sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!