• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Itāliju parlamentārā līmenī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.2010., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/ta/id/223228

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par skolēnu zināšanu līmeni un tendencēm Latvijas izglītībā

Vēl šajā numurā

23.12.2010., Nr. 203

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Itāliju parlamentārā līmenī

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 17.decembrī ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Frančesko Pučio pārrunāja Itālijas un Latvijas sadarbību, gatavojoties gaidāmajai abu valstu prezidentūrai Eiropas Savienībā (ES) attiecīgi 2014.gada beigās un 2015.gada pirmajā pusē.

Sveicot viesi Saeimā, S.Āboltiņa abu valstu attiecības raksturoja kā aktīvas un draudzīgas gan cilvēcisko kontaktu, gan arī izpildvaras un parlamentārās sadarbības līmenī. Saeimas priekšsēdētāja darīja zināmu, ka arī 10.Saeimā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Itālijas parlamentu.

Pārrunājot iespējas veicināt abu valstu parlamentāriešu kontaktus, S.Āboltiņa kā īpaši nozīmīgu akcentēja sadarbību Eiropas lietu un Ārlietu komisiju līmenī, lai laikus sagatavotos abu valstu prezidentūrai ES Padomē. “Sadarbība Eiropas lietu komisiju līmenī ir īpaši svarīga, jo 2015.gada 1.janvārī Latvija kļūs par Eiropas Savienības prezidējošo valsti un prezidentūras pienākumus uz pusgadu pārņems tieši no Itālijas,” teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka, ņemot vērā ES pastāvošo grupu prezidentūru principu, būtiski ir laikus koordinēt politiku ar abām pārējām prezidentūras trio valstīm – Itāliju, kā arī Luksemburgu, kura ES Padomē prezidēs pēc Latvijas no 2015.gada 1.jūlija.

Tāpat tikšanās laikā tika pārrunātas iespējas veicināt abu valstu ekonomiskos kontaktus un sadarbību kultūrā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!