• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES civilās aizsardzības spēju stiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2010., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222875

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ES fondu finansējuma pieejamību zinātnei

Vēl šajā numurā

16.12.2010., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES civilās aizsardzības spēju stiprināšanu

Latvijas glābēju līdzšinējā sekmīgā sadarbība ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem plūdu seku likvidēšanā ārvalstīs ir labs paraugs citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. To 10.decembrī, apstiprinot nacionālo pozīciju par ES civilās aizsardzības spēju stiprināšanu, atzina Saeimas Eiropas lietu komisija.

Komisijas deputāti atzinīgi novērtēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta sekmīgo darbību Baltijas valstu kopīgajā plūdu seku likvidēšanas projektā. Mūsu valsts glābēji kopā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem izveidojuši augstas veiktspējas sūknēšanas moduli BalticFloodCombat. Šā ES finansētā sadarbības projekta ietvaros Latvijas, Lietuvas un Igaunijas dienesti kopīgi jau snieguši palīdzību plūdu seku likvidēšanā Polijā un Moldovā.

“Baltijas valstu glābēji jau praksē pierādījuši savu augsto profesionalitāti un spēju efektīvi sadarboties. Šis ir viens no sekmīgiem starptautiskās sadarbības projektiem, kas var kalpot par paraugu arī visai Eiropas Savienībai laikā, kad tā meklē iespējas ciešākai sadarbībai iespējamo katastrofu seku likvidēšanā,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis.

Jautājums par ES civilās aizsardzības un humānās palīdzības sniegšanas spēju stiprināšanu tiks skatīts 14.decembrī ES Vispārējo lietu padomē.

Saeimas Preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!