• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Baltijas asamblejas un Ziemeļu padomes ikgadējo samitu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2010., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222874

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Dabas resursu apakškomisiju

Vēl šajā numurā

16.12.2010., Nr. 199

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Baltijas asamblejas un Ziemeļu padomes ikgadējo samitu

Lai stiprinātu Baltijas valstu un Ziemeļ­valstu konkurētspēju, parlamentiem un nacionālajām valdībām jāveido ciešāka sadarbība. Tas teikts Ziemeļu padomes un Baltijas asamblejas kopīgajā paziņojumā pēc ikgadējā samita, kas 7.decembrī notika Somijas pilsētā Kirkkonummi.

Baltijas asamblejas un Ziemeļu padomes pārstāvji samitā izskatīja NB8 reģionālajai sadarbībai veltīto ziņojumu, kurš vērsts uz praktiskiem pasākumiem reģionālo saišu stiprināšanai un reģiona nostiprināšanu Eiropas un pasaules līmenī. Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm tiek rekomendēts īstenot kopīgas aktivitātes tādās jomās kā enerģētika, cilvēkresursi, finanšu sektors, ekonomika, transports un infrastruktūra, kā arī veselības aprūpe un cilvēkdrošība.

7.decembrī Somijā notikušajā samitā tika apstiprināta stratēģija par Ziemeļu padomes un Baltijas asamblejas sadarbību nākamajā gadā. Valstu pārstāvji vienojās, ka 2011.gadā sadarbība koncentrēsies uz šādiem jautājumiem: kopējas ilgtspējīgas Ziemeļu un Baltijas enerģētikas stratēģijas izstrāde; cilvēkkapitāls, uz zināšanām balstīta un inovatīva ekonomika; kopīgi pasākumi nelegālā preču importa un pārrobežu noziedzības apkarošanā; transporta un infrastruktūras attīstība reģionā; integrēta un stabila Ziemeļvalstu un Baltijas valstu finanšu tirgu attīstīšana, kā arī veselības aprūpe un sociālā politika.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!