• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Rīgas apgabala tiesu priekšsēdētājiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222746

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrs: Tiekoties ar Rīgas apgabala tiesu priekšsēdētājiem

10.decembrī tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs tikās ar Rīgas apgabala tiesu priekšsēdētājiem un informēja, ka Rīgas pilsētas tiesām tiks nodotas piecas vakantās zemesgrāmatu nodaļu tiesnešu amata vietas, lai mazinātu tiesu noslodzi. Šobrīd notiek izvērtēšana, kurām tiesām piešķirt papildu amata vietas, pēc tam šis lēmums tiks virzīts apstiprināšanai Tieslietu padomē.

Sanāksmes laikā ministrs ar tiesu priekšsēdētājiem apsprieda tiesu noslodzi, procesu vienkāršošanu un citus praktiskus jautājumus. Tiesneši norādīja, ka viens no iemesliem, kas kavē tiesas procesu gaitu, ir kāda no procesa dalībniekiem neierašanās uz tiesas sēdi. Kā biežākais iemesls ir slimība, taču tiesneši informēja, viņuprāt, ne vienmēr slimība ir tik nopietna, lai kavētu tiesas sēdes, tāpēc iespēju robežās lūdz meklēt risinājumu šai problēmai. Tāpat tiesneši izteica vairākus priekšlikumus civilprocesa tiesiskā regulējuma uzlabošanai, piemēram, par lietām, kuras varētu izskatīt rakstveida procesā. Tas ļautu samazināt mutiski izskatāmo lietu skaitu un paātrinātu lietu izskatīšanu.

Inga Saleniece,
ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!