• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veterināro zāļu reģistrāciju un uzraudzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222745

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veterināro zāļu reģistrāciju un uzraudzību

No 1.janvāra Zāļu valsts aģentūra (ZVA) neveiks veterināro zāļu reģistrāciju un uzraudzību. Lai nodrošinātu vienotu valsts uzraudzību un kontroli veterināro zāļu apritē, ZVA atbilstoši izstrādātajam rīcībplānam nodod šīs funkcijas Pārtikas un veterinārajam dienestam.

2006.gadā ZVA no Zemkopības ministrijas pārņēma veterināro zāļu reģistrācijas, veterināro zāļu ievešanas, izvešanas un tranzīta atļauju izsniegšanas un labas ražošanas prakses atbilstības novērtēšanas funkcijas. Piecu gadu laikā ZVA ir reģistrējusi apmēram 140 jaunas veterinārās zāles. Būtiski uzlabota veterināro zāļu reģistrācijas dokumentu kvalitāte, farmakovigilances sistēma, riskvadības pasākumi un komunikācija ar klientiem.

ZVA veterināro zāļu eksperti regulāri strādājuši Eiropas Zāļu aģentūras darba grupās. Eksperti piedalījušies starptautisku vadlīniju izstrādes procesos, viedokļu un informācijas apmaiņā ar citām Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Kopš 2006.gada ZVA reģistrēja, pārreģistrēja veterinārās zāles nacionālajā, savstarpējās atzīšanas un decentralizētajā procedūrā, vērtēja un apstiprināja pieteiktās izmaiņas dokumentācijā. Veica arī veterināro zāļu kvalitātes, drošuma un atliekvielu, pirmsklīniskās un klīniskās dokumentācijas ekspertīzi, vērtēja veterināro zāļu apraksta, lietošanas instrukcijas un marķējuma atbilstību normatīvo aktu prasībām u.c. saistītas funkcijas.

Turpmāk šīs funkcijas veiks Pārtikas un veterinārais dienests.

Sanita Skaidrā,
ZVA sabiedrisko attiecību speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!