• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Eiropas Savienības attīstības politikas nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222733

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par veselības aprūpes pieejamību nākamajā gadā

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Eiropas Savienības attīstības politikas nākotni

9.decembrī Eiropas Savienības Ārlietu padomes ietvaros notika attīstības ministru sanāksme, kur Latviju pārstāvēja Ārlietu ministrijas Ekonomisko un divpusējo attiecību direkcijas vadītāja – vēstniece Elita Kuzma. Sanāksmes laikā ES attīstības komisārs Andris Piebalgs prezentēja Komisijas izstrādāto Zaļo grāmatu par ES attīstības politikas stratēģisko virzību un ietekmes stiprināšanu. Latvija diskusijā par ES attīstības politikas nākotni uzsvēra ES jauno dalībvalstu pārejas reformu pieredzes lomu ilgtspējīgas ekonomiskās izaugsmes veicināšanā jaunattīstības valstīs, tajā skaitā vietējo resursu mobilizācijas un ārvalstu investīciju piesaistes veicināšanā.

Tāpat, atsaucoties uz 7.decembrī Eiropas attīstības dienu ietvaros notikušajām diskusijām par ilgtspējīgas enerģētikas politikas nozīmi attīstības veicināšanā, tika uzsvērta Latvijas gatavība dalīties ar pieredzi reģionālās sadarbības attīstīšanā, lai nodrošinātu energoresursu ilgtspēju un plašu pieeju.

Sanāksmes laikā tika arī pārrunāta aktuālā situācija Haiti, ES sadarbība Afganistānā, kā arī notika viedokļu apmaiņa par inovatīvajiem finansēšanas mehānismiem un 2011.gadā plānotajām nozīmīgākajām starptautiskajām konferencēm attīstības jomā.

Ministrijas
Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!