• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Polijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222727

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par politiski represētā statusa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Polijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Latvijas un Polijas ciešo un draudzīgo attiecību veidošanā būtiska loma ir Latvijā dzīvojošajai poļu kopienai, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, 8.decembrī tiekoties ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Ježiju Mareku Novakovski. Polijas vēstnieks pie Saeimas priekšsēdētājas bija ieradies iepazīšanās vizītē.

“Abu valstu attiecības jau vēsturiski veidojušās ļoti ciešas un draudzīgas. Liela nozīme tajā ir Latvijā dzīvojošajiem poļiem, kuri ir patiesi mūsu valsts patrioti,” teica S.Āboltiņa.

Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks īpaši akcentēja Atmodas laika aktīvās sabiedriskās darbinieces Itas Kozakēvičas personības nozīmi abu valstu attiecību stiprināšanā. “Itas Kozakēvičas dzīve un personība arī pēc viņas nāves ir turpinājusi iedvesmot ne tikai poļus, bet arī latviešus. Viņa ir labs piemērs tam, kā ticība zemei, kurā dzīvo, var tikt īstenota dzīvē un radīt tik daudz laba,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Pārrunājot abu valstu parlamentāros sakarus, Polijas vēstnieks kā labu sadarbības piemēru minēja Polijas Senātā nesen atklāto fotoizstādi “Viena diena Latvijā”. Par godu Latvijas Republikas neatkarības pasludināšanas 92.gadadienai izveidotā izstāde, kuru atklāja Polijas Senāta priekšsēdētājs Bogdans Borusevičs un Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze, bija pirmā citas valsts parlamenta veidotā izstāde Polijas Senātā, uzsvēra J.M.Novakovskis. Tāpat vēstnieks Saeimas priekšsēdētājai nodeva Polijas parlamenta abu palātu priekšsēdētāju oficiālos apsveikumus ar stāšanos amatā.

Sarunas laikā puses arī akcentēja, ka nepieciešams koordinēt Latvijas un Polijas nostāju būtiskos Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumos. S.Āboltiņa kā svarīgu minēja sadarbību abu valstu parlamentu Eiropas lietu komisiju līmenī, it īpaši ņemot vērā, ka Polija nākamā gada otrajā pusē būs Eiropas Savienības prezidējošā valsts.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!