• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimā saņemtajiem priekšlikumiem valsts budžetam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.12.2010., Nr. 197 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222725

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par televīzijas pakalpojumu pieejamību visai sabiedrībai

Vēl šajā numurā

14.12.2010., Nr. 197

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimā saņemtajiem priekšlikumiem valsts budžetam

2011.gada valsts budžeta projektam un to pavadošajiem likumprojektiem iesniegti aptuveni 440 priekšlikumi. Gandrīz 40 priekšlikumi saņemti likumprojektā “Par valsts budžetu 2011.gadam”, visvairāk priekšlikumu iesniegts par iecerētajām izmaiņām sociālās jomas likumos. Iespēju iesniegt priekšlikumus izmantojušas visas Saeimas frakcijas, arī komisijas, individuāli deputāti un vairākas ministrijas, informē par budžeta likumprojektu paketi atbildīgā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Visu Saeimas frakciju priekšsēdētāji iesnieguši kopīgu priekšlikumu, kas paredz mainīt deputātu atalgojuma sistēmu un atteikties no kompensācijām un piemaksām.

Frakciju vadītāju priekšlikums nosaka, ka Saeimas deputātu alga piesaistīta vidējai darba algai tautsaimniecībā, piemērojot koeficientu 3,2. 2011.gadā tiktu piemērots samazināts koeficients un deputātu amatalga būtu 1413 lati pirms nodokļu nomaksas, tādējādi nepalielinot kopējo atalgojuma fondu.

Plānots, ka no nākamā gada deputātiem vairs netiks piemaksāts par komisiju un apakškomisiju sēžu apmeklēšanu un viņi nesaņems reprezentācijas naudu, sakaru izdevumu kompensāciju un transporta izdevumu kompensāciju.

Vienīgā kompensācija būtu apvienotā kompensācija par transporta izdevumiem un telpu īri. Šīs kompensācijas apmēru plānots veidot detalizētu, atkarībā no deputāta dzīvesvietas. Piemēram, kompensācijas maksimālais apmērs deputātam, kurš dzīvo tālāk par 280 kilometriem no Rīgas, būtu 471 lats, savukārt Pierīgā dzīvojošie varētu saņemt kompensāciju tikai par transporta izdevumiem, nevis arī īres kompensāciju, kā tas ir noteikts patlaban. Lai saņemtu šo kompensāciju, deputātiem būs jāuzrāda attaisnojoši dokumenti (degvielas pirkuma čeki, īres līgums u.c.).

Frakciju vadītāji rosina vienotajā atalgojuma sistēmā iekļaut arī Finanšu un kapitāla tirgus uzraudzības komisiju (FKTK). FKTK darbinieku mēnešalga tiktu pielīdzināta finanšu sektorā strādājošo atalgojumam. Atalgojums nedrīkstēs pārsniegt finanšu un apdrošināšanas jomās strādājošo vidējo atalgojumu, tam piemērojot koeficientu 4,95. Plānots, ka šī kārtība stātos spēkā nākamā gada maijā.

Tāpat visu parlamentā pārstāvēto frakciju vadītāji mudina vienotajā atalgojuma sistēmā iekļaut Latvijas Banku. Plānots valdībai uzdot līdz 2011.gada martam izstrādāt attiecīgu likumprojektu un sākt konsultācijas ar Latvijas Bankas amatpersonām, savukārt līdz jūnijam šo likumprojektu iesniegt Saeimā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!