• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par budžeta ieņēmumu izpildi šā gada vienpadsmit mēnešos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2010., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222409

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Latvijas kredītreitinga paaugstināšanu

Vēl šajā numurā

08.12.2010., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par budžeta ieņēmumu izpildi šā gada vienpadsmit mēnešos

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotās informācijas par VID administrēto ieņēmumu izpildi šā gada vienpadsmit mēnešos ir konstatēts, ka budžeta ieņēmumu plāns ir pārpildīts. Kopsummā pagājušajā mēnesī valsts budžetā ieņēmumos, ko administrē VID, tika iekasēti 285,8 miljoni latu, kas ir 96,5%, salīdzinot ar plānoto. Savukārt šā gada vienpadsmit mēnešos valsts budžeta ieņēmumos tika saņemti 3,3 miljardi latu, kas veido 101,7% izpildi pret plānu.

Saskaņā ar Valsts kases (VK) operatīvajiem datiem par valsts budžeta izpildi novembrī valsts pamatbudžeta ieņēmumi bija 214,2 miljoni latu, bet izdevumi sasniedza 290,3 miljonus latu, veidojot 76,1 miljona latu finansiālo deficītu. Valsts speciālā budžeta ieņēmumi novembrī sasniedza 94,1 miljonu latu, izdevumi – 120,6 miljonus latu, veidojot finansiālo 26,5 miljonu latu deficītu. Valsts konsolidētā budžeta deficīts novembrī bija 102,6 miljoni latu. Savukārt valsts budžeta deficīts šā gada vienpadsmit mēnešos bija 515,3 miljoni latu.

VID administrētie valsts pamatbudžeta ieņēmumi novembrī (bez iedzīvotāju ienākuma nodokļa un dabas resursu nodokļa, kuru ieņēmumi tiek sadalīti starp valsts pamatbudžetu un pašvaldību budžetiem) bija 119,3 miljoni latu, kas veido 94% izpildi pret plānu. Valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas (kopā ar atskaitījumiem otrā līmeņa pensiju ieguldījumu plāniem) bija 98,6 miljoni latu, izpildot 99,6% no plānotā. Kopsummā VID administrētie ieņēmumi novembrī izpildīti 96,5% apmērā, salīdzinot ar plānu.

Uzņēmumu ienākuma nodokļa (UIN) ieņēmumi novembrī veidoja 9,5 miljonus latu, kas ir 302,1% no plānotā apjoma. UIN ieņēmumi tika pārpildīti šādā apjomā, jo sākotnēji tika sagatavots ļoti piesardzīgs nodokļa ieņēmumu plāns novembrim – 3,2 miljoni latu. Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieņēmumi bijuši 59,5 miljoni latu, kas veido 99,3% izpildi pret plānu.

Akcīzes nodoklī tika iekasēti 38,5 miljoni latu, kas par 4,7% atpaliek no plānotā iekasēšanas apjoma. Novembrī akcīzes nodokļa ieņēmumi no tabakas pārsnieguši plānu par 0,1% un veido 7,7 miljonus latu. Akcīze no alus ir iekasēta 133,2% apmērā. Savukārt ieņēmumi no akcīzes nodokļa alkoholiskajiem dzērieniem pārsniedz plānu par 10,9%.

Vieglo automobiļu un motociklu nodokļa ieņēmumi novembrī bijuši pārpildīti par 74,8%, arī muitas nodokļa ieņēmumi pagājušajā mēnesī pārsniedza plānoto iekasēšanas apjomu par 48,6%.

Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) izpilde 2010.gada vienpadsmit mēnešos ir 94,73% no šā perioda prognozes, tajā skaitā VK sadales konta (no kā saņem ienākumus visas pašvaldības) izpilde ir 95,03%. Rīgas pašvaldības budžetā tieši iekasētā daļa 94,33%, bet Ventspils budžetā tieši iekasētā daļa 92,09%. Līdz ar to IIN gada ieņēmumu prognozes neizpildes kompensācija nebūs nepieciešama.

Pēc 2010.gada novembra mēneša IIN izpildes ir redzams, ka vislabāk šajā mēnesī IIN ir iekasējusi Rīgas pilsēta – tieši budžetā iekasējamā IIN daļa ir 100,45% no mēneša prognozes, Ventspils pilsēta tieši budžetā 2010.gada novembrī ir iekasējusi 98,2% no mēneša prognozes, savukārt Valsts kases sadales konta izpilde novembra mēnesī ir 97,13% no mēneša prognozes.

Aleksis Jarockis, finanšu ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!