• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Krievijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.12.2010., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/222306

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tālāku Latvijas sadarbību ar Apvienoto Karalisti

Vēl šajā numurā

07.12.2010., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Krievijas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 3.decembrī tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja Latvijas ieinteresētību veidot labas un konstruktīvas attiecības ar kaimiņvalsti visos līmeņos, norādot uz parlamenta atvērtību sadarbībai ar ārvalstu partneriem.

Pārrunājot sadarbību starp abu valstu parlamentiem, S.Āboltiņa darīja zināmu, ka Saeimā nesen izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Krievijas parlamentu. Arī vēstnieks apliecināja Krievijas puses ieinteresētību uzturēt sadarbību parlamentārajā līmenī. Tāpat vēstnieks Saeimas priekšsēdētājai nodeva Krievijas Valsts domes priekšsēdētāja Borisa Grizlova oficiālo apsveikumu ar stāšanos amatā.

Pārrunājot gaidāmo Valsts prezidenta Valda Zatlera vizīti Krievijā, Saeimas priekšsēdētāja pauda cerību, ka tā stiprinās Latvijas un Krievijas divpusējās attiecības. “Gaidāmā vizīte ir ļoti nozīmīga, un tā var būt jauns impulss abu valstu attiecībās,” teica S.Āboltiņa. Saeimas priekšsēdētāja arī apliecināja Latvijas ieinteresētību vizītes laikā noslēgt vairākus nozīmīgus starpvalstu līgumus, kas veicinātu ekonomiskos kontaktus, kā arī starpresoru sadarbību.

Arī vēstnieks pauda cerību, ka līdz ar Latvijas Valsts prezidenta vizīti Krievijā abu valstu attiecības tiks paceltas kvalitatīvi jaunā līmenī. Vizīte pakāpeniski tika gatavota jau pēdējos trīs gadus un šajā laikā Latvijas un Krievijas attiecības uzlabojušās, atzīmēja A.Vešņakovs.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!