• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas prezidijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2001., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22219

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimā

Vēl šajā numurā

24.05.2001., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

2001. gada 14. maija sēde

1. Sēdē izskatīja piecus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Nolēma iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā ziņojumu par to, kā tiek pildīta Latvijas Republikas stratēģija integrācijai Eiropas Savienībā.

3. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2001.gada 17.maija sēdes darba kārtību.

4. Pieņēma lēmumu par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2001.gada 17.maijā plkst.17.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 14.maija līdz 20.maijam.

6. Pieņēma zināšanai informāciju par to, ka Saeimā izveidota deputātu grupa Latvijas iedzīvotāju repatriācijas atbalstam uz etniskajām dzimtenēm.

7. Pieņēma zināšanai LR ģenerālprokurora J.Maizīša iesniegumu par to, ka sakarā ar viņa komandējumu uz Rumāniju laikā no šā gada 13.maija līdz 17.maijam ģenerālprokurora pienākumus uzdots pildīt LR Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokuroram Ē.Zvejniekam.

8. Pieņēma zināšanai Saeimas Revīzijas komisijas atzinumu par Saeimas 2000.gada finansu pārskatu.

9. Prezidijs nolēma nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai izskatīšanai Saeimas deputātu izvirzītās Edgara Jaunupa un Rimanta Ziedoņa kandidatūras Nacionālās radio un televīzijas padomes locekļa amatam.

10. Pieņēma lēmumu par drošības pasākumiem Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga prezidenta Volfganga Tīrzes vizītes laikā Latvijas Republikā 2001.gada 23.–26.maijā.

11. Prezidijs nolēma atbalstīt Latvijas un Centrālāzijas valstu parlamentu sadarbības grupas priekšsēdētāja J.Urbanoviča iesniegumu par Uzbekistānas parlamentā izveidotās Latvijas un Uzbekistānas parlamentu sadarbības grupas delegācijas vizīti Latvijā.

12. Pieņēma lēmumu par Saeimas budžeta pieprasījumu 2002.gadam.

13. Prezidijs nolēma nodot Saeimas kancelejai deputātes A.Prēdeles iesniegumu, kā arī tam pievienoto Augstākās Padomes deputāta V.Eglāja atraitnes iesniegumu, kurā lūgts Saeimai piešķirt līdzekļus V.Eglāja kapa pieminekļa uzstādīšanai.

14. Izskatīja deputātes V.Paegles iesniegumu un attaisnoja viņas kavējumu Saeimas 3.maija sēdē.

15. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas priekšsēdētāja biedram R.Pīkam laikā no 2001.gada 27.maija līdz 29.maijam, Eiropas lietu komisijas loceklim V.Birkavam un Starpparlamentu attiecību biroja vadītājas vietniekam I.Aizstrautam laikā no 27.maija līdz 30.maijam uz Bratislavu (Slovākija);

2) Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājam E.Inkēnam un komisijas konsultantei I.Rubenei laikā no 2001.gada 20.maija līdz 22.maijam uz Stokholmu (Zviedrija);

3) EDSO Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas loceklim R.Jurdžam laikā no 2001.gada 5.jūlija līdz 10.jūlijam uz EDSO Parlamentu asamblejas 10.gadskārtējo sesiju Parīzē (Francija);

4) Saeimas deputātam L.Bojāram laikā no 2001.gada 19.maija līdz 22.maijam uz konferenci Maskavā (Krievija);

5) Eiropas lietu komisijas locekļiem P.Salkazanovam un J.Bunkšam laikā no 2001.gada 20.maija līdz 22.maijam uz konferenci Briselē (Beļģija);

6) Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētājam Dz.Kudumam un Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājam A.Panteļējevam laikā no 2001.gada 21.maija līdz 23.maijam uz Prāgu (Čehija);

7) Aizsardzības un iekšlietu komisijas konsultantēm I.Loginai, I.Jēkabsonei, Ārlietu komisijas konsultantēm A.Ābolai, L.Puišei un Starpparlamentu attiecību biroja konsultantei I.Sticenko laikā no 2001.gada 9.jūnija līdz 16.jūnijam uz semināru Briselē (Beļģija);

8) NATO Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas loceklim G.Krastam un Saeimas autobāzes šoferim A.Rikteram laikā no 2001.gada 28.maija līdz 31.maijam uz NATO Parlamentu asamblejas pavasara sesiju Viļņā (Lietuva);

9) NATO Parlamentu asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam A.Kiršteinam, delegācijas loceklim I.Solovjovam, delegācijas sekretārei S.Paurai un Saeimas autobāzes šoferim A.Daukštam laikā no 2001.gada 27.maija līdz 31.maijam uz NATO Parlamentu asamblejas pavasara sesiju Viļņā (Lietuva);

10) Eiropas lietu komisijas konsultantam G.Lazdiņam laikā no 2001.gada 20.maija līdz 22.maijam uz semināru Tallinā (Igaunija);

11) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas sekretārei A.Jankevicai laikā no 2001.gada 19.maija līdz 21.maijam uz Baltijas jūras valstu Parlamentārās konferences sekretariāta sēdi Lībekā (Vācija);

12) Saeimas deputātam J.Čeveram 2001.gada 19.un 20.maijā uz semināru Viļņā (Lietuva).

16. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Starpparlamentu savienības Latvijas delegācijas vadītāja R.Pīka, Saeimas deputātes I.Birznieces un Saeimas priekšsēdētāja biedra palīdzes E.Podnieces komandējumu uz Madridi (Spānija) no 2001.gada 15.maija līdz 20.maijam.

17. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par EDSO PA Latvijas delegācijas vadītājas H.Demakovas, delegācijas locekļa A.Seiksta un delegācijas sekretāra I.Aizstrauta komandējumu uz Parīzi (Francija) no 2001.gada 4.jūlija līdz 10.jūlijam.

18. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Eiropas lietu komisijas konsultanta I.Solima un Eiropas Savienības informācijas centra vadītājas I.Kriškānes komandējumu uz Madridi (Spānija) no 2001.gada 15.maija līdz 20.maijam.

19. Atlika jautājumu par komandējuma apstiprināšanu Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājai A.Barčai, komisijas locekļiem V.Ģīlim, R.Jurdžam un komisijas konsultantei A.Bružei laikā no 2001.gada 4.jūnija līdz 8.jūnijam uz Prāgu (Čehija).

20. Pieņēma zināšanai deputāta I.Stirāna pārskatu par piedalīšanos seminārā Garmišā–Partenkirhenē (Vācija) laikā no šā gada 23.aprīļa līdz 3.maijam.

21. Nolēma sasaukt Saeimas sēdi 30.maijā plkst.9, bet Saeimas Prezidija sēdi — 25.maijā plkst.14.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

Lēmums par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem

2001.gada 17.maijā pulksten 17

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2001. gada 17. maijā pulksten 17.

1. Dokuments, reģ. Nr. 117. Deputātu L.Bojāra, I.Burvja, G.Freimaņa, J.Čevera, A.Kalniņa jautājumi — LR Ministru prezidentam Andrim Bērziņam:

Par augstas temperatūras dedzinātavas celtniecību

Sakarā ar laikraksta “Dienas Bizness” 09.04.01. numurā minēto informāciju par jaunas, mūsdienīgas augstas temperatūras dedzinātavas celtniecību Latvijā lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kura organizācija ir veikusi rūpnīcas celtniecības izmaksu aprēķinu?

2. Kāpēc tās celtniecība ir paredzēta tieši Latvijā?

3. Vai rūpnīca tiks izmantota arī ārvalstu atkritumu utilizācijai?

2. Dokuments, reģ. Nr. 118. Deputātu L.Bojāra, I.Burvja, G.Freimaņa, J.Čevera, O.Grīga jautājumi — LR Ministru prezidentam Andrim Bērziņam:

Par LNB projektu

Tā kā LNB izvietošanai netika atrastas piemērotas telpas, bet jaunu ēku celtniecībai trūkst finansējuma, tad lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kāpēc ēka Elizabetes ielā 2 netiek izmantota LNB izvietošanai?

2. Vai šī ēka joprojām atrodas valsts īpašumā?

Rīgā 2001. gada 14.maijā Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!