• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 22. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.05.2001., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22209

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra vizīti NATO valstī Polijā

Vēl šajā numurā

24.05.2001., Nr. 80

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 22. maija sēdē

Nobeigums. Informācijas sākums — “LV” Nr. 79 23.05.2001.

Pieņemta zināšanai informācija par ministriju un citu centrālo iestāžu iznomāto valsts īpašumu, valsts kapitāla daļām un uzņēmējsabiedrību maksājumiem par valsts kapitāla izmantošanu. Ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm, kuras ir ieceltas par valsts kapitāla daļas turētājām, līdz 2001.gada 10.augustam uzdots iesniegt Finansu ministrijā ieņēmumu (maksājumu) prognozi par uzņēmumu valsts kapitāla izmantošanu 2002.gadam. Finansu ministrijai uzdots sagatavot un līdz 2001.gada 20.augustam iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā apkopoto informāciju un priekšlikumus par atskaitījumu apjomu par valsts kapitāla izmantošanu, kā arī precizēto prognozi ieņēmumiem no valsts īpašuma iznomāšanas un valsts kapitāla izmantošanas. Vadības grupai uzdots sagatavot ar šo protokollēmumu saistītos tiesību aktu projektus un noteiktā kārtībā līdz 2001.gada 1.augustam iesniegt tos Ministru kabinetā.

Pieņemta zināšanai informācija par prognozētiem iedzīvotāju ienākuma nodokļa ieņēmumiem 2002.gadā.

Valdība pieņēma zināšanai informāciju par priekšlikumiem saistībā ar iespējamiem uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumiem un šo atvieglojumu prognozējamo fiskālo ietekmi. Nolemts atbalstīt priekšlikumu par uzņēmumu ienākuma nodokļa likmes pakāpenisku samazināšanu. Finansu ministrijai uzdots budžeta projekta sagatavošanas gaitā izstrādāt un iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā priekšlikumus par uzņēmumu ienākuma nodokļa likmes samazināšanas apmēru, ņemot vērā valsts budžeta ieņēmumu daļas prognozi.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par prognozējamiem ieņēmumiem saistībā ar akcīzes nodokli naftas gāzēm . Jautājumu turpinās izskatīt Ministru kabineta sēdē kopā ar Satiksmes ministrijas sagatavotu materiālu.

Pamatā akceptēti Tautsaimniecības attīstības un fiskālās politikas scenāriji 2002.gadam. Finansu ministrijai uzdots precizēt Tautsaimniecības attīstības un fiskālās politikas scenārijus 2002.gadam, ņemot vērā izteiktās piezīmes. Jautājums par pievienotās vērtības nodokli tiks izvērtēts atsevišķi - pēc tam kad Ministru kabineta sēdē tiks izskatīts Finansu ministrijas sagatavots ziņojums par šo nodokli, kā arī jautājums par valsts iekšējā un ārējā parāda sadalījumu tiks izvērtēts pēc tam, kad Ministru kabineta sēdē tiks izskatīts Finansu ministrijas sagatavots ziņojums par parāda vadību.

Pieņemta zināšanai informācija par Rīgas Ekonomikas augstskolu. Izglītības un zinātnes ministrijai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta 29.maija sēdē pilnīgu izziņu par Rīgas Ekonomikas augstskolu (pieņemtie lēmumi tās izveidošanā, izdarītie ieguldījumi, pašreizējā situācija), kā arī priekšlikumus turpmākajai rīcībai.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!