• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vides ministra darba vizīti Briselē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221982

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par bruņoto spēku kvalitatīvu apmācību

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vides ministra darba vizīti Briselē

25.novembrī vides ministrs Raimonds Vējonis darba vizītes laikā Briselē tikās ar ES vides komisāru Janežu Potočniku un pārrunāja visus Latvijas iepriekš identificētos būtiskākos problēmjautājumus dabas un vides aizsardzībā.

Vides komisārs pauda izpratni par Latvijas situāciju ar Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas “Par savvaļas putnu aizsardzību” un Padomes direktīvas (1999/31/EK) “Par atkritumu poligoniem” prasību pārņemšanu. Tomēr viņš vienlaikus vērsa Latvijas uzmanību uz nepieciešamību īstenot visus vajadzīgos pasākumus šo problēmjautājumu savlaicīgai risināšanai.

Savukārt uz vides ministra R.Vējoņa aicinājumu Eiropas Komisijai (EK) rast risinājumus papildu finansējuma saņemšanai dalībvalstu bioloģiskās daudzveidības samazināšanās ierobežošanas pasākumiem, J.Potočniks uzsvēra, ka EK atbalsta nepieciešamību arī nākamajā finanšu periodā turpināt LIFE+ programmas īstenošanu. Viņš norādīja, ka EK pašlaik ir atvērta dalībvalstu priekšlikumiem, kā efektīvāk nodalīt LIFE+ un citu ES finansēšanas instrumentu kompetences.

Tikšanās laikā, pārrunājot Latvijas bažas par Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas projekta “Par elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumiem izvirzītajiem mērķiem”, vides komisārs pauda izpratni Latvijas nostājai, tomēr norādīja, ka EK šajā jautājumā ir noteikusi ļoti ambiciozu mērķi un pašlaik negribētu no tā atkāpties. Tomēr viņš uzsvēra, ka EK meklēs risinājumus, lai nākotnē šo direktīvu varētu piemērot visām ES dalībvalstīm.

Vides komisārs aicināja Latviju nākamajā finanšu periodā aktīvāk strādāt pie dabas un vides aizsardzības jautājumu integrēšanas valsts nacionālajos dokumentos.

Nobeigumā abas amatpersonas atzina šādas tikšanās klātienē lietderību efektīvai izvirzīto mērķu sasniegšanai.

Vides ministrijas
Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!