• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par transporta un sakaru valdības rīcības projektu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221981

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2010.gada 25.novembrī

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par transporta un sakaru valdības rīcības projektu

Satiksmes ministrija ir izstrādājusi Valdības rīcības plāna projektu, kā sasniegt jaunās valdības deklarācijā izvirzītos mērķus transporta un sakaru nozarē. Kā viens no svarīgākajiem uzdevumiem tuvāko gadu laikā ir veikt sagatavošanās darbus (projektu izstrāde, detālplānojuma sagatavošana, ietekmes uz vidi novērtēšana u.c.) valsts galveno automaģistrāļu izbūvei, piemēram, izveidojot četru joslu maģistrāles posmus autoceļā A2 Rīga–Krievijas robeža, A10 Rīga–Ventspils, A9 Rīga–Liepāja.

Lai uzlabotu autoceļu kvalitāti, tiks pilnveidoti būvniecības standarti, būvuzraudzības iepirkumu dokumentācija, lai palielinātu būvuzraugu atbildību par ceļu kvalitāti, kā arī plānots iegādāties modernas testēšanas iekārtas.

Starptautiskā lidosta “Rīga” jau pašlaik ir nozīmīgs spēlētājs aviācijā Baltijas reģionā, taču tās attīstība ir jāturpina. Satiksmes ministrija tuvākajā laikā virzīs valdībā izvērtējumu par jauna pasažieru termināļa būvniecības nepieciešamību, kā arī nodrošinās labvēlīgus un konkurētspējīgus nosacījumus jaunu aviokompāniju un maršrutu ienākšanai lidostā. Viens no plānotajiem darbiem ir arī līdz 2013.gada nogalei veikt skrejceļa un perona paplašināšanu un modernizāciju, lai nodrošinātu plānotās pasažieru plūsmas apkalpošanu.

Turpinot attīstīt tranzīta un loģistikas jomu, plānots, piemēram, ieviest Starptautiskās kravu loģistikas un ostu informācijas sistēmu, lai sekmētu elektroniskās informācijas un dokumentu apriti ar kravu transportēšanu saistītos procesos.

Sabiedriskā transporta jomā tiks ieviesta vienota biļešu tirdzniecības sistēma, kas padarīs pārvadātāju ieņēmumus caurspīdīgākus un pārredzamākus, kā arī novērsīs riskus valsts līdzekļu nelietderīgai izmantošanai.

Lai spētu nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumus samazināta finansējuma apstākļos, tiks arī noteikti limiti atsevišķām pārvadātāju izdevumu pozīcijām, ko kompensē valsts un turpināsim pārskatīt sabiedriskā transporta maršrutu tīklu, izvērtējot to pārklāšanos un novēršot situāciju, kad vienā maršrutā un laikā dodas gan vilciens, gan autobuss.

Arī sakaru nozarē plānoti vairāki nozīmīgi darbi. Piemēram, sadarbībā ar citām institūcijām tiks nodrošināta e-paraksta sistēma un portāls e-pakalpojumu sniegšanai un koordinēšanai.

Plāna projektā minēti arī daudzi citi darbi, kurus plānots paveikt tuvāko četru gadu laikā.

Ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!