• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas vēstnieka vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2010., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221939

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zinātnes izmantošanu uzņēmējdarbībā

Vēl šajā numurā

30.11.2010., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas vēstnieka vizīti Saeimā

Latvijas un Vācijas attiecības tradicionāli ir labas un aktīvas, un tām ir labs izaugsmes potenciāls, īpaši parlamentārās sadarbības jomā. To 26.novembrī, tiekoties Saeimas namā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Klauss Burkhards.

Uzņemot vēstnieku Latvijas parlamentā, S.Āboltiņa pateicās par septembra sākumā notikušo Vācijas kancleres Angelas Merkeles vizīti Latvijā. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka tā mūsu valstij bija ļoti nozīmīga gan iekšpolitiski, gan ārpolitiski.

S.Āboltiņa informēja, ka Saeimā drīzumā plānots izveidot deputātu grupu sadarbībai ar Vācijas parlamentu, kas būtu viens no instrumentiem, kā veicināt ciešākas
saites starp abiem parlamentiem.

“Ņemot vērā, ka izpildvaras līmenī Latvijas un Vācijas attiecības ir ļoti aktīvas, būtu svarīgs intensīvāks dialogs arī starp Saeimu un Bundestāgu,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

K.Burkhards uzsvēra nepieciešamību veidot tiešus un personiskus kontaktus starp abu valstu parlamentāriešiem, īpaši nozaru komisiju līmeni, kas ir ļoti svarīgi, lai varētu laikus saskaņot viedokļus un efektīvi ietekmēt abām valstīm būtiskus lēmumus Eiropas Savienībā.

Amatpersonas tikšanās laikā uzsvēra, ka veiksmīgs parlamentārās sadarbības aspekts ir abu valstu aktīvā iesaistīšanās starptautiskajā parlamentu stipendiju programmā. Tās ietvaros šogad trīs nedēļu praksē Saeimā stažējās divas studentes no Vācijas, savukārt Bundestāgs šīs pro­grammas ietvaros uzņēmis jau vairāk nekā 50 Latvijas jauniešus.

“Šis bija pirmais gads, kad Latvijas parlaments uzņēma jauniešus no Vācijas. Esmu gandarīta, ka pēc Saeimā trim pavadītām nedēļām studentes atzina šeit iegūto pieredzi par vērtīgu un patiešām noderīgu viņu tālākajā dzīves ceļā. Analizēsim, ko turpmāk varam darīt vēl labāk, un esam gatavi arī nākamgad piedāvāt prakses iespējas,” sacīja S.Āboltiņa.

K.Burkhards Vācijas vēstnieka amatā Latvijā strādā kopš 2010.gada augusta.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!