• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.11.2010., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par labāku regulējumu efektīvai pārvaldībai

Vēl šajā numurā

26.11.2010., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nacionālā trīspusējās sadarbības padome: Par 2011.gada valsts budžeta konsolidācijas pasākumiem

25.novembrī Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē valdība un sociālie partneri turpināja 20.novembra sēdē aizsākto diskusiju par 2011.gada valsts budžetā plānotajiem konsolidācijas pasākumiem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis apstiprināja, ka valdība joprojām ir gatava diskusijām par konsolidācijas pasākumiem, ja tiek piedāvāti alternatīvi risinājumi.

Valdības pārstāvji informēja sociālos partnerus, ka plānotas turpmākas diskusijas par ģimenes valsts pabalsta transformāciju. Plānotajos nodokļu sistēmas grozījumos pirmo reizi ieviests progresivitātes princips, kas dod iespēju īstenot sociālā taisnīguma principu. Tas attiecināms gan uz iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmēm, gan uz nodokli par automobiļa reģistrāciju.

Sociālie partneri pauda neapmierinātību ar valdības plānotajiem pasākumiem budžeta konsolidācijai, īpaši – ar PVN un darbinieka maksātā sociālā nodokļa likmju paaugstinājumu, uzsverot, ka tas pasliktinās gan iedzīvotāju un darba ņēmēju, gan darba devēju situāciju, aicināja valdību vērtēt valsts budžeta konsolidācijas pasākumus no Latvijas konkurētspējas, izaugsmes sekmēšanas viedokļa, ņemt vērā budžeta ilgtspējību, plānot aktīvākus pasākumus ēnu ekonomikas apkarošanai un valsts uzņēmumu pārvaldības efektivitātes paaugstināšanai, efektīvāk izmantot Eiropas Savienības struktūrfondu ietvaros pieejamo finansējumu un vienkāršot šo fondu apguves administrēšanu, īstenot strukturālās reformas.

Sociālie partneri un valdība turpinās strādāt, lai kvalitatīvi uzlabotu 2011.gada valsts budžeta projektu.

Diskusiju par 2011.gada valsts budžeta projektu NTSP dalībpuses turpinās 2.decembrī, kad plānota kārtējā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēde, kurā paredzēts apspriest valdības plānotos pasākumus ēnu ekonomikas apkarošanai, iespējas uzlabot valsts uzņēmumu pārvaldību un valdības piedāvātos budžeta samazinājumus konkrētām ministrijām.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!