• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Izglītības komisijas plānotajiem darbiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2010., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221760

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izstādi "Saeimas nams valsts svētku rotā"

Vēl šajā numurā

25.11.2010., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Izglītības komisijas plānotajiem darbiem

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti 9.novembrī pārrunāja izskatāmos likumprojektus un darba aktualitātes.

Deputāti vienojās turpināt darbu pie vairākiem likumprojektiem, kuru izskatīšana nav pabeigta 9.Saeimas laikā. Viens no tiem būs grozījumi Autortiesību likumā. Komisijas darba kārtībā būs arī Rīgas Svētā Pētera baznīcas likums.

Komisija nolēma neturpināt darbu ar grozījumiem Sporta likumā, kas paredzēja, ka Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija koordinē visu augstāko izglītību un tālākizglītību sporta jomā.

Komisija vēl nepieņēma lēmumu, vai pārņemt un 10.Saeimā turpināt izskatīt grozījumus likumā “Par valsts nozīmes izglītības, kultūras un zinātnes objektiem un nacionālajām sporta bāzēm” un grozījumus Augstskolu likumā. Par šiem diviem likumprojektiem un jauno Augstākās izglītības likumu tiks rīkota tikšanās ar iesniedzēju, ieinteresēto pušu un Saeimas Juridiskā biroja pārstāvjiem.

Deputātu vairākums atzina, ka darbs pie Augstākās izglītības likumprojekta būs viens no galvenajiem komisijas uzdevumiem. Likumprojektā jāpanāk gan konceptuāla vienošanās, gan teksts jāpilnveido atbilstoši juridiskajām prasībām.

Spriežot par komisijā izskatāmajiem jautājumiem, deputāti pauda vēlmi tuvākajā laikā tikties ar Latvijas Zinātnes padomes vadību un Rīgas pieminekļu aģentūras vadītāju Gunti Gailīti. Komisijas locekļi arī izteica vēlmi tikties ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāju Eiženiju Aldermani un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas pārstāvjiem. Komisijas deputāts Ints Dālderis rosināja izbraukuma sēdē viesoties topošajā Ārzemju mākslas muzeja ēkā un apmeklēt Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvlaukumu. Savukārt deputāte Janīna Kursīte-Pakule piedāvāja padziļināti diskutēt par problēmām Valsts kultūrkapitāla fonda darbībā un viesoties pierobežas novadu skolās.

Tāpat deputāti komisijas sēdē vienojās izveidot Sporta apakškomisiju. Sporta apakškomisijas darbs līdzšinējā Saeimas sasaukumā ir bijis aktīvs, un tā iedziļinājusies teorētiskos un praktiskos ar sporta dzīvi saistītos aspektos, atzina komisijas priekšsēdētāja Ina Druviete.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!