• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministre: Par daudzbērnu ģimenēm nepieciešamo atbalstu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.11.2010., Nr. 187 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221751

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta vietas izpildīšanu

Vēl šajā numurā

25.11.2010., Nr. 187

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministre: Par daudzbērnu ģimenēm nepieciešamo atbalstu

Lai stiprinātu sadarbību ģimenes politikas veidošanā, labklājības ministre Ilona Jurševska 24.novembrī tikās ar ekspertu Pēteri Leiškalnu un daudzbērnu ģimeņu interešu pārstāvi, biedrības “Es gribu dzīvot” biedri Daigu Zvaigzni.

Tikšanās laikā labklājības ministre uzklausīja nevalstisko organizāciju priekšlikumus par daudzbērnu ģimenēm nepieciešamo atbalstu un informēja par nākamā gada budžeta izstrādes procesu.

“Protams, arī šajā finansiāli sarežģītajā laikā diskusija par valsts ģimenes politiku un valsts prioritātēm notiek. Tomēr jāsaprot, ka pašreizējā situācijā būtiski ir domāt nevis par daudzbērnu ģimeņu atbalstu sociālo pabalstu veidā, bet gan ieviešot alternatīva atbalsta veidus. Piemēram, veicinot labvēlīgāku nodokļu politiku ģimenēm ar bērniem un ekonomiski aktīvajām ģimenēm, kā arī rodot dažādas iespējas pašvaldību līmenī, tai skaitā nodrošinot atvieglojumus braukšanai sabiedriskajā transportā, garantējot skolās brīvpusdienas un tamlīdzīgi,” norāda I.Jurševska.

Tāpat ministre arī norādīja, ka šobrīd nākamā gada budžeta izstrādes procesā ir izdevies panākt neapliekamā minimuma par apgādājamo paaugstināšanu no līdzšinējiem 63 latiem līdz 70 latiem. Jau līdz šim diskusijās un sarunās ar nevalstiskajām organizācijām tika pausta nepieciešamība palielināt neapliekamo minimumu, lai sniegtu atbalstu ģimenēm ar bērniem.

Tikšanās laikā labklājības ministre arī informēja daudzbērnu ģimeņu interešu pārstāvjus, ka Labklājības ministrija (LM) ir izstrādājusi Ģimenes valsts politikas pamatnostādnes 2011.–2017.gadam, tādējādi paredzot tuvāko gadu laikā īstenot vairākus pasākumus un uzdevumus.

Plānots, ka pamatnostādnes tiks apstiprinātas līdz šā gada beigām un jau tuvākajā laikā Labklājības ministrija kopā ar nevalstiskajām organizācijām un ekspertiem izstrādās rīcības plānu, kas paredzēs konkrētus pasākumus, lai veicinātu valsts atbalstu ģimenēm.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!