• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par aktualitātēm valstīs un gatavošanos samitiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.2010., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221700

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atklātu internetu un tīkla neitralitāti

Vēl šajā numurā

24.11.2010., Nr. 186

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par aktualitātēm valstīs un gatavošanos samitiem

22.novembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis piedalījās Eiropas Savienības Ārlietu padomes un Vispārējo lietu padomes sanāksmē Briselē.

Ārlietu padomes ietvaros ministri apsprieda stāvokli Sudānā. Debašu laikā Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis uzsvēra, ka situācija Sudānā prasa pastāvīgu Eiropas Savienības uzmanību, tai skaitā rūpējoties par trīs nolaupīto Latvijas pilsoņu atbrīvošanu. Ministrs pauda pateicību dalībvalstīm par sadarbību un atbalstu Latvijas pilsoņu ķīlnieku krīzes risināšanā. Ministrs norādīja, ka nākotnē šādās situācijās aizvien nozīmīgāka loma būs Eiropas Ārējās darbības dienestam.

Ārlietu ministrs piedalījās diskusijās par gatavošanos turpmākajām augstākā līmeņa sanāksmēm, to skaitā ES–Krievijas samitam, kas notiks 7.decembrī. Diskusijas laikā ministrs izteica Latvijas atbalstu ES un Krievijas modernizācijas partnerībai, kas radīs papildu impulsu un dinamismu savstarpējās attiecībās, kā arī norādīja uz ekonomisko jautājumu nozīmīgumu ES un Krievijas attiecībās un nepieciešamību kopīgi strādāt globālās ekonomikas krīzes sniegto izaicinājumu pārvarēšanai. Ministri apsprieda arī gatavošanos ES–Āfrikas un ES–Indijas samitam.

Ārlietu padomes sanāksmē tika izvērtētas 7.novembrī notikušās vēlēšanas Birmā/Mjanmā, lai vienotos par Eiropas Savienības politiku un attiecībām ar Birmu turpmāk.

Eiropas Savienības ārlietu ministri apsprieda arī aktuālo situāciju Irākā, kur astoņus mēnešus pēc parlamenta vēlēšanām politiskās partijas ir vienojušās par plašas koalīcijas valdības izveidošanu. Ārlietu padomes laikā ES augstā pārstāve Ketrina Eštone informēja par sarunām ar Irānu. Tāpat Ārlietu padomes laikā notika diskusija par Tuvo Austrumu miera procesu.

Vispārējo lietu padomes laikā ārlietu ministri izvērtēja darbu pie 28.–29.oktobra Eiropadomes lēmumu īstenošanas, kā arī izskatīja 16.–17.decembrī plānotās Eiropadomes sanāksmes darba kārtības projektu. Decembra Eiropadomē notiks diskusijas par ekonomikas politikas jautājumiem, kā arī attiecību ar ES stratēģiskajiem partneriem izvērtējums.

22.novembrī Briselē ES Vispārējo lieto padomes un Ārējo lietu padomes laikā ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis tikās ar Zviedrijas ārlietu ministru Karlu Biltu. Ministri pārrunāja divpusējās un starptautiskās darba kārtības jautājumus.

Ģ.V.Kristovskis raksturoja Latvijas valdības centienus ekonomikas stabilizācijā un uzsvēra, ka Latvijai ir svarīga Zviedrijas investīciju aktīva iesaiste dažādās ekonomikas nozarēs. Zviedrijas ārlietu ministrs K.Bilts akcentēja, ka Latvijas valdības centieni ekonomikas stabilizācijas jomā ir paraugs pārējām Eiropas valstīm. Ņemot vērā, ka abās valstīs ir beidzies vēlēšanu periods, ministri piekrita, ka ir pienācis laiks intensificēt divpusējās attiecības, un šajā kontekstā tuvākajos mēnešos tiks organizēta Latvijas ārlietu ministra Ģ.V.Kristovska darba vizīte Zviedrijā.

Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!