• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par veselības aprūpes budžetu nākamajā gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.11.2010., Nr. 185 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221606

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Uzturoties pirmajā ārvalstu vizītē Igaunijā

Vēl šajā numurā

23.11.2010., Nr. 185

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par veselības aprūpes budžetu nākamajā gadā

Strādājot pie 2011.gada valsts budžeta, veselības ministrs Juris Bārzdiņš 21.novembrī uz ārkārtas tikšanos Veselības ministrijā bija aicinājis veselības nozares vadošos speciālistus un asociāciju pārstāvjus, lai informētu par veselības aprūpes paredzamo budžeta situāciju 2011.gadā. Kā 20.novembrī nolemts valdības sēdē, solidarizējoties ar citām nozarēm un ņemot vērā to, ka Veselības ministrijas un tās iestāžu apstiprinātie bāzes izdevumi 2011.gadam ir palielināti par 26 miljoniem latu salīdzinājumā ar 2010.gadu, Veselības ministrija pieļauj izdevumu korekciju 12,5 miljonu latu apmērā pret apstiprināto 2011.gada bāzi, apņemoties nodrošināt veselības aprūpes pamatfunkcijas arī 2011.gadā.

Kā uzsver veselības ministrs Juris Bārzdiņš: “Šis kompromisa variants nozarei nav viegls, jo veselības aprūpes budžeta samazinājums nākamajā gadā jārealizē, nepasliktinot veselības aprūpes pieejamību iedzīvotājiem.”

Speciālisti atbalstīja veselības ministru, izprotot pašreizējo situāciju, tomēr norādīja, ka šāds budžeta veidošanas scenārijs ietver draudus kvalitatīvai un pieejamai iedzīvotāju veselības aprūpes nodrošināšanai.

Valsts budžeta veidošanas gaitā Veselības ministrija uzsver nepieciešamību arī visu nozaru aktīvai iesaistei Sabiedrības veselības pamatnostādņu realizācijā, kas paredz vairākus politiskus un finansiālus pasākumus, lai nodrošinātu veselības aprūpes ilgtspēju un iedzīvotāju veselības saglabāšanu ar šādu valsts budžeta līdzekļu ekonomiju. Attiecīgi tiek uzsvērta nepieciešamība realizēt šādus pasākumus:

• papildu nodokļi neveselīgiem pārtikas produktiem un dzērieniem;

• īpaši mērķēta pretdarbība liela tilpuma fasējuma vieglo alkoholisko dzērienu izplatīšanai;

• skaidrāks regulējums, kas pieprasa atšifrēt pārtikas produktu sastāvu;

• tālāku visu nozaru atbalsts komunikācijai ar sabiedrību par veselības saglabāšanas nozīmīgumu valsts ilgtspējīgai attīstībai.

Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!