• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par iespēju prognozēt pensiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2001., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22146

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pabalstu trīnīšu vecākiem

Vēl šajā numurā

23.05.2001., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par iespēju prognozēt pensiju

Otrdien, 22.maijā, Labklājības ministrija sāka telefonakciju "Rēķināsim pensiju internetā". Akcija turpināsies līdz piektdienai, un tās laikā ikviens var zvanīt pa tālruni 7021581 un lūgt prognozēt pensiju. Zvanīt var no pulksten 9.00 līdz 17.00. 22. maijā iespēju aprēķināt savu pensiju Labklājības ministrijas mājaslapā jau bija izmantojuši vairāk nekā 2000 cilvēku. No tiem 116 cilvēku iesaistījās telefonakcijā "Rēķināsim pensiju internetā". Zvanītāji bija no dažādiem Latvijas reģioniem.

Akcija ir domāta tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuriem internets nav pieejams. Telefonakcijas laikā plaša atsaucība bija no krievvalodīgajiem iedzīvotājiem, 54% zvanītāju runāja krieviski. Visaktīvāk iespēju zvanīt un prognozēt savu pensiju izmantoja iedzīvotāji vecumā no 50 līdz 62 gadiem (60%), kuriem tuvojas pensionēšanās vecums un līdz ar to aktuāls kļūst jautājums par gaidāmās pensijas lielumu.

36 % zvanītāju bija iedzīvotāji vecumā no 30 līdz 49 gadiem, kuri var iesaistīties pensiju sistēmas 2. līmenī brīvprātīgi, līdz ar to viņiem ir jāizlemj, cik tas ir izdevīgi. Šajā vecuma grupā daudzus interesē tas, cik liela varētu būt pensija 1. līmenī un cik liela, ja iesaistās pensiju sistēmas 2. līmenī.

Lai prognozētu pensiju, ir jānosauc dzimšanas dati, darba stāžs līdz 1996. gadam; vidējās mēnešalgas lielums no 1996. līdz 2001. gadam.

No 2001. gada 21. maija Labklājības ministrijas mājaslapā (www.lm.gov.lv) darbojas pensiju prognozes 2. līmeņa kalkulators, ar kura palīdzību ikviens var aprēķināt gan savu 1. līmeņa, gan 1. un 2. līmeņa pensiju kopā.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!