• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 22. maija sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2001., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22141

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par papildu atļaujām kravu pārvadājumiem uz Poliju

Vēl šajā numurā

23.05.2001., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta 22. maija sēdē

Šodien kārtējā valdības sēdē akceptēti noteikumi "Ministriju un citu centrālo valsts iestāžu programmu un apakšprogrammu rezultatīvie rādītāji 2001.gadam".

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā ārvalstu juridiskajām personām – starptautisko autotransporta pakalpojumu sniedzējām – atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par Latvijas Republikā iegādāto degvielu". Tie nosaka kārtību, kādā ārvalstu juridiskajām personām, kuras veic starptautiskos autopārvadājumus, tiek atmaksāts pievienotās vērtības nodoklis, kas samaksāts par Latvijas Republikā iegādāto degvielu starptautisko autopārvadājumu nodrošināšanai, pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanas termiņus un atmaksājamā nodokļa minimālo summu, Valsts ieņēmumu dienestā iesniedzamos dokumentus un to iesniegšanas termiņus un iesnieguma pievienotās vērtības nodokļa atmaksāšanai par Latvijas Republikā iegādāto degvielu veidlapas paraugu.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu "Fizisko personu noguldījumu garantiju likumā". Grozījumi paredz attiecināt noguldījumu garantiju sistēmu gan uz fiziskām, gan juridiskām personām.

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par metroloģiskajām prasībām fasētajām precēm un to metroloģiskās kontroles kārtība". Tie nosaka metroloģiskās prasības un metroloģiskās kontroles kārtību Latvijā izplatāmajām fasētajām precēm, kas fasētas nemainīgos, noteiktos nominālos daudzumos, kuri atbilst ražotāja iepriekš noteiktajām vērtībām, ir izteikti masas vai tilpuma mērvienībās un nav mazāki par 5 g vai 5 ml un nav lielāki par 10 kg vai 10 litriem.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Noteikumi par fasēto preču nominālā daudzuma un iepakojuma nominālā tilpuma standartvērtībām".

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par metroloģiskajām prasībām pudelēm, ko izmanto par mērtraukiem, un to metroloģiskās kontroles kārtība".

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1999.gada 29.jūnija noteikumos Nr.241 "Noteikumi par Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo institūciju karavīru un ierindas dienesta zemessargu atalgojuma sistēmu".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas, ko pārstāv Latvijas Republikas aizsardzības ministrs, Igaunijas Republikas aizsardzības ministra, Lietuvas Republikas nacionālās aizsardzības ministra, Dānijas Karalistes aizsardzības ministra, Somijas Republikas aizsardzības ministra, Nīderlandes Karalistes aizsardzības ministra, Norvēģijas Karalistes aizsardzības ministra, Zviedrijas Karalistes valdības un Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes valsts sekretāra aizsardzības jautājumos Saprašanās memorandu par sadarbību Baltijas bataljona kā daudznacionālās vienības turpmākajā attīstībā un projekta vadīšanas nodošanu Baltijas valstīm".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par civilstāvokļa aktiem". Grozījumi paredz noteikt laulību reģistrācijas kārtību personām, kurām ir piešķirts bēgļa statuss.

Akceptēts rīkojums "Par Eiropas Padomes 1997.gada 6.novembra Konvenciju par pilsonību".

Valdība akceptēja noteikumus "Radiācijas drošības centra nolikums". Radiācijas drošības centrs ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic valsts uzraudzību un kontroli ar radiācijas drošību un kodoldrošību saistītajos jautājumos, lai aizsargātu iedzīvotājus, darbiniekus un vidi no jonizējošā starojuma kaitīgās iedarbības.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fonda finansu līdzekļu izmantošanu". Tas paredz akciju sabiedrības "Pirmā Latvijas Komercbanka" valsts akciju pārdošanā iegūtos un Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondā ieskaitītos finansu līdzekļus izmantot šādiem mērķiem: Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes iedzīvotāju veselības un labklājības nodrošināšanai; vides sanācijas un vides aizsardzības pasākumiem Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnē; Krievijas militāro pensionāru brīvprātīgas repatriācijas īstenošanai.

Noteikts, ka lēmumu par minēto finansu līdzekļu izmantošanu pieņem Latvijas vides aizsardzības fonda padome. Akceptēti noteikumi "Par Ministru kabineta 1994.gada 3.maija lēmuma Nr.57 "Par Skrundas radiolokācijas stacijas apkārtnes vides rehabilitācijas un Krievijas militāro pensionāru repatriācijas fondu" atzīšanu par spēku zaudējušu".

Valdība akceptēja noteikumus "Aptieku atvēršanas un darbības prasības".

Akceptēti noteikumi "Noteikumi par akustiskā trokšņa normatīviem dzīvojamo un publisko ēku telpās un teritorijās". Tie nosaka akustiskā trokšņa pieļaujamos normatīvus dzīvojamo un publisko ēku telpās un teritorijā, lai nodrošinātu cilvēku aizsardzību pret akustiskā trokšņa nelabvēlīgo iedarbību.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 6.janvāra noteikumos Nr.1 "Noteikumi par paziņojumiem par sociāli apdrošinātās personas apdrošināšanas konta stāvokli". Grozījumi paredz, ka personai ir tiesības, lai nodrošinātu savu datu konfidencialitāti, paziņot adresi, uz kādu tai nogādāt konta paziņojumu, vai arī iespēju atteikties no konta paziņojuma saņemšanas.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 25.jūnija noteikumos Nr.226 "Valsts noslēpuma objektu saraksts".

Valdība akceptēja noteikumus "Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi". Tie nosaka kārtību, kādā ierobežojama un kontrolējama prostitūcija. Ar prostitūciju aizliegts nodarboties nepilngadīgai personai un personai, kurai nav veselības kartes. Veselības karti pēc personas pirmreizējās veselības pārbaudes izsniedz sertificēts ārsts dermatovenerologs. Veselības kartes paraugu apstiprina labklājības ministrs.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Vaislinieku, to bioprodukta un transplantējamo embriju sertifikācijas kārtība". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā sertificējami liellopu, cūku, aitu, kazu un zirgu vaislinieki, to bioprodukts un transplantējamie embriji. Noteikts, ka vaislinieki, to bioprodukts un transplantējamie embriji tiek sertificēti uz to izmantošanas laiku pēcnācēju atražošanai un augstražīga ganāmpulka izveidošanai.

Akceptēti noteikumi "Meža monitoringa veikšanas kārtība". Atkarībā no novērojumu intensitātes meža monitoringam ir šādi līmeņi: pirmais — mežā augošo koku veselības stāvokļa pārmaiņu novērtējums dažādu meža stāvokli ietekmējošu faktoru iedarbības dēļ; otrais — meža ekosistēmu stāvoklis un tā pārmaiņu novērtējums gaisa piesārņojuma un citu meža stāvokli ietekmējošu faktoru iedarbības dēļ.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā ārvalstu fiziskajām personām atmaksājams pievienotās vērtības nodoklis par precēm, kuras tiek izvestas no Latvijas Republikas, un par Latvijas Republikā saņemtajiem izmitināšanas pakalpojumiem viesu izmitināšanas mītnēs".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Eiropas līguma ietvaros izveidotās Asociācijas Padomes lēmumu par Latvijas iemaksas noteikšanu līdzdalībai Socrates un Youth programmās no 2001.gada līdz 2006.gadam".

Akceptēts rīkojums "Par Latvijas Republikas valdības un Slovākijas Republikas valdības nolīgumu par starptautiskajiem kombinētajiem pārvadājumiem".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.jūlija rīkojumā Nr.335 "Par Militārā dienesta iesaukšanas kontroles komisiju". Turpmāk komisijā Tieslietu ministrijas Publisko tiesību departamenta galvenā speciālista E.Līcīša vietā darbosies Tieslietu ministrijas Publisko tiesību departamenta Krimināltiesību nodaļas vecākā referente A.Pāvele.

Akceptēts rīkojums "Par A.Liepas atbrīvošanu no amata".

Akceptēts rīkojums "Par L.Kauci". Rīkojums paredz iecelt Linardu Kauci par Ķemeru nacionālā parka administrācijas direktora pienākumu izpildītāju.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par metinātāju sertificēšanas institūcijas pilnvarošanu". Ar 2001.gada 1.jūliju metinātāju profesionālo kvalifikāciju sertificēs sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Latvijas neatkarīgais speciālistu atestācijas un sertifikācijas centrs".

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par robežsardzes pulkveža dienesta pakāpes piešķiršanu K.Šariginam".

Pieņemta zināšanai informācija par Augstākās tiesas priekšsēdētāja kandidatūru . Valdība ierosina Saeimai atkārtoti apstiprināt Andri Guļānu par Augstākās tiesas priekšsēdētāju.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju un nolēma ierosināt Saeimai atkārtoti apstiprināt Olafu Brūveru par Valsts cilvēktiesību biroja direktoru.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!