• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES augsto pārstāvi un NATO ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2010., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221361

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par patriotismu 21.gadsimta Latvijā

Vēl šajā numurā

16.11.2010., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Tiekoties ar ES augsto pārstāvi un NATO ģenerālsekretāru

12.novembrī Latvijas ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis Briselē tikās ar Eiropas Savienības augsto pārstāvi ārlietu un drošības politikas jautājumos Ketrinu Eštoni. Tikšanās laikā tika pārrunāta situācija saistībā ar Sudānā nolaupītajiem Latvijas pilsoņiem, ES attiecības ar stratēģiskajiem partneriem un kaimiņvalstīm, kā arī Eiropas Ārējās darbības dienesta izveide.

Ārlietu ministrs informēja augsto pārstāvi par situāciju attiecībā uz Sudānā nolaupītajiem Latvijas pilsoņiem un ciešo sadarbību ar Pasaules pārtikas organizāciju. K.Eštone norādīja, ka Sudāna ir starp prioritārajiem jautājumiem ES darba kārtībā, un izteica politisku atbalstu Latvijas centieniem jautājuma risināšanā, apstiprinot gatavību sadarboties arī turpmāk.  

Runājot par Eiropas Ārējās darbības dienesta (EĀDD) veidošanas procesu, K.Eštone informēja par personāla rekrutēšanas vakantajos EĀDD amatos norisi. Ārlietu ministrs uzsvēra Latvijas vēlmi redzēt visas ES dalībvalstis pārstāvētas EĀDD, tādējādi tiktu ievērots ģeogrāfiskais līdzsvars. 

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī jaunizveidotā dienesta politiskie izaicinājumi, to skaitā aktuālie Eiropas Kaimiņattiecību politikas un attiecību ar Krieviju jautājumi.

12.novembrī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis Briselē tikās ar NATO ģenerālsekretāru Andersu Fogu Rasmusenu. Tiekoties puses pārrunāja gaidāmo NATO Lisabonas samitu 19.–20.novembrī un tajā izskatāmos jautājumus.

NATO ģenerālsekretārs A.F.Rasmusens apsveica ārlietu ministru Ģ.V.Kristovski ar stāšanos amatā. Savukārt ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis pauda gandarījumu par NATO ģenerālsekretāra A.F.Rasmusena vadībā sagatavoto jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas projektu. “Saskaņā ar mūsu redzējumu kolektīvā aizsardzība arī turpmāk jāsaglabā kā alianses pamatuzdevums. Lai reaģētu uz pēdējās desmitgades izmaiņām pasaulē, sabiedrotajiem aktīvi jāsadarbojas ar partneriem un jāstrādā pie veidiem, kā stāties pretī jaunajiem draudiem un izaicinājumiem,” uzsvēra ārlietu ministrs.

Pārrunājot operācijas Afganistānā gaitu, ārlietu ministrs akcentēja, ka Latvija pildīs savas saistības NATO ietvaros, tostarp Afganistānā. Tāpat ministrs uzsvēra, ka Latvija piešķir lielu nozīmi Afganistānas valdības centieniem pārņemt arvien lielāku atbildību par drošību savā valstī. Ministrs uzsvēra sabiedroto nemilitāro kravu tranzītu caur Latvijas ostām, kas ir būtisks ieguldījums kopējos centienos situācijas Afganistānā stabilizēšanā. NATO ģenerālsekretārs augstu novērtēja Latvijas devumu NATO kolektīvās drošības stiprināšanā, kā arī pateicās Latvijai kā Ziemeļu tranzīta koridora vadošajai valstij, nodrošinot NATO nemilitāro kravu plūsmu uz Afganistānu.

Diskutējot par plānotās NATO–Krievijas valstu vadītāju tikšanās saturu Lisabonā, ārlietu ministrs Ģ.V.Kristovskis pauda atbalstu NATO ģenerālsekretāra redzējumam par NATO–Krievijas turpmāko attīstību.

Sarunas nobeigumā NATO ģenerālsekretārs pauda viedokli, ka fakts, ka Valdis Dombrovskis pēc parlamenta vēlēšanām tupina pildīt Ministru prezidenta pienākumus, liecina par Latvijas politisko un ekonomisko briedumu.

Latvijas Republikas Pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībā;
Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!