• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministrija: Par pašatbildību veselības saglabāšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.11.2010., Nr. 182 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221359

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta ārkārtas sēdē: 2010.gada 10.novembrī

Vēl šajā numurā

16.11.2010., Nr. 182

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministrija: Par pašatbildību veselības saglabāšanā

12.novembrī Veselības ministrijas speciālisti tikās ar pacientu tiesību aizstāvošo sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem, lai izdiskutētu jautājumus saistībā ar Veselības likumprojekta izstrādi.

Tikšanās laikā speciālisti īpašu uzmanību pievērsa atbildības jomu sadalījumam iedzīvotāju veselības saglabāšanā un uzlabošanā, paredzot ikviena cilvēka atbildību par ārstnieciskā režīma neievērošanu vai par rīcību, kas var pasliktināt personīgo veselību. Pacientu sabiedrisko organizāciju pārstāvji uzsvēra, ka iedzīvotāju līdzatbildības veicināšana savas veselības nodrošināšanā sekmētu lietderīgāku nozares finansējuma izlietojumu.

Tāpat diskusijas laikā tika izteikti aicinājumi likumprojektā akcentēt pēctecības principa ievērošanu, kas ietver pasākumus sabiedrības veselības veicināšanai, profilaksei, ārstniecībai, farmaceitiskajai aprūpei un rehabilitācijai, nosakot sniegto pakalpojumu kvalitātes kritērijus.

Veselības likumprojekta mērķis ir noteikt pasākumu kopumu, kas vērsts uz cilvēka veselības saglabāšanu un uzlabošanu, riska faktoru iedarbības uz cilvēka organismu novēršanu vai ierobežošanu, lai samazinātu slimību rašanās iespēju. Likumprojekts paredz dažādu sektoru iesaisti iedzīvotāju veselības saglabāšanā un uzlabošanā, ieviešot principu “veselības politika visās nozarēs” un nosakot Saeimas, Ministru kabineta, pašvaldību un cilvēka personīgo atbildību.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!