• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Norvēģiju aizsardzības nozarē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2010., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221248

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lāčplēša dienā godinot un pieminot neatkarīgās Latvijas Valsts dēlus un meitas – patriotus un savas zemes aizstāvjus

Vēl šajā numurā

13.11.2010., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Norvēģiju aizsardzības nozarē

11.novembrī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts tikās ar Norvēģijas Aizsardzības ministrijas valsts sekretāru Rogeru Ingebrigcenu. Vizītes laikā Norvēģijas valsts sekretārs apmeklēja Lāčplēša dienas pasākumus un vēroja Rīgas garnizona parādi.

Tikšanās laikā tika apspriesta Latvijas un Norvēģijas divpusējā sadarbība, kā arī Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbība aizsardzības nozarē. Valsts sekretārs J.Sārts atzinīgi novērtēja abu valstu sadarbību starptautiskajā operācijā Afganistānā, kurā Latvijas karavīri Norvēģijas kontingenta sastāvā piedalās norvēģu vadītajā Provinču atjaunošanās grupā Farjābas provincē.

“Mūsu karavīri kopīgi veic dienestu Afganistānā jau ilgu laiku, un domāju, ka abu valstu sadarbībai šajā operācijā ir jāturpinās,” norādīja J.Sārts.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs piebilda, ka abu valstu aizsardzības ministrijām ir jāveicina iespējas informēt sabiedrību par Latvijas un Norvēģijas karavīru kopīgo ieguldījumu Afganistānas drošības spēku veidošanā un situācijas stabilizēšanā šajā valstī.

Amatpersonas pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar 19. un 20.novembrī Lisabonā plānoto NATO samitu, kurā dienas kārtībā uzmanības centrā būs jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas apstiprināšana.

Norvēģija ir devusi nozīmīgu ieguldījumu Latvijas Nacionālo bruņoto spēku modernizēšanā un reformēšanā, piedāvājot dažādu veidu kursus, seminārus un konsultācijas, nodrošinot ar militārajiem padomniekiem un instruktoriem un sniedzot nozīmīgu materiālo palīdzību.

2007.gadā no jauna parakstītais Saprašanās memorands starp Latvijas Aizsardzības ministriju un Norvēģijas Aizsardzības ministriju par militāro sadarbību paredz sadarbību aizsardzības politikā un plānošanā, kopīgu dalību starptautiskajās operācijās, kā arī sadarbību apmācības jomā.

Aizsardzības ministrijas
Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!