• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Akreditējot jaunos Azerbaidžānas un Mauritānijas vēstniekus. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.2010., Nr. 178 https://www.vestnesis.lv/ta/id/221035

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

10.11.2010., Nr. 178

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Akreditējot jaunos Azerbaidžānas un Mauritānijas vēstniekus

Valsts prezidents Valdis Zatlers 9.novembrī akreditēja jauno Azerbaidžānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Elmanu Hidajatu oglu Zejnalovu.

Valsts prezidents jauno vēstnieku apsveica, stājoties jaunajā amatā, kā arī vēlēja veiksmi, pildot amata pienākumus Latvijā. V.Zatlers izteica prieku par divpusējo attiecību attīstību gan politiskajā, gan ekonomiskajā sfērā. Tomēr viņš atzīmēja iespējas vēl vairāk paplašināt sadarbību informācijas tehnoloģiju, pārtikas rūpniecības un farmācijas jomā, īpaši ņemot vērā pastāvošo plašo līgumtiesisko bāzi starp abām valstīm. Tikšanās laikā V.Zatlers pauda pārliecību, ka drīz gaidāmā Azerbaidžānas prezidenta vizīte Latvijā dos būtisku ieguldījumu abu valstu attiecību tālākā veicināšanā.

Sarunā tika apspriests arī azerbaidžāņu kopienas Latvijā devums Latvijas kultūras dzīves bagātināšanā un šīs kopienas pozitīvā loma Latvijā.

Elmans Hidajats oglu Zejnalovs (Elman Hidayat oglu Zeynalov) dzimis 1964.gadā Baku. Ārlietu dienestā kopš 1993.gada, strādājis vēstniecībā Ukrainā un ministrijas centrālajā aparātā. No 2005.gada bijis Azerbaidžānas vēstnieks Bulgārijā.

Valsts prezidents Valdis Zatlers 9.novembrī akreditēja Mauritānijas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Sidī Mohamedu Ouldu Talebu Amāru.

Valsts prezidents apsveica jauno vēstnieku ar stāšanos amatā un novēlēja veiksmi, pildot amata pienākumus Latvijā. V.Zatlers sarunas laikā uzsvēra Latvijas interesi sadarboties ar Mauritāniju un citām reģiona valstīm, kā arī atzīmēja Eiropas Savienības–Āfrikas samitus un Savienību Vidusjūrai kā veiksmīgākos potenciālās sadarbības formātus starp Latviju un Mauritāniju. Runājot par abu valstu sadarbību ekonomikas jomā, abas amatpersonas pārrunāja Latvijas zvejnieku interesi par tāljūras zveju Mauritānijas teritoriālajos ūdeņos.

Jaunā vēstnieka rezidence būs Maskavā.

Sidī Mohameds Oulds Talebs Amārs (Sidi Mohamed Ould Taleb Amar) dzimis 1963.gadā. Ieguvis tehnisko zinātņu maģistra grādu. Bijis Mauritānijas enerģētikas ministrs. No 2007.gada līdz 2009.gadam bijis vēstnieks Ķīnas Tautas Rebublikā, bet kopš 2009.gada vēstnieks Krievijas Federācijā.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Toms Kalniņš, VPK

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!