• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 1999. gada 23. februāra noteikumi Nr. 61 "Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 27.maija noteikumos Nr.199 "Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.1999., Nr. 55/56 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.80

Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā

Vēl šajā numurā

26.02.1999., Nr. 55/56

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 61

Pieņemts: 23.02.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 61

Rīgā 1999.gada 23.februārī (prot. Nr. 14, 7.§)

Grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 27.maija noteikumos Nr.199 "Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem"

Izdoti saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās
apdrošināšanas likuma 14.panta otro daļu, 16.panta trešo daļu, 17.panta trešo daļu
un 18.panta pirmo daļu

 

Izdarīt Ministru kabineta 1997.gada 27.maija noteikumos Nr.199 ‘’Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem" (Latvijas Vēstnesis, 1997, 132.nr.; 1998, 289./290.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 18.punktu šādā redakcijā:

"18. Kopējais apdrošinātāja atbildības limits sakarā ar cietušā ārstēšanu un pārejošu darbnespēju ir 4000 latu katrai cietušajai personai."

2. Izteikt 20., 21. un 22.punktu šādā redakcijā:

"20. Apdrošinātāja atbildības limits sakarā ar ceļu satiksmes negadījumā cietušajai personai nodarītu paliekošu darbspēju zudumu ir 800 latu gadā katrai cietušajai personai.

21. Apdrošinātāja atbildības limits bojā gājušās personas apgādājamajiem ir 800 latu gadā par katru ceļu satiksmes negadījumā bojā gājušo personu.

22. Ceļu satiksmes negadījumā trešās personas mantai nodarītos zaudējumus apdrošinātājs atlīdzina:

22.1. transportlīdzekļu bojājuma vai bojāejas gadījumā, nepārsniedzot transportlīdzekļa faktisko vērtību pirms apdrošināšanas gadījuma un apdrošinātāja atbildības limitu — 4000 latu. Noteiktajā apdrošinātāja atbildības limitā ietilpst arī ceļu satiksmes negadījumā radītie zaudējumi, kas saistīti ar transportlīdzekļu evakuēšanu no ceļu satiksmes negadījuma vietas un cietušo glābšanu vai cietušo nogādāšanai ārstniecības iestādē izmantotā transportlīdzekļa bojājumu vai tā salona notraipīšanu;

22.2. ceļa, ceļa būvju un ēku bojājuma vai iznīcināšanas gadījumā, nepārsniedzot objekta faktisko vērtību pirms apdrošināšanas gadījuma un apdrošinātāja atbildības limitu — 1000 latu;

22.3. cietušo mantas bojājuma vai iznīcināšanas gadījumā, nepārsniedzot mantas faktisko vērtību pirms apdrošināšanas gadījuma un apdrošinātāja atbildības limitu — 400 latu."

3. Papildināt noteikumus ar 22.1 un 22.2 punktu šādā redakcijā:

"22.1 Ja ceļu satiksmes negadījumu ir izraisījušas vairākas personas un tām savstarpēji nodarīti zaudējumi sakarā ar transportlīdzekļu bojājumu vai bojāeju, apdrošināšanas atlīdzība, ko katrs ceļu satiksmes negadījumu izraisījušās personas civiltiesiskās atbildības apdrošinātājs atbilstoši attiecīgās personas vainas pakāpei izmaksā cietušajiem, nedrīkst pārsniegt transportlīdzekļa faktisko vērtību pirms apdrošināšanas gadījuma un apdrošinātāja atbildības limitu — 4000 latu.

22.2 Ja ceļu satiksmes negadījumu izraisījusī persona ir nodarījusi zaudējumus sakarā ar transportlīdzekļu bojājumu vai bojāeju vairākiem cietušajiem, apdrošināšanas atlīdzība, ko izmaksā cietušajiem, nedrīkst pārsniegt transportlīdzekļa faktisko vērtību pirms apdrošināšanas gadījuma un apdrošinātāja atbildības limitu — 4000 latu."

4. Izteikt 23.punktu šādā redakcijā:

"23. Atlīdzinot videi nodarītos zaudējumus, apdrošināšanas atlīdzība nedrīkst pārsniegt apdrošinātāja atbildības limitu — 400 latu."

5. Papildināt noteikumus ar 25.2 punktu šādā redakcijā:

"25.2 Ja tiek grozīts apdrošinātāja atbildības limita apmērs, grozījumi attiecas uz tiem apdrošināšanas gadījumiem, kuri ir notikuši pēc attiecīgo grozījumu stāšanās spēkā."  

Ministru prezidents V.Krištopans

Finansu ministrs I.Godmanis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!