• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2010. gada 23. septembra saistošie noteikumi Nr. 95 "Par dzīvokļa pabalstiem Valmieras pilsētā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.11.2010., Nr. 174 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220603

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.219

Par ēkas Ūdens ielā 6, Ventspilī, savešanu kārtībā

Vēl šajā numurā

03.11.2010., Nr. 174

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 95

Pieņemts: 23.09.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.95

Par dzīvokļa pabalstiem Valmieras pilsētā

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes
23.09.2010. sēdes lēmumu Nr.408 (prot. Nr.14, 21.§)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
35.panta piekto daļu, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.panta pirmo daļu

1. LIETOTO TERMINU SKAIDROJUMS

1.1. Valmieras Sociālais dienests – Valmieras pilsētas pašvaldības iestāde Valmieras Sociālais dienests.

1.2. Pašvaldības iedzīvotāji – Valmieras pilsētas teritorijā pamata dzīves vietu deklarējušas personas.

1.3. Mājsaimniecība– persona vai personu grupa, kuru saista radniecība vai citas attiecības, kurām ir kopēji izdevumi par uzturu un kuras mitinās vienā mājoklī, un tā uzturēšanu veic kopīgi.

2. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

2.1. Saistošie noteikumi nosaka dzīvokļa pabalstu piešķiršanas un izmaksas kārtību mājsaimniecībām, kuras ir tiesīgas saņemt šos pabalstus, kā arī lēmumu par pabalstiem apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtību.

2.2. Pabalstu piešķir mājsaimniecībai, kura deklarējusi savu dzīvesvietu Valmieras pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.

2.3. Lai saņemtu dzīvokļa pabalstu, pašvaldības iedzīvotājs Valmieras Sociālajā dienestā iesniedz iesniegumu un iztikas līdzekļu deklarāciju un pierāda tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu, deklarējot mājsaimniecības ienākumus un materiālo stāvokli saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošiem normatīvajiem aktiem par trūcīgas ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu.

2.4. Dzīvokļa pabalsti Valmieras pilsētā ir noteikti šādi:

2.4.1. dzīvokļa pabalsts mājsaimniecībām, kuru apdzīvojamās platības tiek apkurinātas centralizēti;

2.4.2. dzīvokļa pabalsts mājsaimniecībām, kuru apdzīvojamās platības tiek apkurinātas individuāli.

3. PABALSTU PIEŠĶIRŠANAS UN IZMAKSAS KĀRTĪBA

3.1. Dzīvokļa pabalsts mājsaimniecībām, kuru apdzīvojamās platības tiek apkurinātas centralizēti

3.1.1. Pamats dzīvokļa pabalsta piešķiršanai ir pašvaldības iedzīvotāja vai viņa pilnvarotas personas iesniegtie sekojošie dokumenti:

3.1.1.1. iesniegums;

3.1.1.2. iztikas līdzekļu deklarācija saskaņā ar šo saistošo noteikumu 2.3.punktā noteikto;

3.1.1.3. iesnieguma iesniegšanas dienā spēkā esoša dokumenta kopija (uzrādot oriģinālu), kas apliecina dzīvokļa lietošanas, īpašuma un/vai īres tiesības;

3.1.1.4. mēneša komunālo maksājumu aprēķins.

3.1.2. Pašvaldības iedzīvotāju iesniegumu un dokumentu pieņemšanu dzīvokļa pabalsta piešķiršanai Valmieras Sociālais dienests organizē ik gadu no novembra mēneša pirmās apmeklētāju pieņemšanas dienas līdz marta mēneša pēdējai apmeklētāju pieņemšanas dienai.

3.1.3. Dzīvokļa pabalsta apmēru aprēķina pēc formulas:

S =[(P + K) – I ] x 6 mēneši, kur

P – mājsaimniecībai nepieciešamais garantētais ienākums (skatīt 3.1.4.punktu);

I – kopējie mājsaimniecības ienākumi;

K – komunālie maksājumi;

S – piešķiramā pabalsta summa.

3.1.4. Dzīvokļa pabalsta saņemšanai mājsaimniecībai nepieciešamais garantētais ienākums ir:

3.1.4.1. mājsaimniecībai, kura atzīta par trūcīgu, – katram mājsaimniecības loceklim 50% no attiecīgā gada 1.janvārī valstī spēkā esošās minimālās darba algas mēnesī;

3.1.4.2. mājsaimniecībai, kurā visi mājsaimniecības locekļi ir pensionāri un/vai personas ar invaliditāti, – katram mājsaimniecības loceklim 75% no Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes publicētajiem datiem no valstī noteiktā iztikas minimuma vienai personai iesnieguma iesniegšanas dienā;

3.1.4.3. mājsaimniecībai, kurā ir vienatnē dzīvojošs pensionārs un/vai persona ar invaliditāti, – 100% no Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes publicētajiem datiem no valstī noteiktā iztikas minimuma vienai personai iesnieguma iesniegšanas dienā;

3.1.4.4. mājsaimniecībai, kurā mājsaimniecības locekļi ir pensionāri, un/vai personas ar invaliditāti un viņu nepilngadīgie bērni, kā arī viņu pilngadību sasniegušie bērni, kuri nepārtraukti turpina mācības vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, – katram mājsaimniecības loceklim 75% no Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes publicētajiem datiem no valstī noteiktā iztikas minimuma vienai personai iesnieguma iesniegšanas dienā.

3.1.5. Mājsaimniecībās, kurās ir 1.grupas invalīds vai bērns invalīds, dzīvokļa pabalsts tiek aprēķināts par sešiem apkures mēnešiem, ņemot vērā iesniegtā komunālo maksājumu aprēķinā faktiski norādīto maksu, neizvērtējot mājsaimniecības ienākumus.

3.1.6. Dzīvokļa pabalsts mājsaimniecībai ir vienreizējs pabalsts, un tas tiek aprēķināts par sešiem apkures mēnešiem, ņemot vērā iesniegtā komunālo maksājumu aprēķinā faktiski norādīto maksu, un tas nedrīkst pārsniegt LVL 240,00 apkures sezonā. Sociālo dzīvokļu īrniekiem, kuri ir noslēguši sociālā dzīvokļa īres līgumu, dzīvokļa pabalsts tiek piešķirts 50% apmērā no aprēķinā faktiski norādītās maksas.

3.1.7. Deklarācijas un citu dokumentu iesniedzējs ir atbildīgs par sniegto ziņu patiesumu.

3.1.8. Valmieras Sociālā dienesta speciālistam jānorāda uz nepilnībām iesniegtajos dokumentos. Valmieras Sociālajam dienestam ir tiesības vērsties Valsts darba inspekcijā un Valsts ieņēmumu dienestā iesniegto dokumentu pārbaudīšanai.

3.1.9. Lēmumu par dzīvokļa pabalsta piešķiršanu Valmieras Sociālā dienesta speciālists pieņem 20 (divdesmit) darba dienu laikā no visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

3.1.10. Valmieras Sociālā dienesta speciālistam ir tiesības atteikt dzīvokļa pabalstu vai samazināt dzīvokļa pabalsta lielumu, pamatojoties uz dzīves apstākļu pārbaudes aktu vai nepatiesu ziņu sniegšanas gadījumā.

3.1.11. Piešķirtais dzīvokļa pabalsts ir netiešs, un tas trīs mēnešu laikā pēc lēmuma pieņemšanas tiek pārskaitīts konkrētam nama apsaimniekotājam.

3.2. Dzīvokļa pabalsts mājsaimniecībām, kuru apdzīvojamās platības tiek apkurinātas individuāli

3.2.1. Pamats dzīvokļa pabalsta piešķiršanai ir pašvaldības iedzīvotāja vai viņa pilnvarotas personas iesniegtie sekojošie dokumenti:

3.2.1.1. iesniegums;

3.2.1.2. iztikas līdzekļu deklarācija saskaņā ar šo saistošo noteikumu 2.3.punktā noteikto;

3.2.1.3. iesnieguma iesniegšanas dienā spēkā esoša dokumenta kopija (uzrādot oriģinālu), kas apliecina mājokļa lietošanas, īpašuma un/vai īres tiesības;

3.2.1.4. gadījumos, ja vienā mājoklī mitinās persona vai personu grupa, kuras mājokļa uzturēšanu veic atsevišķi no pārējām personām, tām jāiesniedz dokumenti, kas to apliecina (līgumi ar pakalpojumu sniedzējiem, kvītis vai maksājumu uzdevumi u.c.).

3.2.2. Pašvaldības iedzīvotāju iesniegumu un dokumentu pieņemšanu dzīvokļa pabalsta piešķiršanai Valmieras Sociālais dienests organizē ik gadu no maija mēneša pirmās apmeklētāju pieņemšanas dienas līdz septembra mēneša pēdējai apmeklētāju pieņemšanas dienai.

3.2.3. Dzīvokļa pabalsts mājsaimniecībai ir vienreizējs pabalsts un tā lielums ir 50% no attiecīgā gada 1.janvārī valstī spēkā esošās minimālās darba algas mēnesī.

3.2.4. Tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu ir mājsaimniecībai:

3.2.4.1. kura atzīta par trūcīgu;

3.2.4.2. kurā ir vienatnē dzīvojošs pensionārs vai vienatnē dzīvojoša persona ar invaliditāti un kura ienākumi nav lielāki par 100% no Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes publicētajiem datiem no valstī noteiktā iztikas minimuma vienai personai iesnieguma iesniegšanas dienā;

3.2.4.3. kurā visi mājsaimniecības locekļi ir pensionāri un/vai personas ar invaliditāti un kuru ienākumi uz katru mājsaimniecības locekli pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 75% no Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes publicētajiem datiem no valstī noteiktā iztikas minimuma vienai personai iesnieguma iesniegšanas dienā.

3.2.5. Tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu ir mājsaimniecībai, kurā ir 1.grupas invalīds vai bērns invalīds, neizvērtējot mājsaimniecības ienākumus.

3.2.6. Deklarācijas un citu dokumentu iesniedzējs ir atbildīgs par sniegto ziņu patiesumu.

3.2.7. Valmieras Sociālā dienesta speciālistam jānorāda uz nepilnībām iesniegtajos dokumentos. Valmieras Sociālajam dienestam ir tiesības vērsties Valsts darba inspekcijā un Valsts ieņēmumu dienestā iesniegto dokumentu pārbaudīšanai.

3.2.8. Lēmumu par pabalsta piešķiršanu Valmieras Sociālā dienesta speciālists pieņem 20 (divdesmit) darba dienu laikā pēc visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas.

3.2.9. Valmieras Sociālā dienesta speciālistam ir tiesības atteikt dzīvokļa pabalstu vai samazināt dzīvokļa pabalsta lielumu, pamatojoties uz sadzīves apstākļu pārbaudes aktu vai nepatiesu ziņu sniegšanas gadījumā.

3.2.10. Piešķirto dzīvokļa pabalstu pašvaldības iedzīvotājam izmaksā viena mēneša laikā pēc lēmuma pieņemšanas.

4. LĒMUMU APSTRĪDĒŠANAS UN PĀRSŪDZĒŠANAS KĀRTĪBA

4.1. Valmieras Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Valmieras pilsētas pašvaldības domē atbilstoši Administratīvā procesa likumā noteiktai kārtībai.

4.2. Valmieras pilsētas pašvaldības domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā atbilstoši Administratīvā procesa likumā noteiktai kārtībai.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

Valmierā 2010.gada 28.septembrī

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!