• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par mazumtirdzniecību 2010. gada septembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2010., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220490

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par bērna ar invaliditāti vecāku tiesībām pensionēties

Vēl šajā numurā

02.11.2010., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par mazumtirdzniecību 2010. gada septembrī

Saskaņā ar 29.oktobrī publicētajiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem apgrozījums mazumtirdzniecībā septembrī turpinājis pieaugt un kopš gada sākuma tas ir palielinājies jau par 10,6%. Salīdzinot ar augustu, mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada septembrī pieaudzis par 1,2%. Jāuzsver, ka kopš gada sākuma tikai divos mēnešos salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi tika novēroti nelieli mazumtirdzniecības apgrozījuma kritumi. Šīs tendences liecina par to, ka rūpniecības un eksporta apjoma palielinājums arvien vairāk stimulē iekšējā patēriņa pieaugumu.

Raksturīga iezīme pēdējos mēnešos ir nepārtikas preču apgrozījuma pieaugums, kas liecina par iedzīvotāju pirktspējas un konfidences uzlabojumu. Nepārtikas preču apgrozījums mazumtirdzniecībā mēneša laikā pieauga par 2%.

Kopš maija sākuma ir vērojama tendence atsevišķos mēnešos samazināties apgrozījumam pārtikas preču veikalos, kas varētu būt saistīts ar mājsaimniecību izvēli pārtiku pirkt bez starpniekiem, tieši no ražotājiem. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums mēneša laikā saruka par 0,2%.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada atbilstošo periodu, mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada septembrī pieauga par 6,1%. Nepārtikas precēm tas pieauga par 9,4%, bet pārtikas precēm – saruka par 0,3%.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!