• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par starptautiskajām militārajām mācībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.11.2010., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220475

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Ordeņu kapitula lēmumu

Vēl šajā numurā

02.11.2010., Nr. 173

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par starptautiskajām militārajām mācībām

29.oktobrī ar svinīgu ceremoniju beidzās apvienotās sauszemes un gaisa spēku starptautiskās militārās mācības “Sabre Strike 2011”, kuras kopš 18.oktobra norisinājās Ādažu poligonā un tam pieguļošajā novada teritorijā.

Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, uzrunājot karavīrus, norādīja: “Mācību laikā esat labāk iepazinuši viens otru un labāk sagatavoti, lai, tiekoties kopējā operācijā Afganistānā, jūs labāk saprastos un strādātu kopā.” Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs J.Sārts novēlēja karavīriem veiksmi starptautiskajā operācijā un izteica cerību, ka iegūtās zināšanas militārajās mācībās “Sabre Strike 2011” palīdzēs karavīru turpmākajai militārajai karjerai. Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs pateicās visiem karavīriem, zemessargiem, policistiem un ugunsdzēsējiem, kas piedalījās šajās mācībās: “Šo nedēļu laikā esat stiprinājuši ne tikai valsts aizsardzību, bet arī drošību.”

Savā uzrunā militāro mācību “Sabre Strike 2010” vadītājs Amerikas Savienoto Valstu pulkvedis Keits Sleds uzsvēra: “Militārās mācības ir bijis kā liels panākums – pēdējo divu nedēļu laikā ir demonstrētas ne tikai lieliskas militārās spējas, bet arī dalībvalstu sadarbība.” Pulkvedis K.Sleds uzsvēra stratēģiskās partnerattiecības starp Baltijas valstīm un Amerikas Savienotajām Valstīm, kas stiprina reģionālo drošību.

Savukārt militāro mācību “Sabre Strike 2011” vadītājs pulkvedis Igors Rajevs savā uzrunā akcentēja mācību ieguvumus: “Militāro mācību laikā esam pilnveidojuši vienību spējas, savietojamību un uzņemošās valsts atbalsta sistēmu. Esam pilnveidojuši vienības, kas jau drīzumā dosies uz starptautisko operāciju Afganistānā, sagatavotību un spējas.” Viņš uzsvēra, cik nozīmīga ir karavīru savstarpējā uzticība kaujas laukā.

Līdz oktobra beigām Ādažu poligonā, kā arī tā apkārtnē notika plašas apvienotās sauszemes un gaisa spēku starptautiskās militārās mācības “Sabre Strike 2011”, kurās piedalījās vairāk nekā 1700 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un ASV. Militāro mācību mērķis ir sagatavot un pilnveidot Baltijas valstu un ASV bruņoto spēku vienību gatavību dalībai NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) operācijā Afganistānā.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!