• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts kontrole: Par Liepājas reģionālās slimnīcas izmaksu ekonomiskumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2010., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

29.10.2010., Nr. 172

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts kontrole: Par Liepājas reģionālās slimnīcas izmaksu ekonomiskumu

Publisko iepirkumu procedūru neievērošana un to iekšējās kontroles nenodrošināšana SIA “Liepājas reģionālā slimnīca” (LRS) ir radījusi neekonomisku, neefektīvu un nelietderīgu līdzekļu izlietošanas risku 145 116 latu apmērā, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

VK aicina izvērtēt pašreizējo publisko iepirkumu konkursu kārtību un nodrošināt caurskatāmu un iekšēji uzraudzītu iepirkumu procedūru ievērošanu saskaņā ar normatīvajiem aktiem, tādējādi novēršot valsts resursu neefektīvu un nelietderīgu izšķērdēšanu.

Revidējamā laika periodā LRS arī apzināti izvairījusies no likumā noteikto iepirkumu procedūru izpildes, noslēdzot iegādes līgumus, kas nosaka paredzamo kopējo gada līgumcenu 3000 latu (bez PVN), taču vidēji mēneša laikā samaksājot diviem piegādātājiem par precēm attiecīgi 3685 latus un 8800 latus.

LRS veikusi preču iegādes, kuras pamato spēkā neesoši līgumi, kā arī iegādājusies preces, nenoslēdzot līgumu ar iepirkumā uzvarējušo piegādātāju. Līgumos nav norādīti izpildes termiņi, iepirkumu priekšmetu apjomi un līgumcenas. Noslēgto līgumu darbības laikā LRS iegādāto kopējo preču cenu apjomi pārsniedz noteiktās kopējās līgumcenas.

VK revīzijā nav guvusi pārliecību par glabāšanā pieņemto preču uzskaites un LRS 2009.gada pārskatā uzrādīto krājumu un saistību pilnīgumu, jo saistību apjoms pret piegādātājiem, kuri LRS nodevuši glabāšanā preces, neatbilst noslēgto līgumu nosacījumiem.

LRS neefektīvi un neekonomiski izlietojusi 34 084 latus, jo piesaistītajām ārstniecības personām apmaksājusi dzīvojamās telpas ar vidējo platību 75 m2 vienai personai, kuras atrodas pilsētas centrā renovētās mājās, tai skaitā pie jūras, lai gan publiskajā sektorā Liepājas mikrorajonos dzīvokļi pieejami līdz divām reizēm lētāk.

2009.gadā LRS neekonomiski izlietojusi 13 028 latus, uzturot valdes locekļiem lietošanā nodotās automašīnas, jo tikai 33% braucienu mērķis ir saistīts ar darba pienākumu veikšanu. Ceļazīmēs uzrādītie kilometri neatbilst norādītajiem maršrutiem, kā arī konstatēti gadījumi, kad vienā maršrutā vienā dienā vienlaikus brauc vairākas automašīnas.

Revīzija LRS tiešo un netiešo (vispārējo), tai skaitā administratīvo, izmaksu ekonomiskums, efektivitāte un lietderība” veikta par laiku no 2009.gada 1.janvāra līdz 2010.gada 31.martam.

Valsts kontroles informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!