• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības un Latvijas Asociācijas padomi.. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.02.1999., Nr. 52/53 https://www.vestnesis.lv/ta/id/22034

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Kazahstānas naftas koncerna interesēm Latvijā

Vēl šajā numurā

24.02.1999., Nr. 52/53

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības un Latvijas Asociācijas padomi

Aizvakar, 22.februārī, Luksemburgā notika otrā ES un Latvijas Asociācijas padomes sanāksme. Tās laikā tika diskutēts par Latvijas progresu ceļā uz dalību Eiropas Savienībā (ES), par Latvijas un Eiropas Savienības divpusējo attiecību attīstību, kā arī par starptautiskās politikas jautājumiem. Latvijas puses delegāciju vada ārlietu ministrs Valdis Birkavs, kurš šogad ir arī Asociācijas padomes prezidents. Eiropas Savienības delegāciju vada Vācijas ārlietu ministrs un Eiropas Savienības padomes prezidents Joška Fišers, Eiropas Komisiju pārstāv komisārs Hans van den Bruks.

Gads pēc Eiropas līguma stāšanās spēkā 1998.gada 1.februārī ir bijis dinamisks un notikumiem piesātināts. Eiropas līgums, kas regulē mūsu politiskās, ekonomiskās un sektorālās attiecībss ar ES, ir sekmējis Latvijas sagatavošanos dalībai Eiropas Savienībā.

Tikšanās Asociācijas padomē, kas ir augstākā lēmējinstitūcija, sniedz iespēju regulāri izvērtēt Latvijas un ES divpusējās attiecības un Latvijas sasniegto progresu ES izvirzīto prasību izpildē. Atzinīgi tiek novērtēts Latvijas darbs, īstenojot Pievienošanās partnerības prioritātes. Vīnes ES padome atzina Latvijas valdības progresa ziņojuma kvalitāti, augstu novērtējot LR makroekonomisko stabilitāti un strukturālās reformas tādās jomās kā privatizācija, tehniskie standarti u.c. Kā īpašs panākums tiek atzīmēts Latvijas paveiktais naturalizācijas jomā, Pilsonības likuma grozījumi, ko atbalstīja gan Saeima, gan sabiedrība, izsakot savu viedokli referendumā.

Asociācijas padome uzsver, ka katras kandidātvalsts kvalitāte tiek vērtēta individuāli, balstoties uz objektīvajiem, t.i., Kopenhāgenas, kritērijiem. Eiropas Komisija, augstu novērtējot Latvijas sasniegto progresu, rekomendēja uzsākt iestāšanās sarunas ar Latvijas Republiku līdz 1999.gada beigām, ja tiks saglabāts reformu noturīgums.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!