• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 26. oktobra noteikumi Nr. 1001 "Kārtība, kādā Maksātnespējas administrācija izvēlas un iesaka tiesai maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.10.2010., Nr. 172 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1002

Noteikumi par biedrības "Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija" valsts pārvaldes uzdevumu ietvaros sniegto maksas pakalpojumu cenrādi

Vēl šajā numurā

29.10.2010., Nr. 172

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1001

Pieņemts: 26.10.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1001

Rīgā 2010.gada 26.oktobrī (prot. Nr.55 34.§)

Kārtība, kādā Maksātnespējas administrācija izvēlas un iesaka tiesai maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu

Izdoti saskaņā ar Maksātnespējas likuma
19.panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā valsts aģentūra "Maksātnespējas administrācija" (turpmāk – Maksātnespējas administrācija) izvēlas un iesaka tiesai maksātnespējas procesa administratora (turpmāk – administrators) amata kandidātu konkrētam tiesiskās aizsardzības procesam, juridiskās personas maksātnespējas procesam vai fiziskās personas maksātnespējas procesam.

2. Maksātnespējas administrācija administratora amata kandidātu konkrētam tiesiskās aizsardzības procesam, juridiskās personas maksātnespējas procesam vai fiziskās personas maksātnespējas procesam izvēlas un iesaka, izveidojot piecus atsevišķus administratora amata pretendentu sarakstus (turpmāk – pretendentu saraksts) atbilstoši attiecīgās apgabaltiesas darbības teritorijai.

3. Pretendentu saraksts ir elektroniski apkopots ziņu kopums, un tas ir pieejams Maksātnespējas administrācijas tīmekļa vietnē.

4. Pretendentu sarakstu (1.pielikums) atbilstoši administratora pienākumu veikšanas pieteikumu (2.pielikums) iesniegšanas secībai izveido no tiem administratoriem, kuri pēc šo noteikumu 18.punktā minētā individuālā koda saņemšanas elektroniski pauž vēlmi veikt administratora pienākumus attiecīgās apgabaltiesas darbības teritorijā. Administrators ir tiesīgs pieteikties administratora pienākumu veikšanai vienlaikus vairākās apgabaltiesas darbības teritorijās.

5. Administrēšanai vakanto subjektu aktuālais saraksts (turpmāk – subjektu saraksts) ir elektronisks ziņu kopums par tiem subjektiem, kuriem ir ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta, lieta par juridiskās personas maksātnespējas procesu vai fiziskās personas maksātnespējas procesa lieta un attiecībā uz kuriem nepieciešams izvēlēties administratora amata kandidātu.

6. Subjektu sarakstu veido katru darbdienu šo noteikumu 8., 9. un 10.punktā noteiktajā kārtībā, un tas ir publiski pieejams Maksātnespējas administrācijas tīmekļa vietnē.

7. Lai subjektu sarakstā ievadītu ziņas par administrēšanai vakanto subjektu, Maksātnespējas administrācijā līdz kārtējās darbdienas plkst.15.00 tiek iesniegti šādi dokumenti:

7.1. tiesas aicinājums ieteikt administratora kandidātu tiesiskās aizsardzības procesam;

7.2. tiesas lēmums par juridiskās personas maksātnespējas procesa lietas ierosināšanu (noraksts) kopā ar maksātnespējas procesa pieteikumu (kopija);

7.3. tiesas lēmums par fiziskās personas maksātnespējas procesa lietas ierosināšanu (noraksts) kopā ar maksātnespējas procesa pieteikumu (kopija);

7.4. tiesas lēmums par atteikšanos iecelt administratoru (noraksts);

7.5. tiesas lēmums par administratora atcelšanu (noraksts).

8. Maksātnespējas administrācija pēc šo noteikumu 7.punktā minēto dokumentu saņemšanas, ņemot vērā to iesniegšanas laiku, līdz kārtējās darbdienas plkst.16.00 subjektu sarakstā secīgi ievada ziņas par administrēšanai vakanto subjektu. Ja šo noteikumu 7.punktā minētie dokumenti saņemti pēc plkst.15.00, ziņas par administrēšanai vakanto subjektu ievada nākamajā darbdienā šajā punktā noteiktajā kārtībā.

9. Subjektu sarakstu kārto alfabēta secībā:

9.1. juridiskās personas – pēc nosaukuma (tukšuma zīmes, simbolus, kā arī ciparu uzskata par alfabēta pēdējo burtu);

9.2. fiziskās personas – pēc uzvārda un vārda.

10. Ja administrēšanai vakantajiem subjektiem ir vienādi nosaukumi, tos subjektu sarakstā kārto pēc laika, kad ievadītas ziņas par attiecīgo subjektu.

11. Pēc šo noteikumu 8.punktā minēto darbību veikšanas Maksātnespējas administrācija no pretendentu saraksta secīgi izvēlas attiecīgo administratora amata pretendentu atbilstoši attiecīgās apgabaltiesas darbības teritorijai un savieto ar subjektu saraksta attiecīgo administrēšanai vakanto subjektu atbilstoši attiecīgās apgabaltiesas darbības teritorijai. Izveidoto papildināto administrēšanai vakanto subjektu sarakstu (3.pielikums) Maksātnespējas administrācijas tīmekļa vietnē ievieto ne vēlāk kā līdz kārtējās darbdienas plkst.17.00.

12. Saskaņā ar šo noteikumu 11.punktu izvēlētajam administratora amata pretendentam ir tiesības atteikties pildīt administratora pienākumus konkrētajā tiesiskās aizsardzības procesā, juridiskās personas maksātnespējas procesā vai fiziskās personas maksātnespējas procesā. Attiecīgais administratora amata pretendents ne vēlāk kā līdz nākamās darbdienas plkst.14.00 elektroniski nosūta Maksātnespējas administrācijai atteikumu (4.pielikums).

13. Ja izvēlētais administratora amata pretendents šo noteikumu 12.punktā noteiktajā kārtībā iesniedzis Maksātnespējas administrācijai atteikumu pildīt administratora pienākumus konkrētajā tiesiskās aizsardzības procesā, juridiskās personas maksātnespējas procesā vai fiziskās personas maksātnespējas procesā, viņu ierindo pretendentu saraksta beigās, bet no pretendentu saraksta secīgi izvēlas nākamo administratora amata pretendentu.

14. Maksātnespējas administrācija izvēlas un par tiesai iesakāmo administratora amata kandidātu izvirza to administratora amata pretendentu, kurš šo noteikumu 12.punktā noteiktajā termiņā elektroniski nav iesniedzis atteikumu pildīt administratora pienākumus konkrētajā tiesiskās aizsardzības procesā, juridiskās personas maksātnespējas procesā vai fiziskās personas maksātnespējas procesā.

15. Maksātnespējas administrācija nosūta tiesai priekšlikumu par šo noteikumu 14.punktā noteiktajā kārtībā izvirzītā administratora amata kandidāta ieteikšanu konkrētā tiesiskās aizsardzības procesā, juridiskās personas maksātnespējas procesā vai fiziskās personas maksātnespējas procesā, kā arī ievieto attiecīgu informāciju Maksātnespējas administrācijas tīmekļa vietnē. Maksātnespējas administrācija tiesai ieteikto administratora amata kandidātu ierindo pretendentu saraksta beigās.

16. Ja šo noteikumu 14.punktā minētajā kārtībā ieteikšanai tiesā par administratora amata kandidātu izvirzīts administratora amata pretendents, kurš ar tiesas lēmumu nav iecelts vai ir atcelts no administratora pienākumu pildīšanas konkrētā tiesiskās aizsardzības procesā, juridiskās personas maksātnespējas procesā vai fiziskās personas maksātnespējas procesā, kā arī ja ir aizdomās turētais, apsūdzētais vai tiesājamais kriminālprocesā, kas saistīts ar viņa rīcību konkrētajā tiesiskās aizsardzības procesā vai maksātnespējas procesā, Maksātnespējas administrācija no pretendentu saraksta secīgi izvēlas nākamo administratora amata pretendentu. Šajā gadījumā iepriekšējais administratora amata pretendents nezaudē savu kārtu pretendentu sarakstā.

17. Šo noteikumu 16.punktā noteiktajā gadījumā Maksātnespējas administrācija rīkojas atbilstoši šo noteikumu 15.punktam.

18. Lai administrators sniegtu nepieciešamo informāciju saskaņā ar šo noteikumu 2. un 4.pielikumu un autorizētu informāciju Maksātnespējas administrācijas tīmekļa vietnē, administrators iesniedz Maksātnespējas administrācijā iesniegumu par individuālā koda piešķiršanu. Maksātnespējas administrācijas piešķirto individuālo kodu nedrīkst nodot un darīt zināmu trešajai personai.

19. Lai svītrotu administratoru no tiem pretendentu sarakstiem, kur viņš ir iekļauts saskaņā ar šo noteikumu 4.punktu, administrators rakstiski nosūta Maksātnespējas administrācijai iesniegumu par šo noteikumu 18.punktā minētā individuālā koda anulēšanu.

20. Pēc šo noteikumu 19.punktā minētā iesnieguma saņemšanas Maksātnespējas administrācija vienas darbdienas laikā anulē administratoram piešķirto individuālo kodu un svītro viņu no visiem pretendentu sarakstiem, kur administrators ir iekļauts saskaņā ar šo noteikumu 4.punktu.

21. Administrators ne agrāk kā pēc trijiem mēnešiem no dienas, kad šo noteikumu 20.punktā minētajā kārtībā svītrots no pretendentu sarakstiem, ir tiesīgs pieprasīt jauna individuālā koda piešķiršanu un iekļaušanu pretendentu sarakstā saskaņā ar šo noteikumu 4.punktu. Maksātnespējas administrācija administratora pienākumu veikšanas pieteikumu iesniegšanas secībā minēto personu reģistrē pretendentu saraksta beigās.

22. Ja ir mainījies administratora vārds vai uzvārds, Maksātnespējas administrācija pretendentu sarakstā to nomaina, pamatojoties uz administratora iesniegumu par vārda vai uzvārda maiņu, kā arī to apliecinošiem dokumentiem.

23. Maksātnespējas administrācija svītro administratoru no pretendentu saraksta, ja Maksātnespējas likuma 17.pantā noteiktajā kārtībā administratora sertifikāta darbība ir izbeigta vai tas ir anulēts.

24. Ja administratoram līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai ir piešķirts individuālais kods, administrators saglabā tiesības lietot šo individuālo kodu šajos noteikumos noteiktajā kārtībā.

25. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2007.gada 18.decembra noteikumus Nr.925 "Kārtība, kādā valsts aģentūra "Maksātnespējas administrācija" izvēlas un iesaka tiesai kandidatūru maksātnespējas procesa administratora pienākumu pildīšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2007, 206.nr.).

26. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.novembrī.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Aizsardzības ministrs,
tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis

 

 

1.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 26.oktobra
noteikumiem Nr.1001

Maksātnespējas procesa administratora amata pretendentu saraksts

Nr.p.k.

Vārds, uzvārds

Sertifikāta numurs

Pieteikums maksātnespējas procesa administratora pienākumu veikšanai (datums un laiks)

Atteikums veikt maksātnespējas procesa administratora pienākumus konkrētā tiesiskās aizsardzības procesā vai maksātnespējas procesā (datums un laiks)

         
         
         
         
         

Aizsardzības ministrs,
tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis

 

 

2.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 26.oktobra
noteikumiem Nr.1001

Administratora pienākumu veikšanas pieteikums

Aizsardzības ministrs,
tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis

 

 

3.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 26.oktobra
noteikumiem Nr.1001

Papildinātais administrēšanai vakanto subjektu saraksts

Procesa veids

Tiesa

Administrēšanai vakantais subjekts

Reģistrācijas Nr./ personas kods

Juridiskā adrese

Pieteikuma iesniedzējs

Lietas ierosināšana

Administratora pretendents

Atteikšanas termiņš

Administrators

                   
                   
                   
                   

Aizsardzības ministrs,
tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis

 

 

4.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 26.oktobra
noteikumiem Nr.1001

Atteikums pildīt maksātnespējas procesa administratora pienākumus konkrētā tiesiskās aizsardzības procesā, juridiskās personas maksātnespējas procesā vai fiziskās personas maksātnespējas procesā

Aizsardzības ministrs,
tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!