• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Apvienoto Nāciju Organizācija: Par Latvijas dalību Ekonomisko un sociālo lietu padomē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2010., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220239

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums

Par Atzinības krusta piešķiršanu un apbalvošanu ar goda zīmi

Vēl šajā numurā

28.10.2010., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Apvienoto Nāciju Organizācija: Par Latvijas dalību Ekonomisko un sociālo lietu padomē

25.oktobrī Ņujorkā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālā asambleja ar 155 balsu vairākumu ievēlēja Latviju Ekonomisko un sociālo lietu padomē (ECOSOC) uz laiku no 2011. līdz 2013.gadam. Vēlēšanās kopā tika pārvēlēti 18 no 54 ECOSOC locekļiem. Līdzās Latvijai ievēlētas tika arī Ungārija, Krievija, Austrālija, Somija, Norvēģija, Lielbritānija, Meksika, Nikaragva, Ekvadora, Ķīna, Korejas Republika, Pakistāna, Katara, Kamerūna, Gabona, Malavi un Senegāla.

ECOSOC ir viena no ANO galvenajām struktūrām, kuras kompetencē ir starptautiskās sadarbības jautājumi ekonomikā, sociālajā, kultūras, izglītības, veselības, vides un citās jomās, lai veicinātu ilgtspējīgu attīstību.

Līdz šim Latvija ECOSOC locekle bijusi vienu reizi no 1997. līdz 1999.gadam. Kā ECOSOC dalībvalsts Latvija piedalīsies lēmumu pieņemšanā par aktuāliem starptautiskajiem jautājumiem – Tūkstošgades attīstības mērķu īstenošanu un attīstības sadarbību, klimata pārmaiņām un ilgtspējīgu attīstību, ekonomiskās krīzes ietekmi uz attīstību un nabadzības samazināšanu, kā arī citi jautājumi. Dalība ECOSOC Latvijai sniegs plašāku starptautisko atpazīstamību un uzkrātā pieredze noderēs, arī gatavojoties un pildot prezidentūras pienākumus Eiropas Savienībā 2015.gadā.

Latvija šobrīd veiksmīgi darbojas arī vairākās ECOSOC funkcionālajās komisijās – ANO Mežu forumā, kur Zemkopības ministrijas Meža departamenta direktors Arvīds Ozols ievēlēts par foruma 9.sesijas priekšsēdētāju, Ilgtspējīgas attīstības komisijā un Zinātnes un tehnoloģijas attīstības komisijā.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!