• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2010.gada 21.oktobra sēdes stenogramma (sākums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.2010., Nr. 171 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220214

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Komisija: Par rūpniecības ieguldījumiem pētniecībā un izstrādē

Vēl šajā numurā

28.10.2010., Nr. 171

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2010.gada 21.oktobra sēdes stenogramma (sākums)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2010.gada 21.oktobra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem tajā.

Sociālo un darba lietu komisija lūdz izdarīt grozījumus šodienas sēdes darba kārtībā un svītrot no tās otrās sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” 21.jautājumu – likumprojektu „Grozījumi likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” – līdz turpmākajam komisijas lēmumam.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens – „pret” šo priekšlikumu.

Vārds deputātam Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Paldies par iespēju izteikties.

Es tomēr aicinu Saeimu izskatīt šodien grozījumus likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”. Pats par sevi likumprojekts nav slikts un izslēdz no likuma dažus birokrātiskus šķēršļus daža veida pabalstu saņemšanai.

Taču vēl labāki ir priekšlikumi, kuri ir svītroti no likumprojekta otrajam lasījumam un kuri ir galvenais cēlonis komisijas lēmumam – svītrot šā likumprojekta izskatīšanu no šodienas Saeimas sēdes darba kārtības. Teiksim, tāds ir PCTVL frakcijas priekšlikums, kas paredz maksāt uzreiz gan bezdarbnieka pabalstu, gan arī vecāku pabalstu un nenostāda cilvēkus izvēles priekšā, saņemt vai nu vienu, vai otru, kā arī „atsaldē” atsevišķus ierobežojumus dažiem pabalstiem nevis no 2012.gada 31.decembra, bet uzreiz – jau šā gada nobeigumā, lai nākamā valdība varētu plānot budžeta tēriņus, ievērojot dažu iedzīvotāju slāņu intereses.

Aicinu šo komisijas priekšlikumu – svītrot likumprojektu no darba kārtības – neatbalstīt.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Acīmredzot mums par šo iespējamo darba kārtības grozījumu ir jāizšķiras balsojot.

Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas un paklausieties, par ko mēs šobrīd runājam un par ko mēs šobrīd balsosim! Tātad vēlreiz atgādinu: Saeimas Prezidijs ir saņēmis Sociālo un darba lietu komisijas iesniegumu ar priekšlikumu svītrot no šodienas sēdes darba kārtības likumprojektu „Grozījumi likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu””. Savukārt deputāts Buzajevs uzstājās debatēs un iebilda pret šo priekšlikumu, tāpēc šis jautājums ir jāizšķir balsojot.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” izslēgšanu no šodienas sēdes darba kārtības! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 57, pret – 25, atturas – nav. Darba kārtība grozīta. Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” no darba kārtības ir izslēgts.

Pieci deputāti – Porietis, Kalniņš, Pauls, Kučinskis un Ābiķis – lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtības sadaļā „Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem” likumprojektu „Par nekustamā īpašuma nodošanu Latvijas Komponistu savienībai”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz šodienas sēdes darba kārtībā iekļaut izskatīšanai lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa maiņu likumprojekta „Grozījumi Notariāta likumā” (Nr.1900/Lp9) trešajam lasījumam”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Deputāti Zaķis, Liepiņa, Rībena, Ķikuste un Grava lūdz izslēgt no šodienas sēdes darba kārtības sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” likumprojektu „Grozījumi likumā „Par policiju””. Vai deputātiem ir iebildumi? Viens deputāts var runāt „par”, viens – „pret” šo priekšlikumu.

Vārds deputātam Jurim Dalbiņam.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Man rada izbrīnu šis priekšlikums, un paskaidrošu – kāpēc.

Pašreizējā situācijā, kad komisija saņēma informāciju, ka 1.novembrī tiek pārtraukta ostas perimetra apsardze no Iekšlietu ministrijas (tātad no apsardzes kompānijas) puses, mēs virzījām šo likumprojektu trešajam lasījumam.

Ko paredz šis likumprojekts? Izveidot ostas policiju, kuras tiesības pildīt savus pienākumus aprobežojas ar ostas teritoriju un kurai ir tieši tādas pašas prasības kā pašvaldības policijai attiecībā uz personālu un arī attiecībā uz tām tiesībām, kuras tai būs, – pildīt savus pienākumus šajā teritorijā. Bet galvenais jautājums šeit jau ir tas, ka osta, kura ir mūsu valsts robeža, nedrīkst palikt bez apsardzes un kontroles no valdības puses.

Nākamais jautājums. Ir informācija, ka ir pagarināta apsardzes darbība. Droši vien tā paša iemesla dēļ tiek mēģināts atsaukt šo likumprojektu. Tātad turpināsim tērēt valsts budžeta līdzekļus ostas apsardzei. Turpretim šis piedāvātais likumprojekts, kas paredz izveidot ostas policiju, pasaka, ka osta, brīvosta, pati apgādās šo institūciju, finansēs to un attiecīgi nodrošinās kārtību.

Tāpēc man ir priekšlikums atbalstīt tomēr komisijas pieņemto variantu, neizslēgt šo likumprojektu no šīsdienas sēdes darba kārtības un atbalstīt to jau trešajā lasījumā, lai varētu pieņemt šo likumu un nodrošināt normālu ostas teritorijas apsardzi.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Diemžēl šis likumprojekts, kurā ir šis bezjēdzīgais ierosinājums par ostas policijas izveidi, ir nonācis jau līdz trešajam lasījumam, un, lai saprātīgi atrisinātu šo jautājumu, diemžēl tiešām nav cita ceļa: vajag šobrīd izņemt no darba kārtības šo likumprojektu, sakārtot to un izskatīt pēc tam.

Es domāju, ka mēs nonāksim pie pilnīgi absurdas situācijas, ja katrā institūcijā tiks veidota sava policija. Protams, drošība ostā ir jānodrošina, bet tad man ir jautājums – vai tās tādā gadījumā nebūtu pašvaldības policijas funkcijas? Jo attiecībā uz jaunveidojamo ostas policiju ir pilnīgi neskaidri daudzi jautājumi: nav skaidri ne finansējuma jautājumi, ne pakļautības jautājumi, ne hierarhijas jautājumi kopējā mūsu drošības sistēmā. Līdz ar to šie priekšlikumi ir pilnīgi nesagatavoti, bet diemžēl mūsu atbildīgā komisija tos ir virzījusi trešajam lasījumam.

Tāpēc es aicinu atbalstīt šā likumprojekta svītrošanu no šīsdienas sēdes darba kārtības.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Viens deputāts ir runājis „par”, viens – „pret” darba kārtības grozījumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu – izdarīt grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā, svītrojot no sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” likumprojektu „Grozījumi likumā „Par policiju””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 44, pret – 41, atturas – 2. Darba kārtība grozīta.

Godātie kolēģi! Sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību – sadaļu „Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem”.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Gravas, Bērziņa, Seiles, Ābiķa, Reira un Laicāna iesniegto likumprojektu „Grozījumi Pilsonības likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens – „pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Uldim Ivaram Gravam. Viņš runās „par”.

U.I.Grava (frakcija „Jaunais laiks”).

Godājamais Prezidij! Cienījamie deputāti! Mūsu valstī ir jāsakārto daudzas steidzīgas lietas, un gan jau pietiekami laicīgi šos neatliekamos uzdevumus arī izpildīsim: būs mums gan valdība, gan pieņemsim budžetu, saskaņā ar kuru spēsim pildīt savus valstiskos pienākumus, būs likumu uzlabojumi, lai mēs visi varētu dzīvot laimīgāk.

Bet vai tomēr nav jāpaskatās arī tālākā nākotnē un jāparūpējas par mūsu pašu svarīgāko resursu – cilvēku, pilsoni, tautu, kas veido Latvijas iedzīvotāju sastāvu? Un vai nav jāsatraucas par to, ka sarūk mūsu skaits – mirstība pārsniedz dzimstību gadu no gada, valsti gadu no gada atstāj pilsoņi pašā dzīves briedumā, bet vai mēs gaidām viņus atpakaļ? Nē, ja mēs aizcērtam aiz viņiem ciet durvis uz Latviju! Ne jau ekonomisko stabilitāti meklēdami, viņi pieņem savas mītnes zemes pavalstniecību. Nē, ja mūsu Otrā pasaules kara politisko trimdinieku bērni un bērnubērnu, kas dzimuši pēc 1995.gada, Latvijai vairs nav vajadzīgi, jo uz Latvijas pilsonību viņiem nav ko cerēt, ja cilvēcisku apsvērumu dēļ viņi ir pieņēmuši savas mītnes zemes pavalstniecību.

Mūsu valsts iestādēs ir tikpat daudz ierēdņu, kas nodarbojas ar Latvijas pilsonības atņemšanu kā ar pilsonības piešķiršanu. Vai tiešām piepildīsies demogrāfu pareģojumi, ka jau šajā gadusimtā latviešu tauta var beigt pastāvēt kā tauta?

Sapratīsim taču, ka šodien, kad robežas ir atvērtas un katrs mēģina savai ģimenei sagādāt labākus dzīves apstākļus, mēs nedrīkstam apdraudēt Latvijas pilsonību tiem Latvijas pavalstniekiem, kuri dzīvo ārpus Latvijas. Katram ārzemēs dzīvojošam latvietim tomēr paliek dziļa emocionāla un psiholoģiska saikne ar Latviju, un mēs nedrīkstam atņemt viņiem šo iespēju atgriezties Latvijā – kaut vai otrā vai trešā paaudzē.

Neatņemsim šiem cilvēkiem lojalitātes un piederības sajūtu, jo arī savā prombūtnē viņi taču Latvijai palīdz! Īrijas parlaments savā pētījumā ir konstatējis, ka mūsu tautieši no Īrijas katru gadu uz Latviju atsūta 300 miljonus eiro. Latvieši ārzemēs uztur dzīvu latvisko garu ar savām skolām, biedrībām, draudzēm, sarīkojumiem. Un visi viņi ir Latvijai piederīgie.

Eiropā vispār ir vairs tikai četras valstis, kuras aizliedz dubultpavalstniecību.

Un tāpēc es lūdzu atbalstīt sagatavoto likumprojektu, nodot to attiecīgajai Saeimas komisijai, lai varam virzīties tālāk. Un atļaujiet man šo lūgumu par pilsonības slaveno jus sanguinis principu izteikt ar pirms 145 gadiem Ata Kronvalda teiktajiem vārdiem: „Draugi, amata brāļi, tautas brāļi! Mīlējiet savu tautu! Ierādiet savās sirdīs visdziļāko vietu visiem tiem, kas ir miesa no jūsu miesas un asinis no jūsu asinīm.”

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Runāt „pret” neviens nav pieteicies.

Vārds deputātei Ērikai Zommerei.

Ieslēdziet, lūdzu, mikrofonu... Pagaidiet, tātad ir... Es saprotu, ka jūs gribat ierosināt, ka vajag nodot vēl kādai komisijai šo likumprojektu. Runāt „pret” neviens nav pieteicies.

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātei Ērikai Zommerei.

Ē.Zommere (Tautas partijas frakcija).

Aicinu nodot šo likumprojektu arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

Sēdes vadītājs. Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Pēterim Tabūnam.

P.Tabūns (Nacionālās apvienības VL!–TB/LNNK frakcija).

Lūdzu likumprojektu nodot arī Pilsonības likuma izpildes komisijai.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi, vai ir kādam iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek nodots ne tikai Juridiskajai komisijai kā atbildīgajai, bet arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai? Deputāti neiebilst.

Un vai kādam ir iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek nodots arī Pilsonības likuma izpildes komisijai? Tātad priekšlikums ir šo likumprojektu, ko ir iesnieguši deputāti Grava, Bērziņš, Seile, Ābiķis, Reirs un Laicāns, nodot Juridiskajai komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un arī Pilsonības likuma izpildes komisijai, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Pilsonības likuma izpildes komisijas iesniegto likumprojektu „Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni” nodot Pilsonības likuma izpildes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Sociālo un darba lietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Porieša, Kalniņa, Paula, Kučinska un Ābiķa iesniegto likumprojektu „Par nekustamā īpašuma nodošanu Latvijas Komponistu savienībai” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Pārejam pie nākamās sadaļas – „Par iesniegto patstāvīgo priekšlikumu”. Patstāvīgais priekšlikums ir lēmuma projekts „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”. Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka šis patstāvīgais priekšlikums tiek izskatīts šodienas sēdē? Deputāti neiebilst. Līdz ar to saskaņā ar Saeimas kārtības rulli šis lēmuma projekts tiek iekļauts šodienas sēdes darba kārtības beigās.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam izskatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”, mums ir jālemj vēl par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Pilsonības likuma izpildes komisija lūdz šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni” iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārībā izskatīšanai pirmajā lasījumā likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” ar reģistrācijas numuru 1966/Lp9. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Sociālo un darba lietu komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Godātie kolēģi! Sākam izskatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par autoceļiem””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1957/Lp9 – likumprojektu „Grozījumi likumā „Par autoceļiem”” otrajā, galīgajā, lasījumā.

1. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. 2. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. 3. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par autoceļiem”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Par Pamatnolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Korejas Republiku, no otras puses”, otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā – deputāts Jānis Eglītis. Eglīša kungs, jums jāziņo!

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1911/Lp9. Otrajam lasījumam Ārlietu komisija priekšlikumus nav saņēmusi.

Līdz ar to aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par Pamatnolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Korejas Republiku, no otras puses” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās””, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Labrīt, godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešajā lasījumā izskatījusi grozījumus likumā „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”.

Saņemti ir divi priekšlikumi.

1. – deputāta Buzajeva priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Sākam debates.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Dāmas un kungi! Latvijas tiesībsargs pilnībā atbalstīja manis piedāvāto priekšlikumu atcelt ierobežojumus nepilsoņiem uz darījumiem ar zemi pilsētu apvidū. Attiecībā uz sešām pārējām pilsoņu un nepilsoņu tiesību atšķirībām, kuras tiesībsargs piedāvā atsaukt, viņš runā tikai par šo normu nesamērīgumu, turpretī šajā gadījumā viņš neatzīst pat aizlieguma leģitīmo mērķi. Pēc tam, kad Saeima bez ierobežojumiem atļāva veikt šādus darījumus ārvalstniekiem, ES pilsoņiem, ierobežojumi nepilsoņiem, raugoties no tiesībsarga viedokļa, vispār izskatās neizprotami. Nepilsoņiem, kā uzskata tiesībsargs, balstoties uz attiecīgo Satversmes tiesas spriedumu, pastāv daudz ciešāka saikne ar Latviju nekā ES pilsoņiem. Konkrēti, ja kā piemēru minam tos 17 tūkstošus nepilsoņu, kuri ir dzimuši Latvijā jau pēc neatkarības atjaunošanas, tad viņiem Latvijas zemē, ar kuru viņiem ir aizliegts veikt darījumus, kopš dzimšanas jau ir apbedītas divas vai trīs senču paaudzes.

Ņemot vērā to, ka, pēc dažiem datiem, aptuveni 80 procenti Latvijas zemes jau šodien pieder ārvalstniekiem no Eiropas Savienības, potenciālā pircēju loka no Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem paplašināšana nevis pavājina, bet gan nostiprina mūsu nacionālo neatkarību. Tādēļ es kā patiess Latvijas patriots, vēršoties pie citiem Latvijas patriotiem, aicinu nobalsot „par” maniem priekšlikumiem – par 1. un 2.priekšlikumu.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Nav nekas piebilstams.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 20, pret – 62, atturas – nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

M.Lasmanis. 2. – deputāta Buzajeva priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. – deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 19, pret – 61, atturas – nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

M.Lasmanis. Tie ir visi priekšlikumi trešajam lasījumam.

Aicinām likumprojektu atbalstīt kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 59, pret – 12, atturas – 1. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija pirms trešā lasījuma ir izskatījusi likumprojektu „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā”. Nav saņemts neviens priekšlikums, tāpēc aicinām likumprojektu atbalstīt kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 80, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Stenogrammas nobeigums – Saeimas materiālu nākamajā, 64.laidienā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!