• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Hipotēku bankas sadarbību ar Ķīnas Attīstības banku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2010., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220088

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta darba vizīti Ķīnā

Vēl šajā numurā

26.10.2010., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Hipotēku bankas sadarbību ar Ķīnas Attīstības banku

Latvijas valsts delegācijas vizītes ietvaros Ķīnā Latvijas Finanšu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis kā akcionāra pārstāvis ir parakstījis līgumu par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” (Hipotēku banka) un Ķīnas Attīstības bankas turpmāko sadarbību. Līgumu no Ķīnas puses parakstīja Ķīnas Attīstības bankas priekšsēdētāja vietnieks, bankas prezidents Dzjans Čaoļans.

Sadarbības līguma mērķis ir:

• kopēju sadarbības projektu iespēju meklēšana, par konkrētiem projektiem slēdzot atsevišķu līgumu;

• informācijas apmaiņa par tirdzniecības un komerciālās sadarbības iespējām, veicinot sadarbību starp Latvijas un Ķīnas uzņēmumiem, kas ir vienas vai otras bankas klienti;

• informācijas un pieredzes apmaiņa finanšu un banku jomā, tai skaitā nosūtot darbiniekus uz otras puses organizētiem semināriem vai citām aktivitātēm.

Hipotēku banka ir dibināta 1993.gada 19.martā, tā ir 100% valstij piederoša banka. Bankas prioritāte ir atbalsts mazajiem un vidējiem uzņēmējiem un ekonomiskās aktivitātes veicināšana visos Latvijas reģionos. Septembra beigās bankas likviditātes apjoms bija 97%, kapitāla pietiekamība – 20,6%.

Ķīnas Attīstības banka darbojas, lai stiprinātu Ķīnas konkurētspēju un uzlabotu iedzīvotāju dzīves standartu, un atbalstītu valsts vidēja un ilgtermiņa attīstības stratēģijas un politiku. Ķīnas Attīstības banka ir dibināta 1994.gadā. Tā galvenokārt nodarbojas ar finansējuma piešķiršanu lieliem infrastruktūras projektiem. Banka kopš 2007.gada uzstādījusi mērķi kļūt ne tikai par attīstības banku, bet arī par komerciālu aizdevēju. 2008.gada beigās Ķīnas Attīstības bankas aktīvi bija 3821,2 miljardi Ķīnas juanju (~286,6 miljardi latu).

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!