• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par Latvijas zvejnieku interešu aizstāvību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.10.2010., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/ta/id/220086

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas konvertējamo valūtu kursi

Vēl šajā numurā

26.10.2010., Nr. 169

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par Latvijas zvejnieku interešu aizstāvību

26.oktobrī Briselē notiek ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksme (MP), kurā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs iebildīs pret Eiropas Komisijas regulu, kas nosaka nozvejas apjomus 2011.gadā Baltijas jūrā.

EK vēlas ievērojami ierobežot nozvejas kvotas Baltijas jūrā reņģēm un brētliņām. EK 2011.gadā vēlas samazināt Latvijas kopējo pieļaujamo nozvejas kvotu reņģēm par 28 procentiem Baltijas jūrā un par 10 procentiem Rīgas jūras līcī un brētliņām par 30 procentiem, bet lašiem par 15 procentiem, salīdzinot ar 2010.gada zvejas kvotām. Savukārt mencu zvejai, kaut 2011.gadā kvotas ir palielinātas par 15 procentiem Baltijas jūras austrumu daļā un par 6 procentiem rietumu daļā, EK ierosina samazināt dienu skaitu, ko katrs kuģis drīkst pavadīt mencu zvejā.

“Latvija nevar atbalstīt šādu regulas projektu, īpaši attiecībā uz kopējās pieļaujamās nozvejas kvotu brētliņām Baltijas jūrā un reņģēm Rīgas jūras līcī, jo šis būtiskais kvotu samazinājums negatīvi ietekmēs Latvijas zivsaimniecību. EK ierosinātais krasais un pārmērīgais brētliņu nozvejas kvotas samazinājums ļoti negatīvi ietekmēs ne tikai zvejniecības, bet arī zivju apstrādes un tirdzniecības sektorus Latvijā,” uzsver zemkopības ministrs Jānis Dūklavs.

Saskaņā ar valdības lēmumu Latvija EK prasīs brētliņu kvotu samazinājumu noteikt ne vairāk par 15 procentiem un saglabāt reņģu nozvejas kvotu Rīgas jūras līcī šā gada līmenī. Tāpat EK tiks prasīts noteikt, ka mencu zvejas dienu skaits Latvijas zvejniekiem Baltijas jūras austrumu daļā tiek saglabāts 2008.gada līmenī, t.i., 178 dienas, jo šobrīd uz vienu kuģi piedāvātās 160 dienas var radīt negatīvas sekas zvejas organizēšanā.

Sanāksmē zemkopības ministrs rosinās jautājumu un paudīs neapmierinātību par to, ka Eiropas Komisija kā kopējās Eiropas Savienības nostājas paudēja neņēma vērā dalībvalstu viedokli 2010.gada septembrī Halifaksā, Kanādā notikušajā Ziemeļrietumu Atlantijas zvejniecības organizācijas (NAFO) ikgadējā sanāksmē par zvejas iespējām 2011.gadā NAFO pārvaldībā esošajos zvejas apgabalos. Tikai iesaistītot dalībvalstis konstruktīvā dialogā, iespējams rast vislabākos nosacījumus Eiropas Savienības interešu īstenošanai.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!