• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Triju Zvaigžņu gaismā - par sevi, par dzīvi, par laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.02.1999., Nr. 50/51 https://www.vestnesis.lv/ta/id/21999

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vilhelms Mihailovskis: manas 1999. gada 365 dienas

Vēl šajā numurā

23.02.1999., Nr. 50/51

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Triju Zvaigžņu gaismā — par sevi, par dzīvi, par laiku

Sestdien, 20.februārī, ar "Latvijas Vēstneša" žurnālistiem sarunā par dzīvi — Tukuma novada Triju Zvaigžņu ordeņa cilvēki:

X2.JPG (21786 BYTES)X1.JPG (26348 BYTES)
Lilija Kronberga, kuras tēvs Džūkstes pastmeistars Fridrihs Kronbergs Latvijas valsts 10. gadadienā tika iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri; Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, pedagoģe Milda Murele

X5.JPG (15278 BYTES)T6.JPG (22420 BYTES)
Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri, juristi Valija Kvelde un Gunārs Cīrulis; Triju Zvaigžņu ordeņa I pakāpes godazīmes kavaliere, pedagoģe Gundega Reine un Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieris, pedagogs Kārlis Ēdelnieks;

X7.JPG (15236 BYTES)T5.JPG (20960 BYTES)
Tukuma muzeja filiāles "Pils tornis" vadītāja Anita Rumbēna;

Triju Zvaigžņu ordeņa kavaliere, kordiriģente Rasma Valdmane ar kori "Savējie"

Sarunā ar "Latvijas Vēstneša" apgādā iznākušās grāmatas "Triju Zvaigžņu gaismā" otrā sējuma varoņiem un līdzautoriem, kas jau piecas piektdienas risinājušās redakcijas saimes istabā, nu nākusi klāt tikšanās Tukuma novadā, kurš tāpat var lepoties ar lielu pulku Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieru, virsnieku un komandieru.

Tukuma muzejs, kura filiālē — Pils tornī — notika grāmatas "Triju Zvaigžņu gaismā" atvēršanas svētki un saruna par "Latvijas Vēstneša" darbalauku, izdevis ļoti jauku katalogu par Leonīdu Āriņu, kur var izlasīt arī šādu mākslinieka atziņu: "Katrs nodoms, lai cik tas idejā nebūtu nogatavojies un spilgts, darba gaitā izrādās nepilnīgs un pilnveidojams ar to neparedzamo, kas rodas gleznošanas procesā, materiāla pretestības pārvarēšanā."

Nu gluži kā par Triju Zvaigžņu ordeņa grāmatu teikts! Vai, iecerot to, redakcija maz varēja aptvert, cik lieli ir pirmskara apbalvoto saraksti un cik daudz interesantu publikāciju atrodams pirmās brīvvalsts laiku presē, cik daudz brīnumainu pārdomu "par sevi, par dzīvi" redakcijai uzticēs atjaunotā ordeņa saņēmēji un cik lielu atsaucību gan redakcijas ļaudīs, gan apbalvoto vidū gūs iknedēļas tikšanās "Latvijas Vēstneša" viesistabā. Braucot uz Tukumu, gan zinājām, ka Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece Rasma Valdmane, kā parasti, būs kopā ar saviem koristiem, bet nevarējām iedomāties, ka pilsētas dome, muzeja direktore Agrita Ozola un Pils torņa filiāles vadītāja Anita Rumbēna būs pratušas šo pasākumu padarīt par sava novada pašu labāko, stiprāko un uzticamāko dēlu un meitu godināšanu un jauniešu koris ar savu ļoti pieskaņoto programmu liks kņudēt dvēselei un sarunas nobeigumā celties kopējai tautas lūgšanai.

"Māksliniekam nav tiesību būt muļķim — viņam gaiši jāapjēdz visuma kopsakarība — daba, dzīve, mūžība, citādi radīsies tikai smukas bildes." Tā Leonīds Āriņš — par mākslu runājot.

Bet ne jau mākslā vien šīs kopsakarības tik svarīgas. To centāmies paturēt prātā arī savā sarunā par dzīvi.

Plašāk par tikšanos — šīs nedēļas piektdienas numurā.

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!