• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomiskās sadarbības veicināšanu ar Ķīnu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.2010., Nr. 168 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par plašākajām starptautiskajām militārajām mācībām Latvijā kopīgai Eiropas un visas pasaules drošībai

Vēl šajā numurā

22.10.2010., Nr. 168

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomiskās sadarbības veicināšanu ar Ķīnu

21.oktobrī Ķīnā, Šanhajā, pasaules izstādē “World Expo 2010” norisinājās Latvijas nacionālā diena.

To ievadīja Latvijas–Šanhajas uzņēmēju biznesa forums, kura atklāšanā Ķīnas un Latvijas uzņēmējus uzrunāja Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers, ekonomikas ministrs Artis Kampars un Ķīnas Starptautiskās tirdzniecības attīstības padomes priekšsēdētājs Ceņs Fužuns. Biznesa foruma laikā abu valstu pārstāvji pauda gatavību sekmēt Latvijas un Ķīnas uzņēmēju sadarbību un kopīgu projektu īstenošanu.

Ekonomikas ministrs Artis Kampars pēc tikšanās ar Ķīnas uzņēmējiem gan Šenjanā, gan Šanhajā pauda gandarījumu par Ķīnas puses izrādīto ieinteresētību veicināt ekonomisko sadarbību ar Latviju.

“Plašais uzņēmēju loks pierāda, ka Valsts prezidenta vizītes mērķis ir sasniegts – divu valstu vairāk nekā 200 uzņēmēju ir tikušies divos biznesa forumos, ir rasti jauni sadarbības virzieni, uzsākti jauni sadarbības projekti, kas sekmēs gan Ķīnas, gan Latvijas uzņēmēju ieiešanu jaunos tirgos,” uzsvēra ekonomikas ministrs A.Kampars.

Vienlaikus notikušas vairākas abu valstu augstu amatpersonu tikšanās, valstiskā līmenī parakstot divpusējās vienošanās par ekonomisko attiecību tālākas attīstības sekmēšanu.

Latvijas nacionālās dienas oficiālā atklāšanas ceremonija notika “World Expo 2010” teritorijā, svinīgi paceļot Latvijas valsts karogu un atskaņojot Latvijas valsts himnu.

Latvijas nacionālās dienas programmā ietilpa oficiālā atklāšana, valsts prezentācijas pasākums Latvijas paviljonā, ekonomiskais forums un kultūras programma.

Viens no svarīgākajiem nacionālās dienas pasākumiem bija Latvijas valsts prezentācija. Tajā Ķīnas delegācijai un lūgtajiem viesiem bija iespēja iepazīties ar tūrisma un biznesa iespējām Latvijā, skatīties gaisa akrobātu šovu, kā arī degustēt Latvijas produktus.

Savukārt Latvijas nacionālās dienas kultūras programmas ietvaros notika Ķīniešu–latviešu valodas vārdnīcas prezentācija, muzikālais priekšnesums “Dabas koncertzāle”, Vestarda Šimkus klavierkoncerts un noslēgumā – gaisa akrobātu šovs virs Latvijas paviljona.

Pasaules izstāde “World Expo 2010” norisinās Šanhajā no 2010.gada 1.maija līdz 31.oktobrim. Tā ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valsts tēla veidošanu un popularizēšanu, tehnoloģiju un sasniegumu demonstrēšanu, eksportspējas veicināšanu.

Latvijas ekspozīcijas paviljons ir Latvijas inovatīvā gara piemērs – “Aerodium” vertikālā vēja tunelis, kuru Latvijas speciālisti, izmantojot savas zināšanas un radošo pieeju, ir uzlabojuši un komercializējuši sportam un izklaidei.

Latvijas dalība izstādē tiek nodrošināta, izmantojot šim mērķim piešķirtos VAS “Latvijas dzelzceļš”, Rīgas brīvostas un Ventspils brīvostas piešķirtos finanšu līdzekļus.

Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!