• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 19. oktobra noteikumi Nr. 985 "Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 16.februāra noteikumos Nr.146 "Obligātās nekaitīguma prasības pārtikas piedevām un pārtikas produktiem, kuros izmantotas pārtikas piedevas"". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2010., Nr. 167 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219853

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.606

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 30.oktobra rīkojumā Nr.747 "Par finansējuma piešķiršanu Iekšlietu ministrijai Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes un Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Nelegālo imigrantu uzturēšanās nometnes un patvēruma meklētāju centra ēku (būvju)...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

21.10.2010., Nr. 167

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 985

Pieņemts: 19.10.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.985

Rīgā 2010.gada 19.oktobrī (prot. Nr.54 13.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 16.februāra noteikumos Nr.146 "Obligātās nekaitīguma prasības pārtikas piedevām un pārtikas produktiem, kuros izmantotas pārtikas piedevas"

Izdoti saskaņā ar Pārtikas aprites uzraudzības likuma
4.panta otro daļu un 10.panta pirmo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2010.gada 16.februāra noteikumos Nr.146 "Obligātās nekaitīguma prasības pārtikas piedevām un pārtikas produktiem, kuros izmantotas pārtikas piedevas" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 29.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Ievērojot labas ražošanas prakses nosacījumus, šo noteikumu 2.pielikumā minētās pārtikas piedevas pārtikas produktu ražošanā var izmantot nereglamentētā daudzumā. Šo noteikumu 1.pielikumā minētajiem pārtikas produktiem attiecīgās pārtikas piedevas var izmantot, ja šo noteikumu 1.pielikuma atbilstošajā sadaļā ir atsauce uz šo noteikumu 2.pielikumu."

2. Papildināt noteikumus ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Ražojot pārtikas produktus, ievēro šādus labas ražošanas prakses nosacījumus:

6.1. pārtikas piedevas nelieto vairāk, nekā nepieciešams vēlamā rezultāta iegūšanai;

6.2. pārtikas piedevas atbilst pārtikas kvalitātes prasībām, un tās ražo, lieto un izplata tāpat kā citas pārtikas sastāvdaļas."

3. Papildināt informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām ar 16. un 17.punktu šādā redakcijā:

"16) Komisijas 2009.gada 22.decembra Direktīvas 2009/163/ES, ar kuru groza Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīvu 94/35/EK par saldinātājiem, kurus lieto pārtikas produktos, attiecībā uz neotamu;

17) Komisijas 2010.gada 17.jūnija Direktīvas 2010/37/ES, ar kuru groza Direktīvu 2008/60/EK, ar ko nosaka īpašus saldinātāju tīrības kritērijus."

4. Izteikt 1.pielikumu jaunā redakcijā (pielikums).

5. Papildināt 5.pielikumu ar 340.1 punktu šādā redakcijā:

"340.1 E 961 – neotams
340.1. Sinonīmi N-[N-3,3-dimetilbutil)-L-α-aspartil]-L-fenilalanīna 1-metilesteris, N(3,3-dimetilbutil)-L-aspartil-L-fenilalanīna metilesteris
340.2. Definīcija Neotamu iegūst aspartāma reakcijā ar 3,3-dimetilbutiraldehīdu un ūdeņradi pie paaugstināta spiediena metanola šķīdumā palādija/oglekļa katalizatora klātbūtnē. To izdala un attīra filtrējot; šim nolūkam var izmantot diatomītu. Pēc šķīdinātāja atdalīšanas destilējot neotamu mazgā ar ūdeni, izdala centrifugējot un žāvē vakuumā
340.3. CAS numurs 165450-17-9
340.4. Ķīmiskais nosaukums N-[N-3,3-dimetilbutil)-L-α-aspartil]-L-fenilalanīna 1-metilesteris
340.5. Ķīmiskā formula C20H30N2O5
340.6. Molekulmasa 378,47
340.7. Pamatviela Sausnā ne mazāk kā 97 %
340.8. Ārējais izskats Balts vai pelēkbalts pulveris
340.9. Identitātes pierādīšana – šķīdība 4,75 % (w/w) 60 °C temperatūrā ūdenī, šķīst etanolā un etilacetātā
340.10. Tīrības kritēriji:  
340.10.1. Ūdens saturs Ne vairāk kā 5 % (K.Fišera metode, paraugs 25 ± 5mg)
340.10.2. pH 5,0–7,0 (0,5 % ūdens šķīdumā)
340.10.3. Kušanas temperatūra 81–84 °C
340.10.4. N-[(3,3-dimetilbutil)-L α-aspartil]-L-fenilalanīns(NC-00751) Ne vairāk kā 1,5 %
340.10.5. Svins Ne vairāk kā 1 mg/kg"

6. Papildināt 6.pielikumu ar 290.punktu šādā redakcijā:

"290.1 E 961 Neotams Neotame saldinātājs"

7. Papildināt 7.pielikumu ar 252.punktu šādā redakcijā:

"252.1 E 961 Neotams Neotame saldinātājs"

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Zemkopības ministrs J.Dūklavs



 

Zemkopības ministrijas iesniegtajā redakcijā

Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 19.oktobra
noteikumiem Nr.985

"1.pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 16.februāra
noteikumiem Nr.146

Pārtikas produkti, kuros atļauts lietot pārtikas piedevas, un pārtikas piedevu maksimālās devas

Pielikums WORD formātā  

"

 

Zemkopības ministrs J.Dūklavs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!