• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības līdzdalības iespējām tiesību aktu tapšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2010., Nr. 166 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Iepazīstinot ar Latvijas pieredzi e-pārvaldes jomā

Vēl šajā numurā

20.10.2010., Nr. 166

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības līdzdalības iespējām tiesību aktu tapšanā

Lai nodrošinātu sabiedrības līdzdalības iespējas maksimāli agrā tiesību aktu projektu tapšanas stadijā Finanšu ministrijā (FM), FM mājaslapā internetā ir izveidota jauna sadaļa, kurā turpmāk tiks ievietota informācija par visiem tiesību aktu projektiem, pie kuriem FM ir sākts darbs.

Informācijā pieejams apraksts, kādēļ nepieciešams kāds tiesību akta projekts vai grozījumi esošajā regulējumā, kā arī ieskicēts sagaidāmā tiesību akta projekta saturs vai galvenie jautājumi, kas tajā tiks apskatīti. Tāpat ir norādīta arī konkrēta FM amatpersona, kas būs atbildīga par tiesību akta projekta izstrādi, un termiņi, kādā plānots dokumentu sagatavot izsludināšanai valsts sekretāru sanāksmē.

Līdz šim sabiedrības līdzdalība pie tiesību aktu projektu izstrādes tika nodrošināta, nepieciešamības gadījumā veidojot darba grupas, konsultējoties ar iesaistītajām pusēm vai izsludinot sabiedrisko apspriešanu. Plašai sabiedrībai tiesību akta projekts komentāru un papildinājumu ieteikšanai pamatā kļuva pieejams pēc izsludināšanas valsts sekretāru sanāksmē.

Izveidojot mājaslapā īpašu sadaļu un publicējot tajā uzziņas par plānoto tiesību aktu projektu izstrādi, FM nodrošina sabiedrībai maksimāli savlaicīgu un plašu informāciju par topošajiem dokumentiem un piedāvā konstruktīvas līdzdalības iespējas.

Pašlaik mājaslapas sadaļā ievietota informācija par sešiem topošajiem tiesību aktu projektiem: grozījumi likumā “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās”, MK noteikumu projekts “Kārtība, kādā sniegtajiem maksas pakalpojumiem tiek aprēķināti izcenojumi, plānojami un uzskaitāmi maksas pakalpojumu ieņēmumi un ar šo pakalpojumu sniegšanu saistītie izdevumi”, grozījumi Azartspēļu un izložu likumā, grozījumi likumā “Par izložu un azartspēļu nodevu un nodokli”, koncepcijas projekts “Koncepcija azartspēļu iekārtu saslēgšanai vienotā tīklā” un MK noteikumu projekts “Noteikumi par valsts statistikas pārskatu veidlapu paraugiem iepirkumu jomā un pārskatu iesniegšanas un aizpildīšanas kārtību”.

Sadaļa “Tiesību aktu projekti” FM mājaslapā pieejama gan no pirmās lapas – sadaļas “Svarīgi”, gan arī zem sadaļas “Aktualitātes”.

Ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!