• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta darba vizīti Ķīnā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.10.2010., Nr. 165 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219744

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

19.10.2010., Nr. 165

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta darba vizīti Ķīnā

Lai stiprinātu Latvijas un Ķīnas sadarbību uzņēmējdarbībā, izglītībā un kultūrā, no 18. līdz 22.oktobrim Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers uzturas darba vizītē Ķīnas Tautas Republikā. Vizītes ieskaņā 18.oktobrī prezidents ieradās Šenjanas pilsētā (attēlā), kur šodien uzstāsies ar uzrunu Ziemeļaustrumu universitātes studentiem un mācību spēkiem, kā arī tiksies ar pilsētas vadību. Bet vispār vizītes laikā Valsts prezidents viesosies trīs pilsētās. Ceturtdien, 21.oktobrī, viņš atklās Latvijas Nacionālās dienas programmu starptautiskajā izstādē “World Expo 2010” un piedalīsies Ķīnas un Latvijas uzņēmēju forumā
Foto: Toms Kalniņš, VPK 

Lai stiprinātu Latvijas un Ķīnas sadarbību uzņēmējdarbībā, izglītībā un kultūrā, no 18. līdz 22.oktobrim Valsts prezidents Valdis Zatlers devies darba vizītē uz Ķīnas Tautas Republiku. Vizītes laikā Valsts prezidents viesosies trīs pilsētās. Vizītes ieskaņā viņš apmeklē Šenjanu, lai veicinātu Latvijas augstskolu sadarbību ar Liaoningas provinces uiversitātēm un piedalītos Latvijas un Šenjanas biznesa forumā. 21.oktobrī V.Zatlers Šanhajā atklās Latvijas Nacionālās dienas programmu starptautiskajā izstādē “World Expo 2010” un piedalīsies Ķīnas un Latvijas uzņēmēju forumā. Savukārt vizītes nobeigumā viņš Pekinā tiksies ar Ķīnas viceprezidentu Sji Dziņu Pinu (Xi Jin Ping) un piedalīsies vairāku starpvalstu sadarbības dokumentu parakstīšanas ceremonijā, kā arī apmeklēs uzņēmumu “Huawei” un tiksies ar Pekinā dzīvojošajiem latviešiem.

Viesojoties Šenjanā, 19.oktobrī V.Zatlers apmeklēs Ziemeļaustrumu un Liaoningas universitātes, tiksies ar Liaoningas provinces un Šenjanas pilsētas partijas vadītājiem, kā arī ar provinces gubernatoru un pilsētas mēru. Tāpat Valsts prezidents apmeklēs uzņēmumu “Shenyang machine tool co.Ltd”, kas nodarbojas ar mašīnbūves ražošanu.

Savukārt 20.oktobrī Valsts prezidents uzrunās Latvijas un Šenjanas uzņēmēju biznesa foruma dalībniekus, kā arī piedalīsies Jelgavas un Ķīnas pilsētas Huludao, kā arī Latvijas Investīciju attīstības aģentūras un Šenjanas partnera – Starptautiskās tirdzniecības veicināšanas padomes (CCPIT) sadarbības memorandu parakstīšanas ceremonijā.

Tajā pašā dienā, ierodoties Šanhajā, V.Zatleram paredzēts apmeklēt latviešu mākslas kuratores Zanes Mellupes veidoto galeriju, kā arī apskatīt vecpilsētu.

21.oktobri Valsts prezidents sāks ar dalību Latvijas un Ķīnas uzņēmēju forumā un tā ietvaros plānoto kontaktbiržas atklāšanu. Pasākumā piedalīsies aptuveni 20 uzņēmumi no Latvijas. Pēc tam viņš dosies uz starptautiskās izstādes “World Expo 2010” centru, lai ar oficiālo karogu pacelšanas ceremoniju atklātu Latvijas Nacionālo dienu. Tās ietvaros tiks prezentēta jaunā ķīniešu–latviešu valodas vārdnīca, ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies “Dabas koncertzāle”, notiks valsts prezentācija nacionālās dienas viesiem un Ķīnas mediju pārstāvjiem Latvijas paviljonā. Tāpat Latvijas delegācijai Valsts prezidenta vadībā būs tikšanās ar Ķīnas oficiālās delegācijas pārstāvjiem. Viesojoties “World Expo 2010” centrā, Valsts prezidents apskatīs vairāku valstu paviljonus, kā arī kopā ar ekonomikas un kultūras ministru sniegs “Skype” video preses konferenci Latvijas mediju pārstāvjiem.

Vakarā V.Zatlers apmeklēs Vestarda Šimkus koncertu Šanhajas Austrumu mākslas centrā un piedalīsies Latvijas dalības starptautiskajā izstādē “World Expo 2010” Šanhajā oficiālā pilnvarotā pārstāvja pieņemšanā.

Pēdējā vizītes diena, 22.oktobris, noslēgsies ar viesošanos Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, kur Valsts prezidents tiksies ar Ķīnas viceprezidentu Sji Dziņu Pinu un piedalīsies vairāku starpvalstu sadarbības dokumentu parakstīšanas ceremonijā. Pekinā paredzēts parakstīt Vienošanos par augstākās izglītības dokumentu savstarpēju atzīšanu, Kultūras sadarbības memorandu un Hipotēku bankas sadarbības līgumu ar Ķīnas Attīstības banku. V.Zatlers apmeklēs uzņēmumu “Huawei”, kā arī vakarā tiksies ar latviešu kopienas pārstāvjiem.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!