• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par preču zīmju reģistrācijas procesu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2010., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Krievijas ordeņa piešķiršanu Latvijas VUGD priekšniekam

Vēl šajā numurā

15.10.2010., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par preču zīmju reģistrācijas procesu

Saeima 14.oktobrī trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus likumā “Par preču zīmēm un ģeogrāfiskās izcelsmes norādēm”.

Likumā noteikti atvieglojumi gadījumos, kad preču zīmes pieteicējs vai īpašnieks ir nokavējis paredzētos termiņus. Arī pēc termiņu nokavēšanas, izpildot likumā minētos nosacījumus, varēs pagarināt termiņu, turpināt lietvedību vai arī atjaunot tiesības uz attiecīgo pieteikumu vai reģistrāciju.

Patlaban noteikts, ka preču zīmes reģistrācija notiek vienlaikus ar publikāciju Patentu valdes oficiālajā izdevumā. Juridiskai skaidrībai likumā paredzēts, ka reģistrācija tiks uzskatīta par pabeigtu neatkarīgi no tā, vai to publicē drukātā vai elektroniskā formā.

Likuma izmaiņu autori norāda, ka papīra izdevums pēdējā laikā ir maz pieprasīts. Oficiālā izdevuma publikācija ir pieejama Patentu valdes mājaslapā internetā, un vairums interesentu izmanto tieši šo izdevuma versiju.

Tāpat likumā paredzēta atsauce uz tiesiskās aizsardzības procesu, kas ir tiesiska rakstura pasākumu kopums komercsabiedrības interešu aizsardzībai tās ierobežotas maksātspējas gadījumā. Ja preču zīme būs iesaistīta debitora tiesiskās aizsardzības procesā, Patentu valde varēs izdarīt atzīmi preču zīmju reģistrā.

Grozījumi likumā saistīti ar Maksātnespējas likumu un Latvijas pievienošanos Singapūras starptautiskajam līgumam, kura mērķis ir harmonizēt preču zīmju reģistrācijas administratīvās procedūras.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!