• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem Ventspils un Rīgas brīvostu likumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2010., Nr. 164 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par jauno Bīstamo kravu aprites likumu

Vēl šajā numurā

15.10.2010., Nr. 164

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par grozījumiem Ventspils un Rīgas brīvostu likumos

Saeima 14.oktobrī galīgajā lasījumā kā steidzamus pieņēma grozījumus Rīgas brīvostas likumā un Ventspils brīvostas likumā, precizējot uzņēmējdarbības nosacījumus šo ostu teritorijās.

Likumu izmaiņas nosaka, ka Rīgas un Ventspils brīvostu teritorijās komercdarbību varēs veikt gan licencētas kapitālsabiedrības, gan komersanti, kas ar ostas pārvaldi būs noslēguši līgumu.

Regulējot ar zemi saistītās tiesiskās attiecības, noteikts, ka brīvostas pārvaldes iznomāto zemi tālāk nodot apakšnomā drīkst tikai ar pārvaldes atļauju.

Ja kāda no brīvostās licencētajām kapitālsabiedrībām pārkāpj normatīvajos aktos vai līgumā noteiktās prasības, tad ostas pārvalde var pirms termiņa izbeigt līgumu un anulēt uzņēmuma atļaujas. Vērtējot līguma izbeigšanu, brīvostas pārvaldei būs jāaicina kapitālsabiedrība sniegt paskaidrojumu. Taču paskaidrojuma nesniegšana nebūs šķērslis, lai ostas pārvalde pieņemtu lēmumu par līguma izbeigšanu.

Brīvostu darbību regulējošie likumi saskaņoti ar Administratīvā procesa likumu, nosakot, ka ostu valdes pieņemto lēmumu pārsūdzēšana neaptur to izpildi.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!