• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
ES Ministru padome: Par integrētāku vienoto tirgu Eiropā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2010., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219541

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas zinātnes, inovāciju un ražošanas attīstību

Vēl šajā numurā

14.10.2010., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ES Ministru padome: Par integrētāku vienoto tirgu Eiropā

11.oktobrī Luksemburgā Eiropas Savienības Konkurētspējas ministru padomes sanāksmes pirmajā dienā padome diskutēja par iekšējā tirgus funkcionēšanu.

Komisija plāno 27.oktobrī nākt klajā ar komunikācijas iniciatīvu saistībā ar Vienotā tirgus aktu, kura kļūs par pamatu apjomīgas sabiedriskās apspriešanas sākšanai, kas turpināsies četrus mēnešus. Ikviens – gan valsts iestādes, gan uzņēmēji, gan iedzīvotāji – varēs izteikties par vienotā tirgus uzlabošanu. Pēc konsultāciju beigām Komisija apkopos priekšlikumus konkrētās aktivitātēs.  

Padomes sanāksmes laikā dalībvalstis informēja par prioritātēm pēc Vienotā tirgus akta izdošanas un Latvija uzsvēra, ka atbalsta vienotā tirgus atjaunošanas iniciatīvu, kas paredz plašu darba programmu ar vairāk nekā 50 pasākumiem.

Vienotais tirgus ir viena no būtiskākajām ES šābrīža prioritātēm. Latvija atzīst nepieciešamību panākt progresu jautājumos, kas svarīgi ES konkurētspējai un vienotā tirgus funkcionēšanai, administratīvā sloga mazināšanu, tālāku harmonizāciju dažādos jautājumos u.c. pasākumus, kas var nodrošināt dziļāku ES tirgus integrāciju. Vienlaikus ir svarīgi, lai ES spētu konkurēt globālā mērogā un uzņēmumi visās dalībvalstīs varētu darboties pēc vienādiem nosacījumiem.

Latvija kā prioritātes vienota iekšējā tirgus attīstībai izvirzīja vienlīdzīgu pakalpojumu sektora pieejamību, vienotu digitālo tirgu un e-komerciju, kā arī fiziskās infrastruktūras attīstību, it īpaši kontekstā ar Eiropas enerģijas tirgu. Vienlaikus Latvija uzskata, ka Kohēzijas politikai būtu jādod ieguldījums pamatinfrastruktūras stiprināšanai mazāk attīstītos reģionos.

Sanāksmes laikā Latvijas pārstāvis uzsvēra, ka neatkarīgi no tā, kāda būs apstiprinātā Vienotā tirgus akta redakcija, šajā brīdī svarīgi ir panākt visu ES dalībvalstu atbalstu vienotā tirgus atjaunošanai. Latvijas pārstāvis arī uzsvēra, ka veiksmīgai vienotā tirgus atjaunošanai dalībvalstīm ir jābūt gatavām mainīt un pielāgot savas nacionālās sistēmas, kā arī jāspēj vienoties par lietām, kas svarīgas kopējai ES izaugsmei.

Latvija atzīst Konkurētspējas padomes lomu Vienotā tirgus akta ieviešanā un uzskata, ka tai ir stingri jāuzrauga ieviešanas process, īstenojot regulāru progresa novērtējumu, kas balstītos uz dalībvalstu konkurētspējas ministru ziņojumiem par paveikto šā akta ieviešanai.

Latvija atbalsta arī ieceri Eiropas Padomes un Eiropas Parlamenta līmenī apstiprināt skaidru darba plānu Vienotā tirgus akta piedāvāto pasākumu ieviešanai turpmāko divu gadu laikā.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!