• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Kuveitas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2010., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts stratēģiskās attīstības plānu izpildes kontroli

Vēl šajā numurā

14.10.2010., Nr. 163

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Kuveitas vēstnieka iepazīšanās vizīti Saeimā

Galvenie Latvijas un Kuveitas ekonomiskās sadarbības virzieni varētu būt kokrūpniecība, pārtikas rūpniecība, celtniecība un farmācijas nozare, 12.oktobrī pauda Saeimas deputāti, tiekoties ar jauno Kuveitas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Musāidu Alhārūnu.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka abu valstu ekonomiskā sadarbība nav pietiekami plaši attīstīta, tomēr tai ir labs izaugsmes potenciāls. Latvijai ir būtiski apgūt jaunus eksporta tirgus, un Kuveita, kā arī viss Persijas līča reģions ir perspektīvs un neapgūts tirgus, atzina Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Kuveitas parlamentu priekšsēdētājs Alberts Krūmiņš.

Latvija būtu ieinteresēta mūsu valsts tirdzniecības nama atvēršanā Kuveitā, un jau novembrī jaunajam Latvijas vēstniekam Ilgvaram Kļavam akreditācijas vizītē uz Kuveitu līdzi dosies Latvijas uzņēmēju delegācija, darīja zināmu A.Krūmiņš.

Viņš arī atgādināja, ka Saeima ir ratificējusi Latvijas un Kuveitas nolīgumu par dubultu neaplikšanu ar nodokļiem un vizītē šo Tuvo Austrumu reģiona valsti apmeklējis arī Latvijas ārlietu ministrs.

Arī vēstnieks pauda viedokli, ka abām valstīm ir vairāki perspektīvi ekonomiskās sadarbības virzieni. “Pateicoties savam ģeogrāfiskajam izvietojumam, Latvija ir kā labi vārti uz plašajiem kaimiņu tirgiem,” atzina M.Alhārūns.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!