• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2010. gada 5. oktobra noteikumi Nr. 948 "Noteikumi par zemessargiem izmaksājamo dienesta uzdevumu izpildes un apmācību kompensāciju, Zemessardzes veterānu priekšnieka algu, kā arī zemessarga mantai nodarīto zaudējumu atlīdzību". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2010., Nr. 162 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219421-noteikumi-par-zemessargiem-izmaksajamo-dienesta-uzdevumu-izpildes-un-apmacibu-kompensaciju-zemessardzes-veteranu-prieksnieka-al...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.949

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 15.septembra noteikumos Nr.1065 "Noteikumi par aizdevumiem sīko (mikro), mazo un vidējo komersantu un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstības veicināšanai"

Vēl šajā numurā

13.10.2010., Nr. 162

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 948

Pieņemts: 05.10.2010.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta noteikumi Nr.948

Rīgā 2010.gada 5.oktobrī (prot. Nr.51 5.§)

Noteikumi par zemessargiem izmaksājamo dienesta uzdevumu izpildes un apmācību kompensāciju, Zemessardzes veterānu priekšnieka algu, kā arī zemessarga mantai nodarīto zaudējumu atlīdzību

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas Zemessardzes likuma
34.panta pirmo un devīto daļu un 45.panta ceturto daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā zemessargam izmaksā kompensāciju par katru dienesta uzdevumu izpildes vai apmācības dienu, un tās apmēru;

1.2. kārtību, kādā Zemessardzes veterānu priekšniekam izmaksā algu, un tās apmēru;

1.3. kārtību, kādā izmaksā atlīdzību par zaudējumiem, kas nodarīti zemessarga mantai viņa dienesta uzdevumu izpildes dēļ vai piedaloties apmācībā.

II. Zemessargam izmaksājamās kompensācijas apmērs un izmaksas kārtība

2. Par dienesta uzdevumu izpildes vai apmācības dienu uzskata ne mazāk kā astoņas stundas diennakts laikā.

3. Zemessardzes vienības komandieris organizē un nodrošina regulāru katra zemessarga dienesta uzdevumu izpildes un apmācības dienu uzskaiti.

4. Kompensāciju zemessargam izmaksā atbilstoši dienesta uzdevumu izpildes un apmācības dienu skaitam.

5. Kompensāciju izmaksā ne retāk kā reizi ceturksnī.

6. Kompensācijas apmērs zemessargam par vienu dienesta uzdevumu izpildes vai apmācības dienu ir 5 % no profesionālā dienesta karavīra mēneša algas atbilstoši zemessarga amatam noteiktajai dienesta pakāpei un zemessarga izdienai.

7. Kopējo kompensācijas apmēru zemessargam nosaka, reizinot par vienu dienu noteikto kompensācijas apmēru ar dienesta uzdevumu izpildes un apmācības dienu skaitu.

III. Zemessardzes veterānu priekšnieka algas apmērs un izmaksas kārtība

8. Zemessardzes veterānu priekšnieka mēnešalgas noteikšanā piemēro normatīvo aktu, kas nosaka valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu un darbinieku darba samaksu.

9. Zemessardzes veterānu priekšnieka mēnešalgu nosaka atbilstoši valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu (darbinieku) amatu 9.mēnešalgu grupai ministrijas padotības iestādēs, ņemot vērā kvalifikācijas pakāpi atbilstoši Nacionālajos bruņotajos spēkos, Zemessardzē un Aizsardzības ministrijas padotības iestādēs nodienētajam (nostrādātajam) laikam un Zemessardzes veterānu priekšnieka darbības un tās rezultātu novērtējumam.

10. Ja Zemessardzes veterānu priekšnieks amata pienākumus pilda nepilnu darba dienu (darba nedēļu), Zemessardzes veterānu priekšniekam algu izmaksā proporcionāli nostrādātajam laikam.

IV. Atlīdzība par zaudējumiem, kas nodarīti zemessarga mantai viņa dienesta uzdevumu izpildes dēļ vai piedaloties apmācībā

11. Lai saņemtu zaudējumu atlīdzību, zemessargs 12 mēnešu laikā no zemessarga mantai nodarīto zaudējumu izdarīšanas dienas iesniedz Nacionālo bruņoto spēku komandierim rakstisku iesniegumu zaudējumu atlīdzības saņemšanai (pielikums).

12. Iesniegumam pievieno dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālu), kas apliecina zaudējumu atlīdzības pieprasītāja īpašuma vai valdījuma tiesības, kā arī dokumentus, kas apliecina zaudējumu nodarīšanas faktu zemessarga mantai un nodarīto zaudējumu apmēru.

13. Prasība iesniegt šo noteikumu 12.punktā minēto dokumentu kopijas un uzrādīt to oriģinālus nav attiecināma, ja dokumenti tiek iesniegti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu apriti.

14. Nacionālo bruņoto spēku komandieris zemessarga iesnieguma izskatīšanai izveido komisiju triju cilvēku sastāvā.

15. Komisija, ievērojot administratīvā akta izdošanas termiņu, pieņem pamatotu lēmumu par zaudējumu atlīdzināšanu pilnā apmērā vai atteikumu atlīdzināt zaudējumus.

16. Komisija pieņem lēmumu par zaudējumu atlīdzināšanu pilnā apmērā, ja zemessargs iesniedzis šo noteikumu 11. un 12.punktā minētos dokumentus un, pārbaudot dokumentus, konstatēta cēloņsakarība starp mantas bojājumiem un zemessarga dienesta uzdevumu pildīšanu vai dalību apmācībā.

17. Komisija triju darbdienu laikā pēc šo noteikumu 15.punktā minētā lēmuma pieņemšanas informē zemessargu, nosūtot viņam lēmuma norakstu.

18. Šo noteikumu 15.punktā minēto lēmumu zemessargs var apstrīdēt, iesniedzot attiecīgu iesniegumu aizsardzības ministram, bet aizsardzības ministra lēmumu var pārsūdzēt tiesā.

19. Zaudējumu atlīdzību izmaksā 30 dienu laikā no dienas, kad nosūtīts lēmums par zaudējumu atlīdzināšanu. Zaudējumu atlīdzības summu pārskaita uz zemessarga iesniegumā norādīto norēķinu kontu kredītiestādē.

V. Noslēguma jautājumi

20. Līdz 2011.gada 31.decembrim kompensācijas apmērs zemessargam par vienu dienesta uzdevumu izpildes vai apmācības dienu ir 5 % no profesionālā dienesta karavīra mēneša bāzes algas izdienas pirmajā gadā atbilstoši amatam noteiktajai dienesta pakāpei.

21. Noteikumi piemērojami ar 2010.gada 1.septembri.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Aizsardzības ministrs, tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis



 

Pielikums
Ministru kabineta
2010.gada 5.oktobra
noteikumiem Nr.948

Iesnieguma paraugs zaudējumu atlīdzības saņemšanai

Aizsardzības ministrs, tieslietu ministra pienākumu izpildītājs I.V.Lieģis

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!