• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2010.gada 30.septembra sēdes stenogramma (nobeigums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2010., Nr. 161 https://www.vestnesis.lv/ta/id/219366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uz deputātu jautājumu rakstiski iesniegtā atbilde

Vēl šajā numurā

12.10.2010., Nr. 161

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas 2010.gada 30.septembra sēdes stenogramma (nobeigums)

Stenogrammas nobeigums. Sākums – Saeimas materiālu 57.laidienā (“LV” Nr.159, 7.10.2010.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par grāmatvedību””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Likumprojekta „Grozījumi likumā „Par grāmatvedību”” otrajam lasījumam Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija nav saņēmusi nevienu priekšlikumu. Tāpēc aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par grāmatvedību”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Gada pārskatu likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Šā likumprojekta otrajam lasījumam ir saņemti divi priekšlikumi.

1. – finanšu ministra Repšes priekšlikums. Tas ir precizējums, ko komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 2.priekšlikums attiecas uz precizējumiem pārejas noteikumos. Tas ir no Finanšu ministrijas. Arī to komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Gada pārskatu likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 75, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Konsolidēto gada pārskatu likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Arī par likumprojektu „Grozījumi Konsolidēto gada pārskatu likumā” ir tikai viens priekšlikums, un tas ir no finanšu ministra Repšes. Un tas attiecas uz precizējumiem pārejas noteikumos. Komisija priekšlikumu atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. Līdz ar to priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu Saeimu pieņemt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Konsolidēto gada pārskatu likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Pirms mēs sākam izskatīt nākamo darba kārtības punktu, es informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu deputātu – Zaķa, Ārberga, Kučinska, Kraukļa un Seiles – iesniegumu ar lūgumu svītrot no šodienas sēdes darba kārtības likumprojektu „Par akcīzes...”... acīmredzot runa ir par likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””, kas ir apstiprinātās darba kārtības 34.jautājums. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Līdz ar to darba kārtība ir grozīta un šis darba kārtības punkts tiek svītrots no tās.

Nākamais darba kārtības punkts – likumprojekts „Grozījumi Ūdens apsaimniekošanas likumā”, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1960/Lp9 – likumprojektu „Grozījumi Ūdens apsaimniekošanas likumā”.

Uz otro lasījumu neviens priekšlikums nav saņemts. Līdz ar to aicinu atbalstīt šo likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Ūdens apsaimniekošanas likumā” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

Likums „Grozījums likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā””. Likuma otrreizēja caurlūkošana.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš. (Tautas partijas frakcija).

Labdien, cienījamie kolēģi! Darba dokuments ir ar numuru 6463, likuma „Grozījums likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā”” otrreizēja caurlūkošana.

Komisija rūpīgi pastrādāja, izskatīja argumentus, kāpēc likumprojekts tika atgriezts atpakaļ komisijai, un kopīgi ar KNAB ekspertiem, Saeimas Juridisko biroju un Valsts kontroli secināja, ka šie punkti, ko deputāts Leiškalna kungs paredz iekļaut... es atvainojos, ko Šadurska kungs paredz iekļaut šajā likumā, tomēr ir pārnesami uz likumu par politiskajām partijām un to apvienībām. Tāpēc mēs nonācām pie astoņiem iesniegtajiem priekšlikumiem.

1. – deputāta Leiškalna kunga priekšlikums. Tas ir komisijas atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Sākam debates.

Vārds deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Augsti godāto priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Pirmais deputāta Leiškalna priekšlikums aicina svītrot no likuma to normu, ko mēs esam pieņēmuši trešajā lasījumā pirms dažiem mēnešiem. Tā paredz, ka partiju valžu locekļiem un valžu priekšsēdētājiem arī būtu jāiesniedz deklarācijas, kas pēc formas atbilstu valsts amatpersonu deklarācijām. Tas, protams, nepadara šīs personas par valsts amatpersonām, ja tās tādas nav, bet dod zināmu skaidrību par to personu mantisko stāvokli, kam ir liela ietekme uz politikas procesu.

Pēc šā likuma pieņemšanas sākās riņķadancis, ka normas visumā ir pareizas, tikai likums nav īstais. Mans kolēģis, augsti godātais Leiškalna kungs, tik ļoti satraucās par juridisko tīrību, ka tūlīt pat aizskrēja uz pili nosūdzēt to Valsts prezidentam (No zāles dep. V.A.Krauklis: „Nosūdzēt – tas nav labs vārds!”), un likums nonāca atpakaļ Saeimā.

Godātie kolēģi! Vakar LNT debatēs Tautas partijas līderis Šķēle teica, ka visiem miljonāriem būtu jāiesniedz deklarācijas. Un tas bija instruments cīņā pret ēnu ekonomiku.

Kolēģi! Ja mēs paskatāmies paša Šķēles kunga deklarāciju, tad tā ir miljonāram ļoti trūcīga. Viņam oficiāli pieder dažu bēdīgu SIA kapitāldaļas, viņš pelna, dodams padomus „Valmieras pienam” (No zāles dep. J.Eglītis: „Kārli, neskaties cita kabatā!”), kas viņam arī nepieder. Tās laikam ir ļaunu ļaužu runas, ka viņš pārtiekot no „Rīgas atkritumiem”, jo arī atkritumi nav minēti deklarācijā, tāpat kā vēja parku tur nav. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): „Par lietu! Par lietu!”) Jautājums – no kā Šķēle dzīvo? Iespējams, ka Šķēli uztur sieva, kas vada partijas valdi. Bet nekādu deklarāciju sabiedrības priekšā par vīru, iespējams, daudz turīgākā Šķēles kundze nesniedz, vienlaikus veidodama partijas politiku.

Tāpēc, godātie kolēģi, es pat baidos, ka Šķēles kungs pats nezina, kas pieder viņa sievai.

Sēdes vadītājs. Mēs varētu runāt par likumprojektu vairāk.

K.Šadurskis. Tāpēc, atgriežoties pie likumprojekta, es domāju, ka Leiškalna kungs, iesniegdams šo pirmo priekšlikumu, nav sapratis savas partijas līdera labos nodomus un patiesībā iet pret partijas politiku.

Godātie kolēģi! Apkarosim ēnu ekonomiku un aicināsim gan Lībanes kundzi, gan Savicka kungu, gan visus ļoti cienījamos citus „Par labu Latviju” valdes locekļus iesniegt amatpersonu deklarācijas!

Paldies.

Aicinu noraidīt Leiškalna kunga priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Tikko Šadurska kungs stāstīja par Satversmi, par 12.pantu... par 112.pantu, es atvainojos, un par Izglītības likumu, un tur viņš ārkārtīgi rūpējās par juridisko tīrību. Es ne uz kādu pili neskrēju, mani uz pili uzaicināja Valsts prezidents pēc tam, kad es viņam aizrakstīju vēstuli, kurā es norādīju, ka varbūt nav slikti, ja politisko partiju un organizāciju valžu locekļi, priekšsēdētāji, pakaļskrējēji, līdzskrējēji un atbalstītāji rakstītu amatpersonu deklarācijas. Iespējams, ka nav slikti. Bet slikti ir tas, ka viņi nav amatpersonas. Un tieši savā vēstulē Valsts prezidentam es teicu, ka, ja grib šādu normu ieviest, tā ir jāievieš citā likumā, un šis likums saucas: likums par politiskām organizācijām, partijām (varbūt iekavās, es jau esmu aizmirsis, mani tas neinteresē...). Tā ka jebkurš priekšlikums, Šadurska kungs, jebkurš labais nodoms jāieliek tieši tajā likumā, kas uz to attiecas. Nu kāds šobrīd Šķēle ir valsts amatpersona? Kāda Kristiāna Lībane – valsts amatpersona? Nekādā veidā! Ja jūs gribat ko labot, tad atrodiet pareizo likumu! Uz priekšu! Un tad es jūs atbalstīšu.

Nu, tā ka uz pili es nekur neskrienu, sūdzības es nekādas nerakstu. Un, kā jūs būsiet ievērojuši, arī mūsu Saeimas visnotaļ asprātīgais, gudrais un lieliskais Juridiskais birojs iesniedzis tieši tādu pašu priekšlikumu kā es. Tātad es savas juridiskās domas lidojumā šo četru Saeimu laikā, kamēr es te esmu atradies, esmu guvis zināmus panākumus.

Novēlu nākamajā Saeimā un Eiropas Parlamentā, Šadurska kungs, jums to pašu.

Uz redzēšanos! (Aplausi.)

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Kārlim Šadurskim, otro reizi.

K.Šadurskis (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Es ļoti atvainojos Leiškalna kungam, jo es tiešām nezināju, ka viņa gaišās domas lidoja uz pili vēstules formā, nevis viņa čaklo kāju nestas. Leiškalna kungs, no sirds jums atvainojos par to! Tiešām ticu, ka jūs uz pili neskrējāt, bet rakstījāt.

Savukārt attiecībā uz juridiskās domas tīrību jāteic, ka, Leiškalna kungs, ja jūs būtu izlasījis manus priekšlikumus – 3. un 4.priekšlikumu –, tad jūs būtu sapratis, ka patiesībā tie bija tikai juridiskās domas tīrības meklējumi, lai, labu nodomu vadīti, mēs nesabojātu šā likuma idejisko tīrību. Pareizās normas ir jāieraksta pareizos likumos.

Un savukārt attiecībā uz jūsu „ne par tēmu” pieminēto manu uzstāšanos par Izglītības likuma grozījumiem, – tur es absolūti neuztraucos par juridisko tīrību, bet tikai par to, ka šobrīd Satversme noteic, ka mācību grāmatas bez maksas ir no 1. līdz 12.klasei, taču iesniedzēji gribēja ļaunprātīgi, piedodiet, aiz nezināšanas, šo normu sašaurināt uz 1.–9.klasi.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam, otro reizi.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

„Nekad nemelo bez vajadzības!” – saka Čehovs un arī mans draugs Bendiks. Un tāpēc, Kārli... un sevišķi Kārļiem es nekad nevaru melot, arī šā likumprojekta 23.panta sakarā. Kad es aizsūtīju vēstuli, kas aizlidoja kā mana doma uz pili, es saņēmu uzaicinājumu, bet uz turieni es neskrēju. Jūs varat iedomāties, kā no Saeimas ēkas līdz pilij, Pils laukumā 3, iet persona, ko ir uzaicinājis pats Valsts prezidents, lai apspriestu likumprojektu. Es gāju cēli paceltu galvu un smagu domu mākts, vai neiznāks man pēc tam tā, ka Prezidents būs likumu atraidījis... vai neiznāks man sastrīdēties ar manu draugu, sola biedru Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā pašu Kārli Šadurski. Piedodiet, es tiešām biju pilī! (Aplausi.)

Sēdes vadītājs. Paldies. Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?

O.Spurdziņš. Pēc šīm juridiski augstvērtīgajām debatēm man nav ko piebilst.

Sēdes vadītājs. Vai Šadurska kungs uzstāj uz balsojumu? (No zāles dep. K.Šadurskis: „Protams!”) Es saprotu – jā. Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. – deputāta Leiškalna priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 66, pret – 8, atturas – 1. Priekšlikums atbalstīts.

O.Spurdziņš. Arī 2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Deputāta Šadurska 3.priekšlikums. Neguva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāts Šadurskis vēlas sākt debates.

Vārds debatēs deputātam Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Tā kā jūs ar lielu balsu vairākumu iestājāties par juridisko tīrību šajā likumā, tad diemžēl pārējie manis iesniegtie priekšlikumi nonāk pretrunā ar 1. – jūsu jau atbalstīto un tie nav balsojami.

Sēdes vadītājs. Es sapratu, ka jūs tos atsaucat? Jā. Es sapratu, ka Šadurska kungs tos neatsauc un tajā pašā laikā neuzstāj uz balsojumu. Paldies Šadurska kungam!

Debates beidzam. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?

O.Spurdziņš. Nav ko piebilst.

Sēdes vadītājs. Nav piebilstams. Bet tie tiešām pēc būtības vairs nav balsojami. Jā.

O.Spurdziņš. Bet 4. arī netiek atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Savukārt 5. – Leiškalna kunga priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. Arī 6. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. 7. – Šadurska kunga priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Atbalstīts ir 8. – Šadurska kunga priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. Aicinu atbalstīt šo likumprojektu galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumu „Grozījums likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” otrreizējas caurlūkošanas kārtībā. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret un atturas – nav. Likums pieņemts.

O.Spurdziņš. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Jaunatnes likumā”, trešais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā – deputāte Ingrīda Circene.

I.Circene (frakcija „Jaunais laiks”).

Labdien, cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi Jaunatnes likumā” (reģistrācijas Nr.1736/Lp9) trešajā lasījumā. Kopumā ir saņemti 23 priekšlikumi.

1. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 2. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 3. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 4. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Circene. 5. – izglītības un zinātnes ministres Koķes priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 6. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. Arī 7. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 8. – izglītības un zinātnes ministres Koķes priekšlikums. Nav atbalstīts, jo nav precīzi norādīta konkrēta institūcija, kas tālāk nodarbotos ar darba organizēšanu.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Circene. 9. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 10. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 11. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 12. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 13. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 14. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. Arī 15. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Circene. 16. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 17. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 18. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 19. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 20. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 21. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. 22. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Circene. Un pēdējais ir 23. – Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Circene. Lūdzu atbalstīt likumprojektu „Grozījumi Jaunatnes likumā” trešajā lasījumā, kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Jaunatnes likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 65, pret – nav, atturas – 10. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Zemesgrāmatu likumā”, pirmais lasījums. Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Aicinu likumprojektu atbalstīt pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Ļoti lakoniski. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Zemesgrāmatu likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret – nav, atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Segliņš. Aicinu noteikt termiņu – piecas dienas, tātad līdz 5.oktobrim.

Sēdes vadītājs. 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām””, otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Likumprojekta „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”” otrajam lasījumam ir iesniegti 12 priekšlikumi.

1. – tieslietu ministra vietas izpildītāja Imanta Lieģa priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 2. – finanšu ministra Einara Repšes priekšlikums. Nav atbalstīts. Es gribu paskaidrot, ka šis un daži nākamie priekšlikumi attiecas uz skaidras naudas izmantošanu. Un komisija nolēma, ka šeit būtu nepieciešama niansētāka pieeja, un aicināja valdību izstrādāt jaunu likumprojektu šajā ziņā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

G.Bērziņš. 3.priekšlikums arī līdzīgu iemeslu dēļ netika atbalstīts un tika iekļauts komisijas 4.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Te gan ir rakstīts, ka tas ir atbalstīts un iekļauts. Tas droši vien daļēji atbalstīts, visticamāk...

G.Bērziņš. Es atvainojos, 3.priekšlikums ir atbalstīts un daļēji iekļauts 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. 4. – finanšu ministra priekšlikums. Netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. Toties 5.priekšlikums, pašas komisijas priekšlikums, tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 6. – finanšu ministra priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. 7. – deputāta Kraukļa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Sākam debates.

Vārds deputātam Ventam Armandam Krauklim.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Par problēmām ar skaidru naudu vairumtirdzniecībā ir daudz diskutēts gan Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijā, gan Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā. Mums bija arī divas kopīgas sēdes.

Faktiski šo priekšlikumu es rakstīju ar domu, lai, lejot ūdeni ārā no bļodas, to neizlietu ar visu bērnu. Jo skaidrs, ka pati ideja – lietot skaidru naudu vairumtirdzniecībā tur, kur ir legāls, nopietns vairumtirgotājs, – ir pareiza.

Un man ir patiess gandarījums, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir izstrādājusi savus priekšlikumus, kuri šo problēmu atrisina. Aicinu atbalstīt 10.priekšlikumu. Un tāpēc savu priekšlikumu es atsaucu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Priekšlikums ir atsaukts. Debates beidzam. Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Nav nekas piebilstams.

Turpinām ar 8.priekšlikumu.

G.Bērziņš. Nākamais ir 10.priekšlikums...

Sēdes vadītājs. Nē, 8.priekšlikums...

G.Bērziņš. Es atvainojos... Nākamais ir 8. – finanšu ministra priekšlikums, kurš ir daļēji atbalstīts un iekļauts pašas komisijas 9.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. 10. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Un es paskaidroju, kā Kraukļa kungs jau norādīja, ka šeit komisija izveidoja niansētāku pieeju attiecībā uz skaidras naudas izmantošanu vairumtirdzniecībā, kas nozīmē, ka, pirmkārt, vairumtirdzniecība... kam ir jāpaziņo, ja viņš veiks norēķinus skaidrā naudā. Un, otrkārt, būs jāizveido Pircēju reģistrs. Ar Pircēju reģistru faktiski ir domātas šādas kartes... Kā jūs zināt, dažādos veikalos ir klientu kartes un ir paredzēts, ka varēs veikt, teiksim, skaidras naudas norēķinus, bet tikai tad, ja pircējs ir zināmā mērā reģistrēts, un ar to mēs domājam šādas klientu kartes.

Tāpēc, kā es jau minēju, komisija šo priekšlikumu atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 11. – finanšu ministra priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. Un pēdējais ir pašas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums, kuru, protams, komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Aicinu komisijas vārdā likumprojektu pieņemt otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 60, pret – 12, atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

G.Bērziņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam – 5.oktobris.

Sēdes vadītājs. 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. Paldies, kolēģi!

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījums Attīstības plānošanas sistēmas likumā”, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Māris Kučinskis.

M.Kučinskis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie deputāti! Aicinu atbalstīt Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas atbalstīto likumprojektu „Grozījums Attīstības plānošanas sistēmas likumā”.

Šis likumprojekts paredz, ka Ministru kabinetam ir pienākums pirmajā un trešajā gadā pēc vēlēšanām ziņot Saeimai par valsts ilgtspējīgu attīstību un Latvijas ilgtspējīgās attīstības stratēģijas līdz 2030.gadam īstenošanu attiecīgajā laikaposmā. Ir ļoti svarīgi apstiprināt šo likumprojektu pietiekami laicīgi, jo mēs ceram, ka Ministru kabinets šajā laikā nerīkos vairs ārkārtas sēdes, bet nākamajā Saeimā nāks uz Saeimu atskaitīties. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): „Tālredzīgi!” Dep. K.Leiškalns: „Kabinets ignorē parlamentu!”)

Paldies. Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Attīstības plānošanas sistēmas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Kučinskis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 5.oktobris.

Sēdes vadītājs. 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā”, otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāts Oskars Spurdziņš.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.6502 – likumprojektu „Grozījums Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā”.

Komisija ir saņēmusi astoņus priekšlikumus.

1. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. 2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī guva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. Atbalstīts ir arī 3. – Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. Arī 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. 5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. Atbalstīts arī 6. – Juridiskā biroja priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. 7. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī guva komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. 8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī tika atbalstīts no komisijas puses.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

O.Spurdziņš. Aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

O.Spurdziņš. Aicinu noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam šā gada 5.oktobri.

Sēdes vadītājs. 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

O.Spurdziņš. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā”, otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir izskatījusi otrajā lasījumā likumprojektu „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā”.

Ir saņemts viens priekšlikums – vides ministra Vējoņa priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Lasmanis. Tie ir visi priekšlikumi šim likumprojektam. Aicinām atbalstīt likumprojektu kopumā, otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 74, pret – 3, atturas – 2. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

M.Lasmanis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – šā gada 7.oktobris.

Sēdes vadītājs. 7.oktobris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likums”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Ingmārs Līdaka.

I.Līdaka (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Jūsu uzmanībai likumprojekts „Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likums”. Šis ir jauns likums, un ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudēs Ciltsdarba likums, kurš ir ļoti līdzīgs šim likumam, taču neregulē mājas un istabas dzīvnieku ciltsdarbu. Atbildīgā komisija izskatīja šo likumprojektu un lūdz Saeimu pieņemt to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Ciltsdarba un dzīvnieku audzēšanas likums” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Līdaka. 5.oktobris. Speciāli Bērziņa kungam.

Sēdes vadītājs. 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Patentu likumā”, otrais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Jānis Porietis.

J.Porietis (Tautas partijas frakcija).

Godātais Prezidij! Cienījamie deputāti! Izskatīsim dokumentu ar numuru 6507. Likumprojekta otrajam lasījumam iesniegti un izskatīti pieci priekšlikumi.

1. – tieslietu ministra Segliņa priekšlikums. Ir atbalstīts, redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Porietis. 2. – tieslietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Porietis. 3. – tieslietu ministra Segliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Porietis. 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Porietis. 5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Porietis. Līdz ar to visi priekšlikumi izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Patentu likumā” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

J.Porietis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 5.oktobris.

Sēdes vadītājs. 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

J.Porietis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Ventspils brīvostas likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1945/Lp9 – „Grozījumi Ventspils brīvostas likumā”. Komisija izskatīja šo valdības sagatavoto likumprojektu un uzskata, ka tas ir būtisks un ka būtu būtiski to pieņemt vēl šīs Saeimas darbības laikā, tādēļ aicinu noteikt šim likumprojektam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Ventspils brīvostas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 54, pret – nav, atturas – 24. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

V.A.Krauklis. Lūdzu pieņemt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Ventspils brīvostas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

V.A.Krauklis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 8.oktobris. Izskatīšana Saeimas sēdē galīgajā lasījumā – 14.oktobrī.

Sēdes vadītājs. 8.oktobris – priekšlikumu iesniegšanas termiņš, 14.oktobrī – otrais, galīgais, lasījums. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Rīgas brīvostas likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1944/Lp9 –likumprojektu „Grozījumi Rīgas brīvostas likumā”. Būtībā šie grozījumi ir analogi tiem, kādi ir par likumprojektu „Grozījumi Ventspils brīvostas likumā”. Arī šos ir sagatavojusi valdība. Arī tie ir būtiski un būtu pieņemami šīs Saeimas darbības laikā, tāpēc aicinu arī šim likumprojektam noteikt steidzamību.

Sēdes vadītājs. Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Rīgas brīvostas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 57, pret – nav, atturas – 17. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

V.A.Krauklis. Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Rīgas brīvostas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 81, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

V.A.Krauklis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 8.oktobris, izskatīšana otrajā, galīgajā, lasījumā – 14.oktobra sēdē.

Sēdes vadītājs. 8.oktobris – priekšlikumu iesniegšanas termiņš, 14.oktobrī – otrais, galīgais, lasījums. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par tiesu varu””, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1959/Lp9 – „Grozījumi likumā „Par tiesu varu””. Šie grozījumi ir izstrādāti Juridiskās komisijas apakškomisijā darbam ar jauno Tiesu iekārtas likumu. Un šī ir atkal vesela sadaļa, kura no šā likuma ir izņemta ārā, bet kura, manuprāt, ir viena no būtiskākajām, jo iepriekšējais grozījums attiecās uz tiesu varas neatkarības stiprināšanu saistībā ar Tieslietu padomes ieviešanu. Tādējādi šie grozījumi savukārt ir ļoti būtiski sabiedrībai un ikvienam no mums, jo tie nosaka, kādā veidā tiesnešu profesionālā darbība tiek vērtēta visas karjeras garumā.

Tātad šis likumprojekts tiešām ir pietiekami ilgi izstrādāts šajā apakškomisijā. Tas ir diskutēts gan kopā ar ekspertiem no nevalstiskajām organizācijām, gan arī ar pašiem tiesnešiem, un šī ir tā redakcija, kuru, kā mēs uzskatām, jau var virzīt pirmajam lasījumam.

Juridiskā komisija, izskatījusi šos grozījumus, atbalstīja tos vienprātīgi. Un es lūdzu arī Saeimu atbalstīt šos grozījumus pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par tiesu varu”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 84, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Āboltiņa. 5.oktobris.

Sēdes vadītājs. 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā”, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1963/Lp9. Tātad šis ir likumprojekts, kas arī ir izstrādāts Juridiskajā komisijā, pamatojoties uz Štokenberga kunga iesniegtajiem priekšlikumiem uz trešo lasījumu, kuri nosaka kustamās mantas pirkuma nodrošinājumu.

Mēs ļoti bieži praksē sastopamies ar to, ka spēkā esošais likuma regulējums personām, kuras vēlas piedalīties kustamās mantas izsolē (atšķirībā no nekustamā īpašuma izsoles dalībniekiem), nosaka to, ka tām nav jāveic nodrošinājuma summas iemaksa. Taču praksē bieži notiek tā, ka persona, kura nosolīja šo pārdošanas priekšmetu, neveic šīs summas pilnu apmaksu, un rezultātā izsole tiek pasludināta par nenotikušu un piedzinējam rodas tiesības paturēt apķīlāto mantu par sākumcenu. Tieši tāpēc tiek piedāvāts šis regulējums. Kā es jau teicu, atšķirībā no tās idejas, ko piedāvāja Štokenberga kungs, šis regulējums ir uzlabots vienkārši no juridiskās tehnikas viedokļa un saskaņots arī ar tieslietu ministru.

Tātad es lūdzu jūs atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā. (No zāles dep. V.A.Krauklis: „Juridiskajai tehnikai vienmēr visu cieņu!”)

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Civilprocesa likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Āboltiņa. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 5.oktobris.

Sēdes vadītājs. 5.oktobris. Deputāti neiebilst.

Un pēdējais šodienas sēdes darba kārtības punkts. Likumprojekts „Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums”, pirmais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamie kolēģi! Es saprotu, ka mans izskats jums izraisa jautrību, taču tāds tas nav pēc tikšanās ar vēlētājiem, bet tāpēc, ka es cietu nelielā sadursmē, braucot ar velosipēdu uz darbu.

Cienījamie kolēģi! Izglītības, kultūras un zinātnes komisija aicina šo likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu!
Par – 76, pret un atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Dz.Ābiķis. Cienījamie kolēģi! Projekta mērķis ir precizēt Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) Latvijas Nacionālās komisijas juridisko statusu, lai tas atbilstu mūsu Valsts pārvaldes iekārtas likumam. Tāpēc šis likumprojekts ir vairāk tehniskas dabas. Un es aicinu jūs, kolēģi, balsot par tā pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas Latvijas Nacionālās komisijas likums” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 82, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

Dz.Ābiķis. Cienījamie kolēģi! Lūdzu iesniegt priekšlikumus līdz šā gada 5.oktobrim, savukārt par izskatīšanas datumu lūdzu noteikt šā gada 28.oktobri. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Paldies, ziņotāj!”)

Sēdes vadītājs. 5.oktobris – priekšlikumu iesniegšanas termiņš, 28.oktobrī – otrais, galīgais, lasījums. Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis. Paldies, kolēģi, par vienprātīgo atbalstu!

Sēdes vadītājs. Paldies.

Pirms mēs reģistrējamies, informācija: šodien bija paredzēta jautājumu un atbilžu sēde ar 17 jautājumiem. Uz visiem 17 jautājumiem ir saņemtas rakstiskas atbildes. Viena saņemtā rakstiskā atbilde jautājuma iesniedzējus apmierina (tas ir 16.jautājums, ko ir iesnieguši deputāti Pliners, Sokolovskis, Buzajevs, Buhvalovs un Mitrofanovs un kas bija adresēts ārlietu ministram Aivim Ronim), savukārt ar pārējo jautājumu adresātiem iesniedzēji grib tikties personīgi.

Šodien notiek Ministru kabineta ārkārtas sēde, par ko ir informējis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis. Līdz ar to šodien neviens no ministriem nevar ierasties, un jautājumi tiek pārcelti uz nākamo sēdi.

Paziņojumam vārds deputātam Mārim Kučinskim.

(No zāles dep. K.Šadurskis: „Māri, tikai nelamājies!”)

M.Kučinskis (Tautas partijas frakcija).

Atšķirībā no jums es to vēl neesmu iemācījies, Šadurska kungs!

Mums ir ļoti žēl, bet, protams, tagad ir absolūti skaidrs, ka tās slēpjamās lietas līdz vēlēšanām acīmredzot ir daudzas un diezgan pamatīgas, ja ņem vērā to, ka speciāli tika sasaukta ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā ir iekļauti tādi jautājumi, kuriem steidzamība, atvainojiet, nu, īsti nav nepieciešama... Pie tam – ļoti zīmīgi! – tas notiek pulksten 16.00, nevis ātrāk vai vēlāk. Bet, cienītā koalīcija, cienītie ļaudis, mēs ar tādu pašu entuziasmu sagaidīsim ministrus pēc nedēļas, un nedomājiet, ka vēlēšanas mīkstinās mūsu nostāju attiecībā uz to, ka ir nepieciešams zināt, kas notiks tālāk.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds paziņojumam Guntim Bērziņam.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas! Komisijas sēde pulksten 10.30 komisijas telpās.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Ventam Armandam Krauklim.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde pulksten 10.30 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde pēc 5 minūtēm 106.auditorijā, bet Sociālo un darba lietu komisijas sēde pulksten 10.45.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātei Ērikai Zommerei.

Ē.Zommere (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie Baltijas lietu apakškomisijas kolēģi! Aicinu jūs uz sēdi šeit pat – blakustelpā. Tūlīt, lūdzu! Es piemirsu pateikt, ka jāpulcējas tūlīt.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi no Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas! Mūsu sēde ir pulksten 12.30. Tā ir tik vēlu tāpēc, ka mēs esam uzaicinājuši daudzus ekspertus, kas brauc no ārpusrīgas reģioniem. Tātad pulksten 12.30 būs komisijas sēde komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Šosvētdien mūsu kolēģis Nikolajs Kabanovs svinēja apaļu jubileju! Mēs sveicam viņu!

(Aplausi.)

Un tagad lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu!

Vārds reģistrācijas rezultāta nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Vitālijs Aizbalts, Jānis Dukšinskis, Valdis Ģīlis, Jānis Klaužs, Leopolds Ozoliņš, Raimonds Pauls... Paldies! Skaidrīte Pilāte, Staņislavs Šķesters... Paldies, redzu!

Uz redzēšanos!

Sēdes vadītājs. Paldies.

Līdz ar to Saeimas 2010.gada 30.septembra sēdi pasludinu par slēgtu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!